کویری جدید به نام مازندران

به گزارش تاسیسات نیوز، با مصرف بی رویه آب درحال تبدیل مازندران به کویر هستیم.

 

 

 

 

مجید عبدالهی مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی مازندران با اشاره به اینکه سرنوشت تلخی در انتظار آب است، اظهار کرد: جمعیت زیاد و منابع کم آبی این ماده حیاتی را تهدید می کند.





وی با بیان اینکه در طی 100 سال گذشته جمعیت جهان سه برابر شده در حالی که مصرف 6 برابر شده است، افزود: مصارف بی رویه و شرایط جوی منابع آبی را در معرض تهدید قرار داده است. وضعیت جوی نیز در طی سال ها تغییر کرده و از برف به باران تبدیل شده و بارش ها نیز نامنظم شده و در بیشتر اوقات سیل را به دنبال دارد.





عبدالهی با تاکید بر اینکه آیندگان سوالات زیادی درباره مصرف آب از ما خواهند داشت، ادامه داد: زمان لازم تا تعمیرات خطوط انتقال نیز باید به گونه ای کاهش یابد تا مورد سوال واقع نشود زیرا این نیز زمینه ساز هدررفت آب است.





مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی مازندران با بیان اینکه باید مدیریت مصرف آب و مصرف بهینه آب در دستور کار قرار گیرد، یادآور شد: امروز ورود آب به منابع زیرزمینی از خروج آن بسیار کمتر است.





بر اساس این گزارش، عبدالهی درباره پروژه افتتاح شده در این دو روستا بیان کرد: با افتتاح طرح آبرسانی روستای رشکلا هزار خانوار از نعمت آب شرب سالم بهره مند شدند. 20 کیلومتر شبکه توزیع و 2 کیلومتر خط انتقال آب به همراه ایستگاه پمپاژ برای این طرح اجرا شده است.





مدیرعامل آبفار مازندران با بیان اینکه 500 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی به آب روستایی مازندران کمک شده است، عنوان کرد: هم اکنون 71 درصد روستاهای مازندران آب آشامیدنی سالم دارند که متوسط این میزان در کشور 78 درصد است.





گفتنی است میانگین سرانه مصرف آب ایرانی ها 260لیتر در روز است که بیش از 100 لیتر بالاتر از میانگین مصرف جهانی است.

 

 

 

در همین رابطه معاون آب و آبفای وزیر نیرو گفت: اگرچه میزان بارش در سال آبی 95-94 با رشد مواجه بوده، اما متاسفانه این آمار در مقایسه با بلندمدت منفی 2 درصد کاهش بارندگی را نشان می‌دهد.






رحیم میدانی معاون آب و آبفای وزیر نیرو با اشاره به پایان سال آبی 95-94 وضعیت نسبتاً مناسب بارش‌ها در سال جاری نسبت به سال گذشته، اظهار داشت: میزان بارش در کل کشور در سال جاری آبی 231 میلی‌متر گزارش شده که نسبت به سال گذشته 22 درصد رشد داشته است.






وی افزود: گرچه میزان بارش در سال آبی 95-94 با رشد مواجه بوده، اما متاسفانه این آمار در مقایسه با بلندمدت منفی 2 درصد کاهش بارندگی را نشان می‌دهد.





میدانی تصریح کرد: متاسفانه در سال آبی 95-94 در استان پربارشی همچون چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد نیز در مقایسه با بلند مدت با کاهش 22 درصد بارش روبرو بودیم.





وی ادامه داد: در استان کم‌بارشی مانند اصفهان نیز میزان بارش در مقایسه با بلندمدت با کاهش 30 درصدی مواجه شده و به همین دلیل به سختی توانستیم آب را مدیریت کرده و آب شرب مردم را تأمین کنیم.





رحیم میدانی تأکید کرد: متاسفانه امسال کشت پاییزه در اصفهان به علت کم آبی نخواهیم داشت.





معاون آب و آبفای وزیر نیرو گفت: در سال جاری 45 میلیارد مترمکعب ورودی آب به سدها را داشتیم و این رقم بیانگر رشد 55 درصدی نسبت به سال گذشته است.





وی افزود: این رقم نشان می‌دهد در سال جاری حدود 16.5 میلیارد مترمکعب آب بیشتری وارد مخازن سدها شده و جالب آن که حدود 9 میلیارد مترمکعب از این میزان مربوط به رودخانه کارون و مارون بوده است.





میدانی تأکید کرد: گرچه آمار بارش‌ها نسبت به سال گذشته در بیشتر مناطق کشور مثبت بوده است، اما این مسئله به معنای بازگشت کشور به روال عادی نیست؛ بلکه بر اساس پیش بینی‌ها ما در سال‌های آتی 2 درجه افزایش دما را در کشور تجربه خواهیم کرد.این میزان افزایش دما به معنای تبخیر بیش از 27 میلیارد مترمکعب آب‌های کشور است.





معاون آب و آبفای وزیر نیرو بیان کرد: فعلاً براساس ارزیابی‌ها دمای کشور حدود 1.1 درجه افزایش پیدا کرده است.





وی اظهار داشت: روند کنونی بحران آب نشان می‌دهد که بایستی در سال‌های پیش رو برای مدیریت بحران آب همه دست به دست همدیگر داده و در اصلاح و بهینه سازی مصرف آب بکوشند.





میدانی ضمن هشدار به کسانی که عمدتاً به‌دنبال شبهه افکنی در آمار و ارقام هستند، گفت: شبهه افکنی در آمار و ارقام تنها نتیجه‌ای که در برخواهد داشت، عدم کنشگری و انتظار کشیدن برای افزایش خسارت‌های ناشی از بحران آب در کشور است و نفعی از این مسأله عاید کشور نخواهد شد.





معاون آب و آبفا وزیر نیرو تأکید کرد: براساس پیش بینی‌های دموگرافیگ، در سال 1420 جمعیت کشور به 106 میلیون نفر خواهد رسید که حدود 50 میلیون از این افراد ساکن فلات مرکزی خواهند بود و چنانچه تدابیری برای تأمین آب این مناطق اندیشیده نشود، کشور در بحران فرو خواهد رفت.





وی افزود: بر این اساس انتقال آب برای تأمین آب شرب این مناطق از اولویت‌های کنونی وزارت نیرو است؛ البته وزارت نیرو در صورت اقدام در این زمینه خود را متعهد به رعایت پیوست‌های زیست محیطی خواهد دانست.






انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;