آب شرب سیستان هرگز از «هوتکها» تامین نمیشود
وزیر نیرو با اشاره به اینکه کیفیت آب شرب هوتکها یا آبگیرهای طبیعی پایین است و آلودگی دارند گفت: در هیچ نقطهای از استان سیستان و بلوچستان برای تأمین آب شرب از هوتکها استفاده نمیشود و نخواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، رضا اردکانیان در جمع خبرنگاران و در مراسم امضا و تبادل تفاهمنامه همکاری مشترک میان وزارت نیرو و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور در خصوص شایعات مطرح شده و افتتاح فاز اول مجتمع آبرسانی در سیستان و بلوچستان و اینکه گفته شده این افتتاح نمادین بوده و تامین آب از هوتک ها (آبگیرهای طبیعی،صورت گرفته است گفت: کلنگزنی آبرسانی پایدار به ۱۲۶ روستای استان سیستان و بلوچستان صورت گرفت که امیدواریم در ۲ سال آینده تمام اینها در مدار بهرهبرداری قرار بگیرند.
وی افزود: علاوه بر آن به شکل نمادین در منطقه سیلزده گزارشی راجع به افتتاح آبرسانی به ۲۱۶ روستا که از این ۲۱۶ روستا ۱۸۵ روستا از سد “زیردان” برای تأمین آب استفاده میکنند و بیش از ۱۸۰ میلیارد تومان برای آن طرح هزینه شده است اما به دلیل سیلاب و آبگرفتگی و قطع برق روستای “صدیق زهی” باعث شد تا آب به صورت مستقیم نیاید بلکه از مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی که قبلاً آبگیری شده بود آب آن روستا تأمین شد.پس با توجه به اینکه قرار به اعلام افتتاح همزمان تمام روستاها در شهرستان مختلف استان سیستان و بلوچستان بود این کار انجام گرفت.
اردکانیان تاکید کرد:البته ما شنیدیم که اطلاعات ناقصی داده شده بود مبنی بر اینکه گویا این آبی است که از «هوتک» و برکههای خاص تأمین شده است که باید گفت به هیچ وجه این طور نیست چرا که نه تنها در آن نقطه بلکه در هیچ نقطهای از استان برای تأمین آب شرب از هوتکها استفاده نمیشود و نخواهد شد.
بیشتر بخوانید
وزیر نیرو ادامه داد:هم به لحاظ کیفیت این هوتکها مناسب نیستند و آلودگی دارند و هم سازمانهای مسؤول و وزارت بهداشت به هیچ وجه اجازه چنین کاری را نمیدهند چرا که به لحاظ فنی نیز چنین کاری عملی نیست.
به گفته وی، هوتک ها کدورت بالایی دارند و به هر طریق ما آن را و انتشار آن را به حساب اطلاعات ناقص میگذاریم و انتشار این گونه مطالب کار حرفهای نیست و در این شرایط باید تلاش شود تا در جهت همافزایی و افزایش آگاهیهای مردم حرکت کنیم.
وی تصریح کرد:به هر حال موقتاً آب شرب از مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی تأمین خواهد شد تا مسأله برق آن نقطه برطرف شود تا آب به صورت مستقیم به سد زیردان به هموطنان روستایی منتقل شود.
وی همچنین در خصوص امضا و تبادل تفاهمنامه همکاری مشترک میان وزارت نیرو و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: وزارت نیرو جزء دستگاههایی است که بیشترین سطح تماس را با مردم دارد و کالای مهم و استراتژیک آب و برق را عرضه میکند لذا هر نوع تسهیلی در روش عرضه این دو محصول که صورت بگیرد بلافاصله اثر مستقیم خود را بر روی سایر عرصهها خواهد گذاشت.
وی افزود:وزارت نیرو از ظرفیتهای منابع انسانی شایستهای که در قالب شرکتهای دانشبنیان متشکل شدهاند استقبال میکند و مهمترین اقدام ما در این مقطع این است که بازار را در اختیار این شرکتهای دانشبنیان بگذاریم.
به گفته وی، قطعاً در بخش آب و برق این کار را خواهیم کرد. ما درصدد عملیاتی کردن تفاهمنامهای هستیم که امروز امضاء شد و باید به شرکتهای استارتاپی میدان بدهیم.
وزیر نیرو خاطر نشان کرد:در بخش آب هم در ساخت دستگاههای اندازهگیری و کنترل کیفیت آب، کاهش تبخیر از سطح آب و در بخش برق هم اقدامات خوبی شروع شده است و امید است دامنه آن گسترش پیدا کند و نهایتاً ما تبدیل به کشوری میشویم که از این منابع محدود استفاده حداکثری کنیم و با استفاده از ظرفیت منابع انسانی که در کشور وجود دارد در بازارهای منطقه حضور پیدا کنیم.
وی گفت:الان بازارهای خوبی در صنعت برق با همسایگان شکل گرفته و رو به توسعه است و ما نیز وارد اتحادیه اقتصادی اوراسیا شدیم و به زودی کشورهای بزرگی از حیث جمعیت مثل هندوستان وارد این بازار شده و عضو خواهند شد.
وی ادامه داد:دریچه بسیار مهمی بر روی سرریز ظرفیت ارزشمند منابع انسانی کشور باز شده است که با اتکا به همین حرکتها ما بتوانیم در شرایط تحریمی فعلی مشکلات خودمان را با استفاده از ظرفیت داخلی حل کنیم و در منطقه هم موجب توسعه بیشتر شویم.
منبع
خبرگزاری فارس