حمایت از دانش بنیان ها در دستور کار کمیسیون ویژه جهش تولید قرار دارد
به گزارش تاسیسات نیوز، جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پاسخ به این سوال که تا چه حد دانش بنیان ها می توانند در ارتقاء سطح تولید داخل و توسعه زیرساخت ها و تجهیزات به ویژه در حوزه تجهیزات صنعت برق نقش داشته باشند، گفت:
یکی از ایراداتی که در کشور با آن روبرو هستیم شکاف و فاصله ای است که در حوزه تکنولوژی بین کشورمان با کشورهای پیشرفته وجود دارد.
وی نبود فضای رقابتی و کیفیت نامطلوب خدمات و محصولات ارائه را به دلیل معضلاتی چون؛ قاچاق، راندمان پایین تولید، هزینه تمام شده بالا و نظایر آن ذکر و خاطرنشان کرد:
چنانچه سطح دانش و فناوری در صنایع مختلف به مقیاس مطلوب و استانداردهای موجود در سطح بین المللی برسد و خلاء های موجود پر شود، خواهیم توانست رشد مطلوبی در تمام بخشها را شاهد باشیم.
ارتقاء سطح کمی و کیفی تولید در گرو سطح تعامل با دانش بنیان هاست
وی افزود: بنابراین، این پرسش مطرح می شود که چه کسی باید این فاصله را پر کند یا کم کند، طبیعی است که شرکت های دانش بنیان این توانایی را دارند که این فاصله را کم کنند. از این رو باید به صورت ویژه به شرکت های دانش بنیان توجه کنیم. اگر بخشی از حقوق گمرکی و سود بازرگانی حاصل از واردات کالاهای مصرفی را در جهت تقویت بنیه مالی شرکت های دانش بنیان به کار بگیریم، و زمینه برای جذب تولیداتشان فراهم شود خواهیم توانست در مسیر رشد تولید گام برداریم.
وی تصریح کرد:
چنانچه امکان تبدیل یافته هایشان به محصول را فراهم کنیم و شرایط لازم جهت تجاری سازی یافته هایشان مهیا شود تا بتوانند در مقیاسی وسیع به تولید بپردازند و هزینه های خود را کاهش دهند، علاوه بر کمک به این گروه خواهیم توانست قدم موثری در راستای تحقق «جهش تولید» برداریم.
ارتقاء رشد کیفی صنعت و تولید با اتکاء به دانش بنیانها، تجربه ای ثابت شده است
قادری ادامه داد: در یک مقطعی ایران خودرو و سایپا و بسیاری از خودروسازان ما با مشکل تولیدات نیمه تمام روبرو بودند، و دقیقاً در همین زمان شرکت های دانش بنیان توانستند مشکلاتشان را حل کنند و این شرایط در حوزه دفاعی و تجهیزات وزارت نیرو نیز رخ داد.
وی تاکید کرد:
از این رو شرکت های دانش بنیان این قابلیت را دارند که به حوزه تجهیزات صنعت برق هم ورود کنند و نیازهای وزارت نیرو را تأمین کنند.
به گفته وی، وزارتخانه هایی مانند وزارت دفاع که به دستاورهای خوبی نیز رسیده اند به دلیل اتکایی بود که به شرکت های دانش بنیان داشته اند.
وی یادآور شد: وزارت نیرو هم می تواند تحقق جهش تولید و ارتقاء کمی و کیفی تولیدات خود را با هدایت شرکتهای فعال در این صنایع و دانش بنیان ها محقق کرده و کمک کند که این شرکت ها نیازهای روز وزارت نیرو را تامین کنند.
نماینده مجلس: حمایت از انرژی های نو در سایه حمایت از شرکت های مادر تخصصی صورت می گیرد
این عضو کمیسیون بودجه با اشاره به برنامه های مجلس برای حل مشکلات شرکت هایی مانند شرکت مادر تخصصی ساتکاب در شرایط تحریم جهت حمایت از شرکتهای دانش بنیان برای ورود به بازارهای خارجی دارد، گفت :
با توجه به اینکه صنعت برق برای ما جنبه زیرساختی دارد، باید تلاش کنیم که در حوزه تجهیزات نیروگاهی، انتقال و تولید ، وضعیت مطلوبی داشته باشیم و در این راستا باید از فناوری های مربوط به انرژی های نو حمایت کنیم، تا مشکلات زیست محیطی به ویژه در کلان شهرها و شهرهای صنعتی را حل کرده تا از هزینه های زیادی که در این زمینه متحمل شده یا خواهیم شد جلوگیری کنیم.
نماینده مردم شیراز در مجلس گفت: از این رو مجلس باید از شرکت های دانش بنیان حمایت های ویژه ای به عمل آورد و در این راستا، در کمیسیون ویژه جهش تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ که اخیرا شکل گرفته است و بسیاری از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه نیز در آن کمیسیون حضور دارند، در صدد هستیم تا بتوانیم موانع رشد این شرکت ها را از سر راه برداشته و حمایت های لازم را از آنها به عمل آوریم.
وی ابراز امیدواری کرد در این بین از شرکتهای مادرتخصصی که برای حمایت از بخش های دولتی و غیردولتی در حوزه فناوری های نو و مرزهای دانش تعریف شده اند، اقدامات مطلوبی صورت گیرد تا بتوان عقب افتادگی هایمان را در کشور جبران کنیم.
منبع
ساتکاب
انرژی های نوجعفر قادریدانش بنیانصنایع آب و برقعضو کمیسیون برنامه و بودجهمجلسکمیسیون ویژه چهش تولید مجلس