ایا احداث پالایشگاه نفت در اندونزی به نفع ایران است؟
به گزارش تاسیسات نیوز،ایران برای دور زدن تحریم های نفتی راهکار جدیدی را در نظر گرفته است.
سید محسن قمصری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به مذاکره ایران و اندونزی به منظور ساخت پالایشگاه در این کشور گفت: این موضوع به سفر اخیر رئیس جمهور به کشور اندونزی باز میگردد که در آنجا توافق شد، ایران با مشارکت اندونزی اقدام به احداث پالایشگاه نفت خام کند.
مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: هدف از ساخت این پالایشگاه نفت خام در واقع تصفیه و پالایش نفت خام ایران است که البته مدت ها است که ایران قصد ساخت یک پالایشگاه نفت خام در این کشور را دارد و به نظر می رسد، با توافق صورت گرفته بین رؤسای جمهور دوکشور کار ساخت این پالایشگاه شتاب گیرد.
به گزارش خبرنگار فارس در هفته های گذشته نمایندگانی از وزارت نفت ایران در دیدار با وزیر انرژی و منابع معدنی اندونزی اعلام کردند که به توافقاتی در خصوص ساخت پالایشگاه در اندونزی دست پیدا کرده اند.
ناریانتو واگیمین رئیس کل بخش نفت و گاز وزارت انرژزی اندونزی اعلام کرده بود ایران خواستار سرمایه گذاری در اندونزی به ویژه در بخش های پالایشگاهی، پتروشیمی و گاز طبیعی مایع (ال ان جی) است.
اما پالایشگاهی که مدیر امور بین الملل نفت ایران از آن سخن می گوید و قرار بود در گذشته با مشارکت 40 درصدی صنعت نفت ایران، 20 درصدی مالزی و 40 درصدی انودنزی در این کشور احداث کنند همان “پالایشگاه بتتن” است که ظرفیت پالایش روزانه 150 هزار بشکه نفت خام را دارد.
آخرین اخبار در خصوص پالایشگاه بتتن حاکی از آن بود که مطالعات امکان سنجی اولیه و تکمیلی برای احداث این واحدپالایشی انجام شده است اما مشکل اصلی نیز در احداث این پالایشگاه تامین خوراک است و ایران نیز تامین خوراک این واحد پالایشی را تقبل کرده است.
این گزارش اضافه می کند اندونزی 6 پالایشگاه دارد که زیر نظر شرکت دولتی «پی تی پرتامینا» فعالیت می کنند؛ این پالایشگاهها قدیمی هستند و کمتر از ظرفیت کامل خود در فعالیت هستند و باید گفت این کشور از سال 1994 تاکنون هیچ پالایشگاه جدیدی نساخته است.
تسهیلات پالایشگاهی ضعیف، وابستگی این کشور به واردات محصولات نفتی را افزایش داده و این امر موجب وارد شدن خساراتی به اقتصاد اندونزی شده است.
اندونزی، عضو سابق اوپک، روزانه 1.6 میلیون بشکه نفت مصرف میکند، درحالی که تولید داخلی نفت این کشور کمتر از 800 هزار بشکه در روز است.
پیش از این ملاقات، یک شرکت ایرانی با یک شرکت اندونزیایی برای سرمایهگذاری 3 میلیارد دلاری ساخت پالایشگاه های نفتی در «جاوه غربی» و «بانتن»، توافقی به امضا رسانده بودند.
همچنین در این قرارداد، شرکت ایرانی با تامین بیش از 300 هزار بشکه نفت در روز برای پالایش در این پالایشگاه ها به مدت 20 سال موافقت کرده بود.
پایان خبر/