گرم شدن زمین با تصمیم ترامپ

به گزارش تاسیسات نیوز، او چند ماه پیش در یک سخنرانی عمومی گرمایش جهانی را “مزخرف” و یک “فریب” دانست که توسط چینی ها و به نفع آن ها ساخته شده تا بتوان تولیدات آمریکایی را از گردنه رقابت خارج کنند.

 

 

 

از لحظه ای که در میان حیرت نیم بیشتری از مردم دنیا، دونالد ترامپ با موهای نارنجی به عنوان رئیس جمهور جدید ایالات متحده معرفی شد، مقایسه بین او و باراک اوباما آغاز شد. اتفاقی که البته تازگی ندارد و از این دست مقایسه ها همه جا می شود.این تصمیم ترامپ کره زمین را 2 درجه گرم تر می کند




در میان انبوه لطیفه هایی که در مورد ترامپ ساخته اند یکی هم این است:

 

– آقا این دکمه قرمزه چی بود من فشار دادم؟

 

 

– پرزیدنت ترامپ! شما یه موشک بالستیک با کلاهک هسته‌ای شلیک کردید.

 

 

– ای بابا!




که اشاره ای به نادانی و بی سوادی او در برخورد با پدیده های عظیم است. در میان طیف های مختلف که از آمدن او وحشت کرده اند، علاقمندان به محیط زیست هم قرار دارند. آنها می ترسند که ترامپ به وعده هایش عمل کند!




این هم البته تراژدی عجیبی است که در همه جای دنیا انتظار می رود کاندیدای پیروز به وعده های انتخاباتی اش عمل کند اما خیلی ها آرزو می کنند ترامپ دچار فراموشی شود و شعارها و سخنان و وعده هایش را عملی نکند. او چند ماه پیش در یک سخنرانی عمومی گرمایش جهانی را “مزخرف” و یک “فریب” دانست که توسط چینی ها و به نفع آن ها ساخته شده تا بتوان تولیدات آمریکایی را از گردنه رقابت خارج کنند.





ترامپ حتی اضافه کرد در صورت پیروزی در انتخابات آمریکا را از توافق اقلیمی اجلاس پاریس بیرون می کشد. توافقی که سال قبل (دسامبر ۲۰۱۵) در جهت کاهش انتشار گاز گرمایشی کربن دی اکسید، توسط ۱۹۵ کشور دنیا، به رسمیت شناخته شد.





هدف اصلی این توافق جهانی این است که کشورهای متعهد تلاش کنند تا دمای کره زمین بیش از 2 درجه سانتیگراد افزایش پیدا نکند. آمار نشان می دهد پس از صنعتی شدن کره زمین با شتابی مهارنشدنی به سوی گرمتر شدن پیش رفته است. در سال جاری میانگین دمای هوا، از اوج دمایی قرن نوزدهم، به میزان 1.38 درجه فراتر رفته است.





بر اساس اعلام ناسا؛ بررسی ها نشان می دهد دمای هوای زمین پس از خروج از عصر یخبندان، هر 5000 سال به میزان 4 تا 7 درجه افزایش داشته است. اما روند گرم شدن زمین در قرن گذشته، سرعتی 10 برابر سابق داشته است. باراک اوباما نقشی کلیدی و سرنوشت ساز در امضای این توافق داشت. در مستندی که از این اجلاس پخش شد، او با رفتاری تحکم آمیز چین و روسیه را وادار به امضای توافق نامه کرد.





ترامپ البته به همین نیز بسنده نکرد و افزود آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا (EPA) را منحل خواهد کرد. این آژانس به دلیل ایفای نقش در برنامه “انرژی پاک” دولت اوباما در راستای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، زیر آتش مستمر جمهوری خواهان بود. این درحالی است که دانشگاه Yale در گزارشی اعلام کرده است که بیش از 45% از آمریکایی ها نسبت به تغییر اقلیم، “مضطرب”و “نگران” هستند.





سخنان ترامپ آنقدر غافلگیرکننده و ناشیانه تلقی شد که برنی ساندرز گفت: ترامپ تصمیم دارد که علم را انکار کند، گزینه ای که هیچ نامزد ریاست جمهوری نباید انتخاب کند. او باور دارد که تغییر اقلیم یک فریب است. در واقع، او می خواهد که استفاده از سوخت های فسیلی را گسترش دهد. این برای کشور ما و دنیای ما فاجعه خواهد بود.





باراک اوباما برخلاف جانشین تازه اش تغییر اقلیم را یک تهدید فوق العاده خطرناک به شمار می آورد و بارها در سخنرانی هایش عنوان کرد که باید «کره زمین را نجات داد». تابستان سال پیش او طرحی را معرفی کرد که آن را “بزرگترین و مهم‌ترین گام آمریکا تا امروز” برای رسیدگی به معضل تغییرات آب و هوایی لقب دادند. هدف از “طرح انرژی پاک” که نمونه اصلاح شده طرح های قدیمی بود، کاهش یک سومی گازهای گلخانه ای متصاعد شده از نیروگاه های برق ظرف ۱۵ سال عنوان شد.





اوباما برای جلب افکار عمومی به موضوع تاثیر گرمایش زمین بر آب شدن یخ های قطبی و به مخاطره افتادن زیست طبیعی خرس های قطبی، حاضر شد سه روز به آلاسکا سفر کند و در آنجا پسمانده غذای خرس های قطبی را هم بخورد.





نگرانی از تصمیمات تاثیرگذار ترامپ بر محیط زیست تا آنجا پیشرفت که دقایقی پس از اعلام نام او به عنوان پیروز انتخابات در ایالات متحده، «سگولن روآیال» وزیر محیط زیست فرانسه اعلام کرد: پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نمی تواند مانع اجرای توافق آب و هوایی پاریس شود.





دونالد ترامپ تا این لحظه بر «نمی تواند» های بسیاری غلبه کرده است. او حالا سرمست و پیروزمندانه از کارزار انتخابات بیرون آمده است و شاید انرژی مضاعفی برای ستیزه کردن با کسانی دارد که با فعل «نمی تواند» قصد دارند برای او خطوط توقف تازه ای رسم کنند.





اما آیا ترامپ واقعاً به گرم شدن کره زمین، تغییرات اقلیمی،ذوب شدن یخ ها، بالا آمدن آب سطح دریاها، به هم خوردن تعادل دمایی کرده زمین و دهها مورد دیگر که در هزاره سوم به آسانی اثبات آنها ممکن است باور ندارد یا در کشاکش انتخابات تلاش می کرد همه دستاوردهای دولت اوباما را به چالش بکشد؟


 

 

منبع: عصر ایران

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;