کاهش مصرف آب با سامانه خنککننده خشک
مجری بازتوانی نیروگاههای شرکت تولید برق حرارتی از اجرای سامانه خنککننده خشک در نیروگاه اصفهان خبر داد.
علیرضا نصرالهی درباره اقدامات انجام شده درخصوص بازتوانی نیروگاههای کشور گفت: در بحث بازتوانی نیروگاههای حرارتی ضمن کاهش مصرف سوخت که در اثر افزایش راندمان اتفاق میافتد، افزایش توان تولید را نیز داریم و قابلیت تولید در نیروگاههای قدیمی که در حال حاضر ضریب آمادگی آن ۵۵ درصد است با این مصرف به ۸۵ درصد خواهد رسید.
مجری بازتوانی نیروگاههای حرارتی ادامه داد: با توجه به نصب سیستمهای جدید و نو در نیروگاهها، از این پس تعمیر قطعات یدکی و هزینههای تعمیراتی کاهش پیدا کرده و طبیعتاً برای بهرهبرداری نیز راحتتر و آسانتر است.
نصرالهی با اشاره به اینکه عمر عمده این نیروگاهها بالای ۳۰ سال است، تصریح کرد: تامین قطعات این نیروگاهها در بازار بینالمللی برای ما سخت است و بایستی از روشهای داخلی بهره لازم را ببریم که یکی از عوامل مهم بازتوانی این موضوع است.
به گفته او، شرکت برق حرارتی پروژهای را در مجموعه بازتوانی نیروگاههای حرارتی در دستور کار قرار داده که آن هم تبدیل سیستمهای خنک کن از سیستم تر به سیستم خشک است که با این کار ما حدود ۹۰ درصد میزان مصرف آب در آن نیروگاهها را صرفه جویی خواهیم کرد.
نصرالهی از عواید افتتاح واحد اول نیروگاه شهید مفتح همدانی گفت و عنوان کرد: این پروژه در سال ۹۴ به مدار تولید آمد که واحد دوم آن نیز بالافاصله توسط شرکت برق حرارتی به مناقصه گذاشته شد و پیمانکار آن مشخص شد؛ هماکنون در کارگاه مربوطه مشغول بکار بوده و نزدیک به ۲۲ درصد پیشرفت فیزیکی وجود دارد که انشاالله برای واحد سوم و چهارم آن نیز به در فرآیند بازتوانی این کار انجام خواهد شد.
نصرالهی ادامه داد: در نیروگاه اصفهان هم به علت کمبود ورودی آب در رودخانه زایندهرود و عدم امکان برداشت آب برای نیروگاه، پروژه تبدیل سیستم خنککن تر برای واحد چهار و پنج به سیستم خشک در دستور کار قرار گرفت که مذاکرات لازم با شرکت مپنا بهعنوان دارنده این تکنولوژی برای سیستم خشک اجباری انجام و قرار داد آن در حال مبادله است تا به امید خدا در اسرع وقت عملیات اجرایی آن شروع و کار دنبال شود.
انتهای خبر