آب و برق در مرز بحران

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از دنیای اقتصاد، اين تازه‌ترين تدبير وزارت نيرو است براي جلوگيري از رقابت شديد بين مناطق مختلف كشور بر سر توزيع و برداشت از منابع آبي كشور. اما براي عبور از بحران برق، قرار شده تا برق صنايع در روزهاي اوج مصرف به‌صورت توافقي قطع شود.به گزارش همشهري، با كم اثر شدن توصيه‌ها و هشدارهاي وزارت نيرو به مردم براي كاهش ميزان مصرف آب و برق خود، حالا مديران ارشد صنعت آب و برق از تدابير جديد خود رونمايي مي‌كنند.

ديروز حميد چيت‌چيان، مرد شماره يك وزارت نيرو با اشاره به افت شديد بارش‌ها آن هم در اثر 14سال خشكسالي متوالي اظهار كرد: رقابت شديدي بين مناطق مختلف بر سر توزيع و برداشت منابع آب ايجاد شده و همه اين شرايط، وزارت نيرو را به اين نتيجه رسانده كه ميزان برداشت از چاه‌ها را كنترل و در بحث سدها تجديدنظر و قوانين سختي را حاكم كند.

اشاره وزير نيرو به نگاه بخشي و منطقه‌اي به منابع آبي كشور به‌ويژه در برخي استان‌هاست كه چالش‌برانگيز و دردسرساز شده است، چرا كه برخي مقامات منطقه‌اي و استاني ساز جداگانه‌اي مي‌زنند. به گفته چيت‌چيان، مديريت منابع آب جز با مشاركت تمام افراد ذينفع امكان‌پذير نيست و در اين راستا همه بايد همكاري و مساعدت كنند. چيت‌چيان تأكيد كرد: با بروز ۱۴سال خشكسالي به مرور بارش‌ها كم شدند و منابع تجديدشونده آب كشور كاهش پيدا كرد به‌طوري‌كه در سال آبي جاري ميزان بارش‌ها ۲۱درصد كمتر از سال گذشته است.

برق مجاني براي كشاورزان

خبر ديگر اينكه معاون هماهنگي و توزيع توانير گفت: با كارخانجات مطابق سال‌هاي گذشته قراردادي امضا شده تا برنامه تعطيلات سالانه و تعميرات كارخانجات در ۱۰۰روز تابستان باشد تا همزمان با اوج مصرف برق، به شبكه فشار وارد نشود.به گزارش تسنيم، غلامرضا خوش‌خلق با اشاره به اينكه در قبال اين قرارداد پاداشي به صنايع داده مي‌شود، تأكيد كرد: پارسال در زمان اوج مصرف 821 مگاوات با همكاري صنايع و در مجموع در زمان اوج مصرف 1932مگاوات با همكاري صنايع و كشاورزي، مديريت مصرف برق داشتيم. اين مقام مسئول خطاب به كشاورزان اعلام كرد: اگر كشاورزان در 4ساعت اوج مصرف، برداشت آب از چاه‌هاي خود را به تعويق بيندازند در 20ساعت باقيمانده شبانه‌روز برق اين كشاورزان رايگان خواهد بود، البته اين قانون فقط در فصل تابستان اعمال مي‌شود چون در ساير فصول مشكلي براي تأمين برق نداريم.

6 ساعت سرنوشت‌ساز و بحراني

اگر مردم تنها بين ساعت 12 تا 14 بعدازظهر به‌مدت 2ساعت و از ساعت 19 تا 23شب به‌مدت 4ساعت مصرف برق را كمتر كنند، به گفته مسئولان ارشد وزارت نيرو، احتمال قطع‌شدن برق در اوج گرماي تابستان امسال به صفر مي‌رسد. حالا انتخاب با مردم است كه مصرف را كم كنند يا با خاموشي‌هاي احتمالي كنار بيايند. معاون شركت توانير با اشاره به اينكه در پيك روز هم مصرف بيشتر است و هم فشار بيشتري به نيروگاه‌ها وارد مي‌شود، راندمان نيروگاه‌ها نيز كاهش مي‌يابد بنابراين به مشتركان توصيه مي‌گردد در ساعت پيك روز در مصرف برق بيشتر صرفه‌جويي كنند و با 10درصد صرفه‌جويي در مصرف برق، تابستان را بدون خاموشي مي‌گذرانيم.

مردم همكاري كنند، خاموشي نداريم

حميد چيت‌چيان، وزير نيرو در گفت‌وگو با ايسنا در پاسخ به اين سؤال كه پيش‌بيني مي‌كنيد در سال‌جاري خاموشي داشته باشيم يا خير؟ تصريح كرد: متأسفانه مصرف انرژي در كشورمان با استانداردهاي تعيين‌شده، بسيار فاصله دارد و نشان از مصرف زياد مشتركين دارد. درصورتي‌كه ميزان مصارف را تا حدود 10درصد كاهش بدهيم، تابستان سال‌جاري را با موفقيت پشت‌سر خواهيم گذاشت. تأكيد مي‌كنيم كه مشتركين در اوج مصرف (از ساعت 19 تا 22) از به‌كاربردن وسايل برقي پرمصرف جدا خودداري كنند.

وي ادامه داد: با اطمينان مي‌توانم بگويم كه اگر همراهي مردم و مشتركين در مديريت مصرف باشد، خاموشي نخواهيم داشت. چيت‌چيان با اشاره به وضعيت مديريت تأمين و تقاضاي آب نيز در پاسخ به اين سؤال كه جيره‌بندي آب در سال‌جاري خواهيم داشت؟ گفت: خير، ان‌شاءالله با صرفه‌جويي همگاني و مديريت مصرف جيره‌بندي نخواهيم داشت.

خاموشي پراكنده در پايتخت

مديرعامل شركت توزيع برق تهران با بيان اينكه خاموشي‌هاي موردي اين روزهاي تهران به هيچ وجه برنامه‌ريزي شده نيست، گفت: از مردم و ادارات دولتي خواهش مي‌كنيم كه صرفه‌جويي مصرف برق را جدي بگيرند و ما را در خدمات رساني به مردم كمك كنند. به گزارش فارس، سيدمحمد هاشمي تأكيد كرد: مصرف برق كه افزايش مي‌يابد كابل‌هاي برق نمي‌توانند بار انرژي را انتقال دهند و وقتي بار انرژي از ظرفيت كابل بالاتر مي‌رود اين انتقال نمي‌تواند صورت گيرد و در نتيجه به‌طور اتوماتيك كابل سوخته و خاموشي رخ مي‌دهد.

مديرعامل شركت توزيع برق تهران اضافه كرد: وقتي مصرف برق افزايش مي‌يابد، به‌طور اتوماتيك سيستم علامت مي‌دهد و اگر آلارم كاهش نيابد و قطع برق به‌طور خودكار انجام نشود، احتمال اينكه تجهيزات بسوزد وجود دارد. وي تصريح كرد: خواهش ما اين است كه مردم نسبت به قرارداد خود تعهد داشته باشند؛ چراكه مشتركان برق نبايد بيشتر از قدرت قراردادي، مصرف برق داشته باشند، اما متأسفانه برخي از مشتركان در قرارداد خود فيوز 15آمپر دارند، اما فيوز 32آمپر نصب مي‌كنند كه اين خلاف قانون و مقررات است.

 

 

 

 

 

انتهای پیام 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;