صنعت برق در چندنما

به گزارش تاسیسات نیوز، اردکانیان ظرفیت حال حاضر نیروگاهی کشور را ۷۸ هزار و ۵۰۰ مگاوات دانست و اعلام کرد که بخش اعظم ساخت این نیروگاه‌ها با توان داخلی به بهره‌برداری رسیده است.


به‌گفته وزیر نیرو امروز ایران به سطحی رسیده است‌ که قدرت اول منطقه در تولید برق به‌شمار می‌رود و با تمام کشورهایی که مرز خاکی دارند، تبادل برقی دارد.


همچنین آمارهای ارائه شده از سوی وزیر نیرو نشان می‌دهد در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر هم، تاکنون ۴۵۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر به بهره‌برداری رسیده و ۷۰۰ مگاوات نیز در حال احداث است که تا پایان برنامه ششم توسعه این میزان به ۵ هزار مگاوات خواهد رسید. وی همچنین اعلام کرد که در صنعت برق کشور ۴۴۱۷ مگاوات به‌ارزش ۵/ ۳ میلیارد دلار از سرمایه‌گذاری خارجی استفاده شده است.


اما چالش‌های صنعت برق در چه بخش‌هایی تجمیع یافته است؟ متولی نیرو معتقد است سالانه میلیاردها تومان در راستای پوشش میزان افزایش مصرف برق در کشور، صرف نیروگاه‌سازی می‌شود؛ در حالی که چنین افزایش مصرفی در سایر نقاط دنیا معمول نیست. وی بر این باور است که برای استفاده از ظرفیت ایجاد شده کنونی که عمده استفاده داخلی آن تنها در زمان پیک مصرف است، لازم است پتانسیل‌هایی در خارج از مرزها جهت استفاده از ظرفیت باقی‌مانده و صادرات آن فراهم شود. اردکانیان در ادامه اظهارات خود، برنامه دولت برای بهر‌ه‌گیری از مازاد ظرفیت‌ها را نیز تشریح کرد. به‌گفته اردکانیان، وزارت نیرو در نظر دارد تا پایان دولت دوازدهم زمینه اتصال شبکه برق ایران به کشورهای روسیه و از آنجا اتصال برق به اروپا را در دستور کار قرار دهد و اکنون با تمام کشورهای همسایه از جمله پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان، ترکیه، عراق و سوریه مبادلات انرژی برقرار است که در این ارتباط یک راه، بازتر کردن مسیر ایجاد شده فعلی و در کنار آن، ایجاد کریدورهای جدید از جمله اتصال به اروپا است. وزیر نیرو همچنین با بیان اینکه فرصتی مناسب برای تجدیدپذیرها ایجاد شده است، گفت: سرمایه‌گذاران می‌توانند با ایجاد مزارع خورشیدی در دشت‌های کشور، برق تولیدی را از طریق شبکه برق و براساس قراردادهای خود، صادر کنند و وزارت نیرو هم حق ترانزیت حداقلی را دریافت کند. وی همچنین وجود شکاف بین قیمت تمام شده برق با قیمت فروش آن را از ریشه‌ای‌ترین چالش‌هایی برشمرد که وزارت نیرو با آن دست و پنجه نرم می‌کند؛ چرا که این چالش اجازه ارائه خدمات باکیفیت‌تری به مردم را نخواهد داد.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;