کاهش 50 درصدی تولید انرژی برق آبی
به گزارش تاسیسات نیوز، انرژی برق آبی حدود 15 درصد از ظرفیت تولید برق را به خود اختصاص داده است اما از آنجایی که برق این نیروگاه در زمان پیک مصرف وارد شبکه می شد، پایداری شبکه برق را تضمین می کرد .
موجودی سدهای کشورها 10 تا 15 درصد کمتر از پارسال است. آنگونه که فهمی کارشناس منابع آب وزارت نیرو می گوید این کاهش علاوه بر مشکلاتی که برای تامین آب کشور به وجود آورده است ، حالا تامین برق را با چالش مواجه کرده است .
این را از قطعی های مکرر برق در این روزها به خوبی می توان فهمید. به گفته این مقام مسئول در وزارت نیرو انرژی برق آبی حدود 15 درصد از ظرفیت تولید برق را به خود اختصاص داده است اما از آنجایی که برق این نیروگاه در زمان پیک مصرف وارد شبکه می شد،تضمینی برای پایداری شبکه برق محسوب می شد.
به گفته او در حال حاضر به صورت میانگین در حال حاضر تنها 48 درصد ظرفیت سدهای کشور پر است این در حالی است که این رقم در سال های گذشته حدود 60 تا 65 درصد بود.
این کارشناس منابع آبی ادامه می دهد: در ۵۰ سال گذشته به استناد آمار و ارقام ثبت شده سازمان هواشناسی کشور، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو در سطح کشور هر یک سال به طور متوسط به اندازه یک میلیمتر به سمت کم بارشی حرکت کرده ایم. همچنین در ۵۰ سال گذشته به طور پیوسته هر ۱۰ سال کشور ما 4/0 درجه سانتی گراد گرمتر شده و این یعنی اگر بارشهای ما هم کمتر نمیشد تبخیر و از دست دادن آب در کشور بیشتر شده است.
گفتنی است انرژی برق آبی بیش از 70 سال یک منبع انرژی قابل اطمینان در ایران بوده است. این قابلیت اطمینان اثبات شده به طرق مختلف مزایایی را برای شبکه ملی برق فراهم می کند، از حمایت منابع دیگر انرژی تجدید پذیر گرفته تا ایجاد ثبات در شبکه و ذخیره انرژی برق برای استفاده در آینده.
انرژی برق آبی ازمنابع انرژی تجدید پذیر ثابتی است که بیش از نیم قرن در ایران استفاده وتولید شده وهم اکنون برای بیش از 3 میلییون خانه انرژی مقرون به صرفه فراهم می کند.
انتهای خبر