افزایش سرانه مصرف آب در جهان، به دلیل افزایش جمعیت، تغییرات اقلیمی و کاهش منابع آب سطحی و زیرزمینی در کره زمین، تامین «آب» برای مصارف؛ “آشامیدنی”، “صنعتی”، “کشاورزی”، برای همگان را مشکلات مختلفی مواجه ساخته و به این منظور مدیران و کارشناسان ذیربط به ارائه راهکارهای مختلفی در این حوزه پرداخته اند.
تاسیسات نیوز/ صدیقه بهزادپور: «توسعه پایدار آب» یکی از مفاهیمی به شمارمی آید که، مدیران دولتی و خصوصی به طور جدی جهت مقابله با مشکلات پیش روی «بحران کم آبی» به آن پرداخته اند و تحقق آن نیز قطعاً نیازمندِ توجه به الزاماتِ زیست محیطی و حداکثرسازی بازدهِ اقتصادی آب مصرفی است.
الگوسازی در گذر از بحران کم آبی
استفاده از تجارب بین المللی در این راستا، با توجه به شرایط آب و هوایی کنونی، گذر از بحران کم آبی و ارتقا بهره وری مطلوب از آب، و تعادل عرضه و تقاضای آب را امکان پذیر خواهد کرد.
طرح شیرینسازی آب دریا و انتقال آب دریاها به مناطق کم آب، از راهکارهایی به شمار می آیند که بسیاری از کشورها به آن پرداخته اند تا بتوانند با تغییرات اقلیمی به طور مطلوب مواجه شوند.
در این بین سهم شرکتهای دانش بنیان در زمینه بهره وری انرژی، به ویژه «آب» موثر بوده است. شرکت هایی که در این زمینه فعالیت می کنند در حال حاضر به سمت تولید قطعات از طریق ساخت داخل و هم حمایت از فناوری های جدید در حال حرکت هستند و اقدامات خوبی را انجام داده اند.
بنا به اعلام وزارت نیرو، آیین نامه ای در دست اقدام است که بر اساس آن شرکت های حوزه آب و برق زیرمجموعه وزارت نیرو، بتوانند از شرکت های دانش بنیان حمایت ویژه ای داشته باشند. هر چند این امر تا کنون وجود داشته؛ اما به لحاظ قانونی مشکلاتی وجود دارد، چرا که باید مناقصه ای برگزار شود و وزارت نیرو به دنبال این است که شرکت های آب و برق از لحاظ مالی راحت تر با شرکت های دانش بنیان کار کنند.
استفاده از آب دریا، گزینه ای مناسب در مواجهه با تغییرات اقلیمی
اجرای طرح شیرین سازی و انتقال آب دریا به استان هرمزگان و کرمان از جمله طرح های اجرایی به شما می آید که وزارت نیرو در راستای مواجهه با بحران کم آبی، آن را بامدیریت بخش خصوصی به ویژه در بخش صنعت به مرحله اجرا درآورده است.
به گفته وزیر نیرو، بر اساس محاسبات صورت گرفته، بخش صنعت سالانه برای آب مصرفی خود حدود ۹۵۰ میلیون متر مکعب کمبود خواهد داشت و استفاده از آب دریا یکی از روشهای تاثیرگذار برای این کار است.
استفاده از روشهای نوین فناوری در این زمینه نیز به طور روزافزون مورد استفاده وزارت نیرو قرار گرفته و در صورت به کارگیری مستمر و بهینه از آن، می توان بر کمبودهای جغرافیایی و اقلیمی کشورمان به طور مناسب غلبه کرد.
منبع
تاسیسات نیوز