رئیس دانشگاه کاشان با بیان اینکه به طور قطع، دانشآموزانی که در رشته ریاضیفیزیک درس میخوانند در رشتههای علومپایه و مهندسی مشغول به تحصیل میشوند، تاکید کرد: اینطور نباید تصور کرد فقط رشتههای علومپایه با مخاطره مواجه هستند بلکه گرایشهای مهندسی نیز در چند سال آینده با کمبود دانشجو مواجه میشوند.
به گزارش تاسیسات نیوز، عباس کتابی، درباره وضعیت رشتههای علومانسانی گفت: تعداد داوطلبان کنکور در گروه آزمایشی علومانسانی و دانشآموزانی که در این رشته تحصیل میکنند، بیانگر این است که این رشته مورد اقبال قرار گرفتهاست. اگرچه روند تحصیل در علوم انسانی رو به افزایش است اما تعداد دانشآموزانی که در دبیرستان در رشته ریاضی و فیزیک مشغول به تحصیل میشوند، رو به کاهش است.
وی ادامه داد: گرایشهای زبانهای خارجی و برخی از رشتهای دانشگاهی که جزو علومانسانی به حساب میآیند، با اقبال مواجه هستند. بررسی آمار شرکتکنندگان و قبولیهای کنکور و وضعیت آماری دانشآموزان در مقاطع مقدماتی تحصیلیُ گواهی بر این ادعا است که رشتههای علومانسانی مورد اقبال قرار گرفتهاند.
کتابی با بیان اینکه میتوان با بهرهگرفتن از طرحهای مختلف برای رشتههای علومپایه و علوممهندسی جذابیت ایجاد کرد، توضیح داد: پیشنهاداتی درخصوص علومپایه مطرح شده است، نخست اینکه دانشجویان دارای استعداد از همان دوران تحصیل کارشناسی به صورت مستقیم وارد دوره دکتری شوند. همچنین وزارت علومُ تحقیقات و فناوری توافقی با دانشگاه فرهنگیان انجام داده است که دانشجویانی که از یک شرایط خاص برخوردار هستند و در دانشگاههای برتر تحصیل میکنند، بتوانند یک تحصیل مشترک در میان دانشگاههای وزارت علوم و دانشگاه فرهنگیان داشته باشند و از بدو ورود به دانشگاه، حقوق دریافت کنند و تضمین شغلی داشته باشند.
رئیس دانشگاه کاشان با بیان اینکه حمایت بنیاد ملی نخبگان و خیرین از دانشجویان مستعد به عنوان راهبردی دیگر برای ایجاد جذابیت درنظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: خیرین دانشگاه کاشان برای سال تحصیلی جاری اعلام کردند، افراد با رتبه ۲ رقمی در کنکور بورس میشوند. مبلغی ثابتی در ابتدا به آنها پرداخت میشود و سپس ۲ تا ۵ میلیون تومان به صورت ماهانه به افراد واجد شرایط پرداخت میشود.
دکتر کتابی با بیان اینکه به نظر میرسد رشتههای مهندسی در آینده اقبال کمتری خواهد داشتُ تصریح کرد: طرحهایی برای این رشتهها میتوان درنظر گرفت، میبایست دورههای مهارتی را تقویت کرد که دانشجو درباره آینده شغلی خود اطمینان خاطر داشته باشد. همچنین طرحی به صورت پایلوت در برخی از دانشگاهها اجرا شده به نحوی که دانشگاه با صنایع ارتباط برقرار کنند و دانشجو از بدو ورود به دانشگاه، بورس صنعت شود و تضمین اشتغال داشته باشد.
وی ادامه داد: اگرچه رشتههای علومانسانی مورد اقبال قرارگرفتهاند اما وزارت علوم و دانشگاهها به دنبال مهارتی و بینرشتهای کردن رشتههای علومانسانی هستند. در همین زمینه، وزارت علوم با قوهقضاییه، طرحی مشترک در خصوص رشته حقوق دارد. در این طرح، دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد با گذراندن واحدهای بیشتر توسط قوهقضائیه جذب میشوند. این طرحها در برنامه طرح تحول آموزش عالی در حال اجرا است.