خودکفایی کشور در تولید شوفاژ و تهویه مطبوع

به گزارش تاسیسات نیوز، شاید خرید پکیج یا رادیاتور در ذهن برخی از ما امری تخصصی جلوه کند و بیشتر در تلاش باشیم از نظرات کارشناسی افراد کاربلد استفاده کنیم، اما آیا تاکنون به این نکته فکر کرده اید که سرمایه گذاری و میزان تولید یا مصرف داخلی کشورمان در این نوع محصولات چقدر است؟ یا اینکه برای تولید محصولاتی از این دست سرمایه گذاری منطقی است یا خیر؟

 

 

 

محمد باقر معتمد، رئیس اتحادیه فروشندگان شوفاژ و تهویه مطبوع، در این زمینه گفت: با توجه به برابری تولید و نیاز بازار در شرایط فعلی ممکن است درحال حاضر نیازی به سرمایه گذاری در تولید این تجهیزات منطقی نباشد، اما با توجه به رشد تقاضا و مدت زمان به بهره برداری رسیدن یک واحد تولیدی اصولی به هرحال باید به فکر توسعه حجم تولید باشیم.

 

 

 

معتمد درباره تعداد تولید کنندگان این محصولات در کشورمان افزود: در مجموع دو کارخانه معتبر با حجم تولید بالا و رقابتی داریم و با درنظر گرفتن دیگر تولید کنندگان کوچک، مجموعا 15 کارخانه فعال در زمینه تولید محصولات یاد شده در کشورمان فعالیت می کنند.

 

 

 

این مقام صنفی میزان وابستگی بازار داخلی کشورمان به محصولات خارجی را بسیار کم دانست و گفت: با درنظر گرفتن توان تولید و نیاز بازار اکنون تنها 5 درصد نیاز بازار از خارج از ایران تامین می شود که آن هم مربوط به محصولات یا طراحی های خاص خواهد بود، درحالی که برای محصولات متعارف نیازی به واردات نداریم.

 

 

 

وی میزان تولید پکیج های گرمایشی را در کشورمان 600هزار دستگاه اعلام کرد و افزود: در شرایط فعلی بازار ساخت و ساز همین تعداد پکیج مصرف سالانه کشورمان است و در بخش رادیاتورهای پنلی با جنس آلومینیوم یا آهن نیز تقریبا یک میلیون و 500 هزار متر مربع تولید داریم که فعلا پاسخگوی نیاز بازار است.

 

 

 

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان شوفاژ و تهویه مطبوع با اشاره به احتمال خروج از رکود مسکن در اوایل سال آینده تصریح کرد: در صورتی که این اتفاق حادث شود نیاز بازار نیز متفاوت خواهد شد و ممکن است حتی تا 30 میلیون پره نیز برسد بنابراین از هم اکنون برای آن روزها باید برنامه ریزی منسجم و دقیقی داشته باشیم که درگیر واردات نشویم.

 

 

اشتغال زایی قابل توجهی تجربه می شود

 

 

معتمد درباره میزان اشتغال زایی سرمایه گذاری در تولید این تجهیزات به خبرنگار ما گفت: با درنظر گرفتن اینکه در حال حاضر نزدیک به یک هزار واحد صنفی در تهران فعالیت می کنند و اگر فرض کنیم هر واحد صنفی در این منطقه تنها چهار یا پنج نفر پرسنل ثابت داشته باشد و به همین میزان هم متخصصان تعمیرکار و نصاب به کار گرفته باشد، می بینیم فقط در تهران 10 هزار نفر فرصت شغلی ایجاد شده است.

 

 

 

 

وی اهمیت اشتغال زایی این صنعت را در تخصصی بودن کار دانست و افزود: به طور کلی با توجه به اینکه تولید محصولات یاد شده دارای تکنولوژی و استانداردهای بالایی هستند، افراد فعال در این صنف باید ویژگی های خاصی از نظر دانش فنی و همچنین مهارت های عملیاتی داشته باشند. پس نکته مهم در اشتغال زایی این صنعت به کارگیری افراد متخصص و کارگران ماهر است.

 

 

 

خدمات پس از فروش، ضمانت پیروزی

 

 

این مقام صنفی مهم ترین عامل موفقیت سرمایه گذاران در این صنعت را گسترش خدمات پس از فروش اعلام کرد و گفت: راز موفقیت تولید کنندگان در این صنعت کیفیت محصولات و افزایش خدمات پس از فروش است.

 

 

 

به این صورت که باید تولید کنندگان دارای خدمات پس از فروش فوری باشند چون وقتی مشکلی ایجاد می شود آسایش مصرف کنندگان چه در سرما و چه در گرما با چالش مواجه می شود و اگر تولید کنندگان توان پاسخگویی مناسب به آن را نداشته باشند، احتمالا مشتریان وفادار خود را از دست خواهند داد و در نهایت سهم بازار کمتری را تجربه می کنند.

 

 

 

معتمد تاکید کرد: شاید در شرایط فعلی حضور در بخش تولید زیاد کار منطقی و مناسبی به نظر نرسد بنابراین تا روشن شدن آینده بازار بد نیست در بخش خدمات سرمایه گذاری صورت پذیرد به این دلیل که نه تنها سرمایه کمتری برای ورود به این بخش لازم است بلکه بازار گسترده تری برای کسب سود منطقی و مناسب وجود دارد.

 

 

 

این محصولات قاچاق ندارد

 

 

رئیس اتحادیه فروشندگان شوفاژ و تهویه مطبوع درباره معضل قاچاق نیز به «فرصت امروز» گفت: در گذشته ممکن است به دلیل کمبود تولید تخلف هایی صورت می گرفت، اما امروز علاوه بر سختگیری های ایجاد شده نسبت به فروش کالای قاچاق میزان تولید داخلی باعث شده که اصلا قاچاق در این محصولات یعنی پکیج و رادیاتور مفهومی نداشته باشد.

 

 

 

وی با تاکید مجدد نسبت به نبود قاچاق در موارد یاد شده افزود: واردات می تواند در بخش هایی باعث بروز اخلال باشد بنابراین لازم است با درنظر گرفتن توان تولیدی، تخصص تولید کنندگان و همچنین نیاز بازار قوانینی جامع و مناسب با شرایط فعلی تدوین و اجرایی شود، چون حمایت از تولیدکنندگان داخلی می تواند باعث افزایش صادرات و ارزآوری قابل توجه برای کشورمان شود.







انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;