بانک ها رویگردان از اعطاء تسهیلات مسکن

تاسیسات نیوز – صدیقه بهزادپور: عدم تخصیص وام به حوزه مسکن در دولت سیزدهم در حالی بسیار کند و حتی متوقف شده که واگذاری تسهیلات بانکی به کارکنان خود بانک ها چشمگیر اعلام شده است. با توجه به آمار وام‌دهی بانک مسکن که یکی از بزرگترین پروژه‌های دولت سیزدهم اعلام شده بود، انتظار می رفت که بانک ها و موسسات مالی اعتباری سهم بزرگی در این خصوص را برعهده گیرند اما گویی توان بانک ها در این خصوص ته کشیده است و به جز یکی دوبانک انگشت شمار که مبالغ ناچیزی را پرداخته اند دیگر بانک ها سهمی را در این خصوص ایفاء نکردند. کارشناسان معتقدند فقدان اعطای زمین پس از ناموفق بودن وعده ساخت مسکن برای مردم و انحصاری کردن این فرآیند برای گروه خاص قفل حوزه مسکن را محکم تر از پیش ساخت و دست دلالان را برای به انحصار کشیدن تسهیلات و … را بازتر کرد.
مجید طباطبایی کارشناس حوزه مسکن با بیان این مطلب گفت: یکی از عوامل اصلی تورم مسکن فقدان اعطای زمین برای ساخت مسکن و ایجاد قفل انحصاری برای زمین در یک محدوده مشخص است و این سیاست غلط از دولت های قبل ادامه داشته و با وعده های روسای دولت ادامه یافته و به وضعیت کنونی رسیده است.
او افزود: خرید مسکن در حال حاضر به یکی از رویاهای مردم تبدیل شده است و از این رو بهتر است به وضعیت بازار اجاره خانه بپردازیم که هم اکنون در  فصل نقل و انتقالات قرار داریم و بزرگترین دغدغه مستاجران نیز همین است، در حالی که دیگر هیچ خبری از تسهیلات برای مستاجران نیز نیست و مهاجرت مردم از شهرهای بزرگتر به کوچک تر را به همراه داشته است.
انحرافات در پرداخت تسهیلات مسکن
این کارشناس بیان کرد:  انحرافات در پرداخت تسهیلات بانک ها را از عوامل مهم در معضل تامین مسکن و کاهش التهاب بازار موجر و مستاجر است در حالی که وظیفه اصلی دولت ها در تمام دنیا تامین مسکن برای مردم می باشد اما در حال حاضر معلوم نیست اعتبارات پیش بینی شده در این زمینه از سوی بانک ها به کجا سرازیر می شود.
او وضعیت کنونی بازار مسکن را عادی ندانست و گفت: معلوم نیست وعده تامین ۴ میلیون مسکن توسط دولت به پشتوانه کدام منابع داده شد و از سوی دیگر در ادامه قول اعطای زمین رایگان یا غیررایگان برای ساخت خانه نیز داده شد اما این حق اولیه مردم همچنان در پشت درهای بسته بانک ها تبدیل به آرزو شده و صاحبخانه شدن غیرممکن است.
طباطبایی توضیح داد: در سال گذشته، از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات اختصاص یافته به بخش مسکن، تنها ۸ هزار میلیارد تومان آن به دست مردم عادی رسید و ۱۴۲ هزارمیلیارد تومان باقی مانده به بانک‌ها و کارمندان بانک‌ها و زیرمجموعه‌های بانکی تعلق گرفت، این یعنی برخلاف ادعای برخی از بزرگواران، ما کمبود منابع نداریم، بلکه تخصیص غلط منابع را داریم.
رونق دلالی تسهیلات در مسکن
این کارشناس مسکن اضافه کرد: برنامه ریزی های اشتباه دولت و و عملکرد آن ها بر اساس خطا و آزمون از جمله دلایل اوضاع کنونی مسکن است از این رو در بخش ساخت و ساز، علاوه بر عدم جذب سرمایه، شاهد خروج سرمایه‌های زیادی از کشور به بازارهای غیرمولدی هستیم که باعث بدخیم شدن هر چه بیشترحوزه مسکن کشور شده است و مسکن نیز به گروه کالاهای سرمایه ای توسط برخی از دلالان پیوسته است به گونه ای که در حال حاضر حدود ۴۰ درصد سرمایه کشور در بخش دلالی مسکن محدود شده است و به این ترتیب سوداگران ارزش افزوده صنعت ساختمان سازی را به حدود صفر رسانده اند.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;