تراز مثبت مبادلات برق ایران

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از خبرگزاری فارس، معاون برق و انرژی وزیر نیرو با تاکید بر اینکه ۵۵‌درصد برق کشور توسط نیروگاه‌های بخش خصوصی تولید می‌شود، گفت: تراز مبادلات برق ایران با کشورهای همسایه در سال 6 تا 8 میلیارد کیلووات ساعت مثبت است.






هوشنگ فلاحتیان درخصوص اینکه بخش برق در اقتصاد مقاومتی در چند محور قرار است فعالیت کند، گفت: بخش برق یا همان شرکت توانیر براساس حکمی که وزیر نیرو صادر کرد و در 5 محور از محورهای 17گانه اقتصاد مقاومتی فعالیت‌های مهم و عظیمی را در بخش برق انجام خواهد داد که مهم‌ترین آن اتمام عملیات برق‌رسانی به تمامی روستاهای دارای 10 تا 20 خانوار و احداث بخش بخار نیروگاه‌های گازی به‌ظرفیت 7 هزار مگاوات، تکمیل و بهره‌برداری از نیروگاه پرند، تکمیل و بهره‌برداری از 1800 مگاوات نیروگاه حرارتی جدید و احداث 10 هزار مگاوات ظرفیت اسمی تولید برق توسط بخش خصوصی است.





معاون برق و انرژی وزیر نیرو با اشاره به حضور فعال بخش خصوصی در صنعت برق کشور و اینکه این صنعت با حضور بخش خصوصی چهره متفاوتی نسبت به گذشته دارد، گفت: در حکمی که از سوی وزیر نیرو برای تحقق اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده توجه ویژه‌ای به بخش خصوصی صورت گرفته، به‌طوری‌که 10 هزار مگاوات ظرفیت اسمی تولید برق توسط بخش خصوصی احداث خواهد شد.






فلاحتیان ادامه داد: هم‌اکنون صنعت برق کشور با 74 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی و 33 میلیون مشترک برق بزرگ‌ترین مجموعه صنعتی بخش برق در منطقه است و با این حال باید در چند سال آینده 25‌هزار مگاوات به ظرفیت تولید اضافه شود و به 100 هزار مگاوات ظرفیت برسد.






وی افزود: هم‌اکنون سالانه 280 میلیارد کیلووات ساعت برق در کشور تولید می‌شود و متوسط راندمان نیروگاه‌های کشور هم‌اکنون 7/ 37 درصد است.





فلاحتیان در پاسخ به این سوال که آیا برنامه‌ریزی‌های لازم برای پیک بار شبکه برق در سال جاری شده است، گفت: صنعت برق در تابستان گذشته پیک بار 50 هزار و 177 مگاوات را تجربه کرد که طبق پیش‌بینی‌ها امسال این میزان به 52 هزار مگاوات خواهد رسید؛ بنابراین باید امسال مدیریت مصرف برق بیش از پیش جدی گرفته شود.





وی در پاسخ به این سوال که مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای اتلاف برق را در شبکه برق چندان بالا ندانسته ادامه داد: اتلاف برق کشور در بخش توزیع و فوق توزیع هم‌اکنون 5/ 13 درصد است.





در همین حال، وزیر نیرو با بیان اینکه امسال 2 هزار مگاوات نیروگاه جدید برای تامین نیاز برقی کشور در اوج مصرف وارد مدار می‌شود، گفت: تابستان امسال با مدیریت مصرف برق خاموشی نخواهیم داشت.





حمید چیت‌چیان افزود: اوج مصرف برق در سال گذشته 50‌هزار و 177 مگاوات بوده است که پیش‌بینی می‌شود این رقم امسال به بیش از 52 هزار مگاوات برسد. وی فعالیت صنایع و خروج کشور را از رکود سبب افزایش مصرف برق بیش از رقم پیش‌بینی شده دانست و افزود: در صورت مدیریت مصرف برق در بخش‌های مختلف کشور از جمله صنایع، خانگی و تجاری می‌توان تابستان را بدون خاموشی سپری کرد.





وزیر نیرو با اشاره به اینکه ظرفیت اسمی نصب شده نیروگاه در کشور معادل 74 هزار و 300 مگاوات است، تصریح کرد: استفاده بیشتر از نیروگاه‌های برقابی با توجه به بارش‌های مناسب با مدیریت مصرف برق در استان‌ها، وارد شبکه کردن ظرفیت‌های کوچک موجود در مراکز مختلف کشور با عنوان برق اضطراری راهکارهای مدیریت مصرف و جلوگیری از بروز خاموشی برق کشور در تابستان امسال در برنامه است.






انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;