ساختار HSE با رویکرد مدیریت مخاطرات
به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از خبرگزاری وزارت نفت، بیژن زنگنه وزیر محترم نفت دولت تدبیر و امید به بازنگری ساختار HSE صنعت نفت با رویکرد توجه به مخاطرات در نزدیکترین نقطه به منشأ آن تأکید کرد.
بیژن زنگنه گفت: ضرورت دارد ساختار اچ اس یی با رویکرد کلی مدیریت مخاطرات در نزدیکترین نقطه به منشا آن و تقویت واحدهای اچ اس یی در مناطق، تأسیسات و واحدهای عملیاتی برمبنای دو اصل فرآیندمحوری و حرفه ای گری مورد بازنگری و مهندسی مجدد قرار گیرد.
در پیام وزیر آمده است:
هفتم مهر یادآور رشادتهای سال 1359 شهدای آتش نشانی پالایشگاه آبادان است. ضمن گرامیداشت یاد و خاطره این عزیزان و تبریک این روز به همه همکاران محترم بویژه آتش نشانان عزیز، توجه همکاران بویژه مدیران را به موارد زیر جلب می کنم:
تأسیسات صنعت نفت با توجه به ماهیت عملیات و نوع فرآیند دارای مخاطرات ذاتی بوده و مدیریت ریسکهای آن یکی از عوامل کلیدی موفقیت در این صنعت به شمار می رود. وقوع حوادث علاوه بر هزینه های مستقیم، هزینه های سنگین غیرمستقیمی نیز تحمیل خواهد کرد که مهمترین آن خدشه دار شدن اعتبار صنعت است.
بررسیها نشان می دهد رعایت نکردن الزامات و دستورعملهای ایمنی کار در فضاهای محصور، کار در ارتفاع و پروانه های کار از علل عمده بروز حوادث است.
عدم توجه جدی به ملاحظات بهداشت کار و محیط زیست نیز در بروز حوادث نقش مستقیم داشته که ضرورت مدیریت یکپارچه سلامت، ایمنی و محیط زیست را بیش از پیش نمایان می سازد.
انضباط و رعایت دقیق الزامات ایمنی از دغدغه های اساسی این صنعت بوده و ضرورت دارد مدیران ارشد در همه سطوح سازمانی به عنوان الگو، نسبت به رعایت الزامات اچ اس یی متعهد بوده و بر حسن اجرای این مهم، نظارت دایمی کنند. همچنین لازم است ضمن بازنگری آموزشها با رویکرد نیاز محور برای ارتقای آگاهی و فرهنگ اچ اس یی کارکنان اقدام شود.
یکی از عوامل موفقیت نظام اچ اس یی، بکارگیری کارکنان متعهد و دارای صلاحیت بوده و امروز این صنعت بیش از هر زمان دیگر نیازمند مشارکت و حضور متخصصان علاقمند و حرفه ای در این عرصه است بنابراین ضرورت دارد ساختار اچ اس یی با رویکرد کلی مدیریت مخاطرات در نزدیکترین نقطه به منشا آن و تقویت واحدهای اچ اس یی در مناطق، تأسیسات و واحدهای عملیاتی برمبنای دو اصل فرآیند محوری و حرفه ای گری مورد بازنگری و مهندسی مجدد قرار گیرد.
اصول پدافند غیرعامل و مدیریت بحران با هدف ارتقای سطح پایداری و تداوم تولید نقش بسیار مهمی در ایمنی تأسیسات و اماکن مجاور داشته و لازم است ضمن انطباق آن با نیازمندیهای تخصصی صنعت نسبت به استقرار این اصول و ضوابط به صورت یکپارچه با سایر فرآیندهای مدیریت اچ اس یی اقدام شود.
از همه مدیران و همکاران محترم انتظار دارم با تنظیم اهداف و راهبردهای مناسب و برنامه ریزی دقیق همسو با ارتقای عملکرد اچ اس یی و دستیابی به نتایج فراتر از تراز جهانی در این حوزه اقدام کنند تا در آینده نزدیک شاهد وقوع هیچ حادثه ای حتی جزیی در سطح صنعت نفت نباشیم.
انتهای خبر