ساز و کار گسترش انرژیهای پاک
به گزارش تاسیسات نیوز، وزیر نیرو برنامههای این وزارتخانه برای گسترش انرژیهای پاک و تولید برق از طریق انرژی خورشیدی با خرید تضمینی را تشریح کرد.
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، رضا اردکانیان در حاشیه افتتاح طرحهای مربوط به آب و برق استان کرمان اظهار کرد: با برنامهای که به مجلس شورای اسلامی ارائه شد وزارت نیرو موظف است که در طول دوره این دولت، ظرفیت تولیدی نیروگاههای تجدیدپذیر را به ۴ هزار مگاوات برساند.
وی ادامه داد: بهطور متوسط در هرسال، باید حدود یک هزار مگاوات به ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر کشور که عمدهترین آن نیروگاههای خورشیدی است، اضافه شود.
اردکانیان خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود ۲ هزار مگاوات برق هم موافقتنامه با سرمایهگذاران بخشخصوصی داخلی و خارجی به امضا رسیده که سرمایهای معادل ۵/ ۲ میلیارد دلار را جذب خواهد کرد و از این مقدار ۷۰ درصد سرمایه خارجی و ۳۰ درصد سرمایه داخلی خواهد بود. وزیر نیرو با اشاره به برنامههای وزارت نیرو برای گسترش انرژیهای تجدیدپذیر یادآور شد: طبعا زمانی که موضوع نیروگاههای خورشیدی مطرح میشود مناطقی که با روزهای آفتابی بیشتر در کشور وجود دارد و سایر نیازهایی که این نیروگاهها ازجمله زمین مناسب و دسترسی آن زمین به پست برق برای انتقال سریعتر انرژی تولیدی دارند، موردتوجه خواهند بود.
وی اظهار کرد: آمادگیهایی در بخشخصوصی داخلی و خارجی برای استفاده از انرژی خورشیدی در تولید برق وجود دارد و طبیعتا برای اینکه خرید برق تولیدی این نیروگاه بهصورت تضمینی صورت میگیرد، باید منابع مالی موردنیاز را هم داشته باشیم.
اردکانیان افزود: تامین هر کیلووات ساعت برق برابر با ۶۰ ریال باید محاسبه شود تا بتوانیم برق تولیدی نیروگاههای با تولید برق پاک را خریداری کنیم.
وزیر نیرو با بیان اینکه سرمایهگذاری در انرژیهای خورشیدی اشتغالزایی خوبی را به دنبال دارد، گفت: این صنعت در مناطق کم آب و خشک میتواند بهعنوان یک اشتغال جایگزین و معیشت جایگزین حتی برای کشاورزان تلقی شود؛ البته با پاک بودنش میتواند بخشی از تعهدات دولت را در ارتباط قرارداد پاریس مبنی بر کاهش CO۲ بپردازد.
وی در ادامه به پروژههای انتقال آب هم اشاره کرد و افزود: همانطور که شورای عالی آب مورد تایید قرار داده است، برای مصارف شرب چنانچه ضرورت داشته باشد به طرحهای انتقال آب پرداخته خواهد شد.
اردکانیان ابراز کرد: با توجه به مرزهای آبی قابلملاحظه بهویژه در جنوب کشور، میتوان روی شیرین کردن آب دریا و انتقال آن برای مصارف شرب و صنعت حساب جدی باز کنیم.
انتهای خبر