آمادهباش آبی در خوزستان
به گزارش تاسیسات نیوز، قائممقام وزیر نیرو گفت: خوزستان بهدلیل مسائل گرد و غبار از استانهای با اولویت وزارت نیرو در بحث تامین سرمایه و بودجه است.ستار محمودی اظهار کرد: با توجه به وقوع پدیده گرد وغبار در خوزستان، برنامههایی در زمینه ایمنسازی آب و برق تدوین شده که به تدریج مشکلات پیش آمده بر اثر گرد و غبار در صنعت آب و برق را رفع خواهد کرد.
وی ادامه داد: شرایط گرد و غبار بهمن امسال در خوزستان از نظر شدت، بدتر از توفان گرد و غبار پارسال بود ولی اقدامات انجام شده و برنامهریزی یکسال گذشته کمک کرد تا آن بحران تکرار نشود و شبکه پایدار باشد.
قائممقام وزیر نیرو درباره تخصیص بودجه ویژه به بحث گرد و غبار در استان گفت: دولت با ارائه تسهیلات و کمک در زمینه عرصه گاهها برای ساخت و اجرا و همچنین پشتیبانی، برای عبور از مراجع تامین سرمایه تلاش دارد تا سرمایهگذاران را به سرمایهگذاری در صنعت برق تشویق کند.
وی با اشاره به لزوم حضور بخش خصوصی در صنعت برق اظهار کرد: در بحث تخصیص اعتبار در حوزه برق، بهدلیل کافی نبودن منابع دولت و بالا بودن هزینه سرمایهگذاری، نیاز است تا مولفهها و تعرفههای جذاب برای سرمایهگذاران ایجاد کرد.
محمودی با بیان اینکه صنعت زیرساختی برق بسیار سرمایهبر است، ادامه داد: با توجه به منابع اندک، دولت باید در حوزههای مختلف صنعت برق برنامهریزی متمرکز داشته باشد تا بتواند ساختارها را پایش و نگهداری تاسیسات را انجام دهد.وی همچنین اظهار کرد: در بحث آب و فاضلاب خوزستان طرحهای سنگینی برای تامین آب آغاز شده که از سوی استان نیاز به حمایت و تامین اعتبار از منابع عمومی دولت دارند.
باید برای یکسال توام با تنگنا آماده شویم
قائممقام وزیر نیرو گفت: به نظر میرسد سال آبی آینده کشور، سالی با تنگنا باشد از اینرو ضروری است که از اکنون برای یکسال توام با تنگنا آماده شویم. محمودی اظهار کرد: برای عبور از بحران، مدیریت ضربتی خوبی انجام شده، اما باید این مدیریت با رفع نواقص تداوم داشته باشد و مدیریت استان و وزارت نیرو همکاری خود را افزایش دهند.وی افزود: شرایط امسال نسبت به سال پیش بهبود پیدا کرده با این حال باید درجهت برنامههای تدوین شده، برای رفع مشکلات پیش آمده بر اثر گرد و غبار در صنعت آب و برق حرکت کنیم.
قائممقام وزیر نیرو با اشاره به لزوم تامین برق پایدار در کلانشهر اهواز، اظهار کرد: تامین برق تصفیهخانهها، ایستگاههای شتابدهنده و پمپاژها در زمان بحرانهای احتمالی ضروری بوده و لازم است که از همین امروز تامین برق اضطراری برای کل خوزستان با تمرکز بر اهواز از طرف شرکتهای مربوطه جدی گرفته شود.
وی گفت: دولت در زمینه آب و برق سرمایهگذاری بسیار عظیمی را در خوزستان انجام داده که اتمام آنها بسیاری از مشکلات خوزستان را برطرف میکند.
حمودی با تاکید بر ضرورت حرکت به سمت انرژیهای نو در کشور یادآور شد: با توجه به شرایط موجود و تجربیات پیش آمده، لازم است در آینده سهم بیشتری از انرژیهای خورشیدی بهعنوان انرژی تجدیدپذیر برای خوزستان دیده شود و همسانسازی و همخوانی بین انرژی برق آبی و سوخت فسیلی (حرارتی) ایجاد شود.
وی با اشاره به ساخت دو نیروگاه مدرن کلاس «اف» در کشور با اولویت خوزستان اظهار کرد: با توجه به شرایط کنونی، توجه بیشتر به انرژیهای تجدیدپذیر خورشیدی، استفاده از تجهیزات و مولدها و نیروگاههای جدید مانند نیروگاه مدرن و استفاده از پستهای GIS برای مقابله با گرد و غبار در دستور کار قرار دارد.
کاهش ۵۰ درصدی تولید نیروگاه
مدیرعامل برق منطقهای خوزستان نیز گفت: خشکسالی باعث کاهش ۵۰ درصدی تولید نیروگاههای برقابی استان شده و با این شرایط نیاز به تبادل با شبکه سراسری برق کشور برای خوزستان افزایش پیدا میکند.محمود دشتبزرگ ادامه داد: پیشبینی میشود در سال آینده نیروگاههای برقابی تنها حدود چهار هزار مگاوات تولید برق در خوزستان داشته باشند.
