جدی گرفتن مبحث 19مقررات ملی ساختمان

به گزارش تاسیسات نیوز، مقررات ملی ساختمان مجموعه‌ای است از ضوابط فنی، اجرایی و حقوقی لازم الرعایه در طراحی، نظارت و اجرای عملیات ساختمانی اعم از تخریب، نوسازی، توسعه بنا، تعمیر و مرمت اساسی، تغییر کاربری و بهره برداری از ساختمان؛ که به منظور تامین ایمنی، بهره دهی مناسب، آسایش، بهداشت و صرفه اقتصادی تهیه شده است.

 

 

 

وزارت مسکن و شهرسازی طبق ماده ۳۳ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان وظیفه تدوین مقررات ملی ساختمان را به عهده دارد. این وزارتخانه با تشکیل شورایی تحت عنوان «شورای تدوین مقررات ملی ساختمان» با عضویت استادان و صاحبنظران برجسته کشور به منظور نظارت بر تهیه و هماهنگی بین مباحث از حیث شکل، ادبیات، واژه‌پردازی، حدود و دامنهٔ کاربرد و همچنین با تشکیل‌دادن «کمیته‌های تخصصی» شرایط لازم برای تدوین این مقررات را به وجود آورده است.

 

 

 

 

پس از تهیه پیش نویس مقدماتی مبحث مورد نظر، کمیته‌های تخصصی مربوط به هر مبحث پیش نویس مذکور را مورد بررسی و تبادل نظر قرار داده و با انجام نظرخواهی از مراجع ذیصلاح آخرین اصلاحات و تغییرات لازم را اعمال می‌کنند. متن نهایی پس از تایید شورای تدوین مقررات ملی ساختمان برای تصویب به وزیر مسکن و شهرسازی پیشنهاد می‌شود.

 

 

 

 

مقررات ملی ساختمان در قالب بیست و دو جلد کتاب که هر جلد مربوط به یک مبحث خاص می‌باشد منتشر شده است. مباحث عبارتند از:

 

 

 

مبحث اول: تعاریف

 

مبحث دوم: نظامات اداری

 

مبحث سوم: حفاظت ساختمانها در مقابل حریق

 

مبحث چهارم: الزامات عمومی ساختمان

 

 

مبحث پنجم: مصالح و فراورده‌های ساختمانی

 

 

مبحث ششم: بارهای وارد بر ساختمان

 

 

مبحث هفتم: پی و پی سازی

 

 

مبحث هشتم: طرح و اجرای ساختمانهای با مصالح بنایی

 

مبحث نهم: طرح و اجرای ساختمانهای بتن آرمه

 

 

مبحث دهم: طرح و اجرای ساختمانهای فولادی

 

 

مبحث یازدهم: اجرای صنعتی ساختمانها

 

 

مبحث دوازدهم: ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا

 

 

مبحث سیزدهم: طرح و اجرای تاسیسات برقی ساختمانها

 

 

مبحث چهاردهم: تاسیسات مکانیکی

 

 

 

مبحث پانزدهم: آسانسورها و پله‌های برقی

 

 

مبحث شانزدهم: تاسیسات بهداشتی

 

 

مبحث هفدهم: لوله کشی گاز طبیعی

 

 

مبحث هجدهم: عایق بندی و تنظیم صدا

 

 

مبحث نوزدهم: صرفه‌جویی در مصرف انرژی

 

 

مبحث بیستم: علائم و تابلوها

 

 

مبحث بیست و یکم: پدافند غیرعامل

 

 

مبحث بیست و دوم: مراقبت و نگهداری از ساختمان‌ها

 

 

 

صحبت ما در اینجا مرتبط به مبحث نوزدهم: صرفه‌جویی در مصرف انرژی است.

 

 

 

در همین رابطه علی وکیلی مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت گفت: اگر تنها مبحث ١٩ مقررات ملی ساختمان به طور کامل رعایت شود و تاسیسات ساختمان راندمان بالایی داشته باشند وضع موجود بهبود و مصرف انرژی در ایران کاهش می یابد.

 

 

 

 

علی وکیلی، در همایش دستاوردهای بهینه سازی و افزایش کارایی موتورخانه‌ ساختمان‌های مسکونی و غیرمسکونی که در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، با بیان این که شدت مصرف انرژی در ایران بالا و بهره‌وری در این بخش پایین است، گفت: برنامه‌ریزی‌ها بر این مبنا بود که شدت مصرف انرژی در ایران هرسال کاهش یابد، اما هم اکنون نه تنها به هدف مورد نظر دست نیافته‌ایم، بلکه شدت مصرف انرژی روند افزایشی به خود گرفته است.

 

 

 

 

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با اشاره به مصرف بالای انرژی در منازل مسکونی و ساختمان‌های اداری کشور، افزود: اگر تنها مبحث ١٩ (مقررات ملی ساختمان) به طور کامل رعایت شوند و تاسیسات ساختمان از راندمان بالایی برخوردار باشند وضع موجود بهبود یافته و مصرف انرژی در ایران کاهش خواهد یافت.

 

 

 

 

وی تصریح کرد: رعایت مبحث ١٩ (مقررات ملی ساختمان)، حمایت از اجرای برچسب انرژی در ساختمان‌ها و استفاده از ظرفیت‌های ماده ١٢ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر راهکارهایی مناسب برای بهینه سازی مصرف سوخت در ساختمان‌ها محسوب می‌شود.

 

 

 

 

در سال‌های اخیر با رشد فزاینده مصرف انرژی در کشور، طرح‌هایی به منظور بهینه سازی مطرح شد، در سال ٨٩ با طرح هدفمندی یارانه‌ها و پس از آن با تصویب قانون اصلاح الگوی مصرف، بحث کاهش مصرف حامل‌های انرژی جدی‌تر شد و توجیه فنی، اقتصادی و زیست محیطی طرح، افزایش کارآیی موتورخانه‌های موجود کل کشور در جلسه شورای اقتصاد به استناد بند (ق) تبصره ٢ قانون بودجه سال ٩٣، مورد تایید قرار گرفت و اکنون اجرای این طرح در ٥٠٠ هزار موتورخانه‌‌ واحدهای مسکونی و ١٠٠ هزار موتورخانه‌ واحدهای تجاری و اداری در دستور کار شرکت بهینه‌ سازی مصرف سوخت قرار گرفته است.






انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;