ارمغان تعطیلی ها برای توانیر
به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از خبرگزاری مهر،شرکت توانیر برای تعطیلی های آخر هفته نفس راحتی می کشد.
به گزارش خبرنگار مهر، هفته گذشته با ورود جبهه هوای گرم تابستانی به تهران و اکثر کلانشهرهای کشور رکورد مصرف برق ایران شکسته شد تا شبکه توزیع و انتقال برق در آستانه اعمال خاموشیهای برنامهریزی شده توانیر و شرکتهای توزیع برق قرار بگیرد.
برای تابستان سال جاری خط قرمز مصرف برق در ساعات پیک حدود ۵۰ هزار مگاوات تعیین شده است و با مصرف حدود ۴۹ هزار مگاوات در روزهای پایانی هفته گذشته عملا صنعت برق یک گام تا خاموشیهای گسترده فاصله داشت و حتی خاموشیهای پراکندهای هم در سطح شبکه توزیع برق تهران اعمال شد.
با این وجود تعطیلات پایانه هفته به فرشته نجات صنعت برق ایران تبدیل شده به طور که با اوج مصرف برق ایران روز گذشته حدود پنج هزار مگاوات کمتر از روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته گذشته بوده است.
شرکت مدیریت شبکه برق ایران امروز با انتشار گزارش کوتاهی، اعلام کرد: روز گذشته در ساعت ۱۴:۴۱ بعد از ظهر اوج مصرف برق کشور حدود ۴۳ هزار و ۵۴۳ مگاوات بوده که بیش از پنج هزار مگاوات کمتر از پیک مصرف برق در روزهای سه شنبه و چهار شنبه بوده است.
علاوه بر این، روز گذشته حجم صادرات برق ایران به مدد تعطیلات و کاهش اوج مصرف با افزایشی چند مگاواتی به یکهزار و ۴۰۲ مگاوات رسید و همزمان حجم واردات برق کشور هم تا سطح ۲۸۳ مگاوات کاهش یافت.
متوسط مصرف برق صنایع و کارخانههای کشور هم روز گذشته سه هزار و ۲۱۳ مگاوات به ثبت رسیده و کل میزان مبادلات برق ایران با کشورهای همسایه حدود یکهزار و ۶۸۵ مگاوات گزارش شده است.
در این بین در آستانه اعمال خاموشیهای برنامهریزی شده در سطح شبکه برق، تعطیلات به فرشته نجات صنعت برق کشور تبدیل شدهاند تا به ازای هر روز تعطیلی پیک مصرف برق ایران حدود ۵ هزار مگاوات کاهش یابد.
کاهش پنج هزار مگاواتی معادل فعالیت و تولید برق ۵ تا ۶ نیروگاه بزرگ کشور است و با فروکش کردن تب مصرف برق در روزهای تعطیل عملا امکان استراحت بیشتر نیروگاهها و ذخیره سازی انرژی برای توانیر و وزارت نیرو فراهم میشود.
در کنار تعطیلات جمعه، در برخی از استانهای کشور همچون خوزستان کاهش ساعت کاری کارکنان دولت و سازمانها در کاهش پیک مصرف برق تاثیرگذار بوده است.
غلامرضا خوش خلق معاون هماهنگي توزيع توانير با اشاره به اجرای طرح کاهش ساعت کاری کارکنان در برخی از استانهای جنوب کشور، گفته است: اجرای این طرح در استان خوزستان پیک مصرف برق کشور را ۳۰۰ مگاوات کم کرده است.
در همین حال، مسئولان صنعت برق اعلام میکنند: با افزایش هر یک درجه دمای هوای کشور پیک مصرف برق ایران ۵۰۰ مگاوات قد می کشد و در صورت عدم صرفه جویی احتمال خاموشیهای پراکنده وجود دارد.
ستار محمودی قائم مقام وزیر نیرو هم با اشاره به آماده باش صنعت برق و مدیریت پیک مصرف برق تیر و مرداد ماه، تاکید کرده است: مشکلات کمبود برق تابستان در تهران باید به حداقل برسد.
پایان خبر/