وی با اشاره به تاثیر گرد و غبار بر کیفیت و کمیت تولید برق اظهار کرد: برنامهریزی شده تا از نیروگاههای سیار با حداقل ۲۰۰ مگاوات با اولویت مناطق شمال و مرکز خوزستان تا پیش از تابستان ۹۷ استفاده شود.
دشتبزرگ، تعمیرات لازم برای انتقال برق مورد نیاز از طریق خود تبادلی استانهای همجوار، تعمیرات دورهای و بهینهسازی نیروگاههای حرارتی و برقابی و امکان تولید با ظرفیت کامل آنها از خرداد ۹۷، تامین سوخت و آب مورد نیاز نیروگاههای حرارتی استان و تامین نقدینگی مورد نیاز برای توسعه و بهینه سازی شبکه برق را از نیازهای کنونی برای برنامهریزی در صنعت برق اعلام کرد.
وی یادآور شد: نیاز است موانع اجرایی طرحهای در حال اقدام با همکاری دستگاههای استانی برطرف شود که از جمله آنها همکاری شهرداری در بحث گرفتن مجوز مورد نیاز پست ۱۳۲ کیلوولت شکاره و کارون و تملک زمین یک پست در بلوار ساحلی شرقی کیانپارس اهواز، همکاری اداره کل راه و شهرسازی در اختصاص مجوز لازم برای احداث پست ۱۳۲ شهید نیاکی و بشیری اهواز و همکاری اداره کل امور اتباع خارجی در بحث احداث پست ۱۳۲ دزفول است.
مدیرعامل برق منطقهای خوزستان درخصوص راهکارهای بلندمدت اظهار کرد: پیشنهاد میشود با توجه به خشکسالی موجود در کشور، سهم سبد برق خوزستان از نیروگاههای حرارتی و برقابی کاهش یافته و نسبت به احداث نیروگاههای با انرژی تجدیدپذیر اقدام شود.
کاهش ظرفیت ۵/ ۱۲ میلیارد مترمکعبی مخازن سدها
همچنین معاون مطالعات پایه و طرحهای جامع منابع آب شرکت آب و برق خوزستان گفت: تا ۲۵بهمن امسال تنها ۱۹درصد ظرفیت مخازن سدها قابل استفاده بوده که نشاندهنده کاهش ۵/ ۱۲ میلیارد مترمکعبی در حجم سدهای استان است.
هوشنگ حسونی زاده اظهار کرد: میزان بارش امسال تاکنون در خوزستان ۸۵ میلیمتر بوده که نسبت به سال آبی گذشته ۵۱ درصد و نسبت به دوره دراز مدت آن ۷۱ درصد کاهش داشته است.وی اظهار کرد: حجم ورودی آب به مخازن سدهای خوزستان تا اکنون ۷/ ۲ میلیارد مترمکعب بوده که نسبت به ورودی ۳/ ۵ میلیارد مترمکعب پارسال ۴۹ درصد و نسبت به ۵/ ۸ میلیارد مترمکعبی طول آمار، ۶۸ درصد کاهش داشته است.
وی ادامه داد: در ۲۵روز گذشته ورودی آب سدهای خوزستان ۵۰۰ میلیون مترمکعب بوده درحالیکه این رقم در گذشته و در یکسال نرمال بارشی ۴/ ۲ میلیارد مترمکعب بوده است.
حسونیزاده با بیان اینکه سدهای کارون، دز و مارون همگی رتبه نخست کاهش آورد آب را در کشور داشته اند، گفت: با فرض ادامه روند کنونی بارش در کشور پیشبینی آورد آب سدهای خوزستان ۱/ ۸ میلیارد متر مکعب و حداکثر آب خروجی قابل تامین ۷/ ۷ میلیارد مترمکعب خواهد بود، این در حالی است که نیاز نرمال پایین دست ۱۶میلیارد متر مکعب است.
وی ادامه داد: با برنامهریزی خروج ۷/ ۷ میلیارد مترمکعب آب از سدهای خوزستان تا پایان شهریور سال آینده، حجم مفید سدها به ۷/ ۱ میلیارد مترمکعب میرسد که در مقایسه با رقم ۵/ ۴میلیارد مترمکعب سال پیش از آن کاهش محسوسی را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه حجم مفید در سدهای کارون با ورود به سال آبی آینده، تنها ۵۲۰میلیون مترمکعب خواهد بود، گفت: در بحث تامین آب، اولویت سازمان آب و برق خوزستان تامین آب شرب و کیفیت آب بوده به شکلی که امسال در حوضه کارون ۴۶ درصد، در حوضه دز ۵۴، مارون ۹۰، سد جره ۷۷ و بهطور متوسط ۶۲درصد از تخصیص آب به مصارف غیر شرب در خوزستان کاهش یافته است.حسونی زاده تاکید کرد: در بحث تولید انرژی، با ادامه روند کنونی بارش با کاهش ۴۴ درصدی تولید انرژیهای برقابی در خوزستان روبه رو خواهیم بود.
انتهای خبر