420 هکتار شبکه آبرسانی + 13 سد

به گزارش تاسیسات نیوز، رییس سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه در حال حاضر 420هزار هکتار شبکه آبیاری و 13 سد تنظیمی و انحرافی را در دست بهره‌برداری داریم، گفت: تغییر اقلیم و خشکسالی، نبود رویکرد مدیریت بهم پیوسته منابع آب، راندمان و بهره‌وری پایین از آب، عدم وجود تشکل‌های آب‌بران و عدم تحویل حجمی آب از جمله چالش‌های پیش رو در بحث آب است.


محمد رضا شمسایی در پنجمین همایش ملی مدیریت شبکه‌های آبیاری و زهکشی و سومین کنگره ملی آبیاری و زهکشی ایران که روز دوشنبه 21 اسفند در اهواز برگزار شد٬ اظهار کرد: ایران در دنیا از نظر سطح زیر کشت آبی در رتبه پنجم جهان قرار دارد و در بخش کشاورزی کشور 90 درصد محصولات از طریق کشت آبی تولید می‌شود.


وی افزود: بر اساس استانداردهای بین المللی نباید بیش از 40 درصد از منابع تجدیدشونده را استفاده کنیم اما متاسفانه براساس آخرین آمارهای وزارت نیرو، حدود 74درصد از منابع کشور در حال استفاده هستند که حدود 90درصد آن در بخش کشاورزی است.


رییس سازمان آب و برق خوزستان با بیان این‌که استان خوزستان یک استان گرم و خشک است، تصریح کرد: در خوزستان به صورت نرمال می‌توانیم در سال، سه بار کشت انجام دهیم. در این زمینه اگر بخواهیم کار دقیقی انجام دهیم حتی امکان سالی 4 بار کشت نیز وجود دارد.


شمسایی بیان کرد: سه حوضه آبریز درجه دو و 55 دشت کشاورزی در خوزستان وجود دارد. در خوزستان 60درصد از اراضی آبرفت و 40درصد دیگر نیز سازندهای سخت هستند.


وی ادامه داد: آب ورودی به حوضه‌های آّبی استان خوزستان در حدود 15سال گذشته سالانه حدود 32میلیارد مترمکعب بود اما با توجه به این‌که سال‌های طولانی است که با خشکسالی مواجه هستیم، متوسط دراز مدت این عدد به حدود 26میلیارد متر مکعب رسیده است.


رییس سازمان آب و برق خوزستان گفت: 50 درصد مخازن فعلی سدهای کشور در استان خوزستان است و 50 درصد دیگر آن در سایر مناطق کشور است. حجم مخازن آبی استان حدود 23 میلیارد متر مکعب و ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های برق آبی استان حدود 10هزار متر مکعب است.


شمسایی اظهار کرد: از کارهای بسیار خوبی که از گذشته بسیار دور در سرشاخه‌ها و در استان خوزستان صورت گرفته، احداث و ایجاد ایستگاه‌های هواشناسی و هیدرومتری بوده است.


در سه چهار سال اخیر حدود 100ایستگاه دیگر به این ایستگاه‌ها اضافه شده است. اکنون 324 ایستگاه وجود دارد که یک‌سوم این ایستگاه‌ها جهت کنترل حوضه آبریز در خارج از خوزستان و باقی در استان قرار دارد.


وی ادامه داد: در حال حاضر 420هزار هکتار شبکه آبیاری و 13 سد تنظیمی و انحرافی را در دست بهره‌برداری داریم. همچنین طول کانال‌های اصلی و انتقال در استان 3 هزار و 300کیلومتر و طول زهکش‌های اصلی 2هزار و 900کیلومتر است.


رییس سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به چالش‌های پیش رو در بحث آب در کشور و استان خوزستان تصریح کرد: تغییر اقلیم و خشکسالی، نبود رویکرد مدیریت بهم پیوسته منابع آب، راندمان و بهره‌وری پایین از آب، عدم وجود تشکل‌های آب بران و عدم تحویل حجمی آب از جمله چالش‌های پیش رو در بحث آب است.


شمسایی گفت: عدم وجود سامانه‌های پایش، واقعی نبودن قیمت آب، عدم وجود یک الگوی مناسب با هدف تامین امنیت غذایی در سطح ملی، ضرورت انجام مطالعات آمایش سرزمین آب محور و همچنین موضوع کمیت و کیفیت زه‌آب‌های تولیدی از دیگر چالش‌های مطرح شده در بحث آب است.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;