پوششهای بینظیر بیمه آسانسور؛ حامی مالی شما در حوادث آسانسور
به گزارش تاسیسات نیوز، امروزه با توجه به تغییراتی که در سبک زندگی و ساختمانهای مسکونی و تجاری به وجود آمدهاست، میتوان به این نتیجه رسید، تردد بین طبقات بدون آسانسور، بسیار سخت و دشوار خواهد بود. از طرفی برخی از آسانسورها به دلیل ایمنی کم یا حتی استفاده بیش از حد دچار خرابی شده و حادثه ساز خواهند بود. برای حفظ جان مسافران آسانسور، باید حتما قوانین امنیتی رعایت شود. از سال ۱۳۸۳، اخذ استاندارد آسانسور برای همه آسانسورها اجباری شده است و اگر آسانسوری این استاندارد را نداشته باشد، گواهی پایان کار به ساختمان داده نمی شود. با اخذ استاندارد آسانسور می توان احتمال وقوع حوادث ناگوار جانی و مالی را کاهش داد.است بدانید در برخی از سال ها، تعداد کشته های حوادث مربوط به آسانسور به بیش از ۳۰ نفر رسیده است. چنین حوادثی رابطه مستقیمی با عدم اخذ استاندارد آسانسور و عدم رعایت اصول ایمنی دارد. بنابراین با اخذ استاندارد آسانسور و رعایت اصول ایمنی در جهت کاهش حوادث آسانسور گام بردارید.به علاوه، با خرید بیمه آسانسور میتوان هزینههای به وجود آمده را تا حدود زیادی کاهش داد و جبران خسارت را بر عهده بیمهگر گذاشت. در این مطلب درباره بیمه مسئولیت و بیمه آسانسور توضیحاتی خواهیم داد. با ما تا انتهای متن همراه باشید.
بیمه مسئولیت چیست؟
بیمه مسئولیت برای جبران خسارتهای وارد شده ناشی از حوادث مختلف در زمان مسئولیت یک فرد است. بیمه نامه مسئولیت انواع مختلفی دارد که از مهمترین آنها میتوان به بیمه مسئولیت آسانسور اشاره کرد.
بیمه آسانسور چیست
بیشتر بخوانید
به طور حتم با شروع سبک آپارتمان نشینی، داشتن آسانسور یکی از مزیتهای هر ساختمانی محسوب میشود. در حقیقت وجود آسانسور زندگی را بسیار آسانتر کرده و شرایط رفت و آمد در طبقات، سرعت پیدا کردهاست. همانطور که میدانید مزیتهای این وسیله بسیار است؛ اما در برخی از مواقع هم میتواند، معایبی داشته باشد؛ که باعث دردسر برای استفاده کنندهها شود. نقص فنی، مشکلات ناشی از قطع برق یا مشکلات غیر قابل پیشبینی را میتوان از جمله مواردی دانست که باعث خسارتهای سنگین میشود.
در این هنگام داشتن یک پشتوانه مالی، میتواند تا حدود زیادی هزینهها و خسارتهای رخ داده را جبران کند تا سنگینی پرداخت هزینهها بر روی دوش افراد ساختمان نباشد. با خرید بیمه آسانسور، بیمهگر تعهد میکند که در برابر دریافت حق بیمه از سوی بیمهگزار، تا سقف تعهدات خود، جبران خسارت داشته باشد. به طور مثال: در صورت سقوط آسانسور، شرکت بیمه خسارتهای مالی و جانی که برای افراد رخ میدهد را تحت پوشش قرار داده و با توجه به مفاد قرارداد، جبران خسارت خواهد کرد.
بیمه آسانسور بیشتر مناسب چه مراکزی است؟
همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، از آسانسورها اغلب در ساختمانهای تجاری، اداری و مسکونی به منظور سهولت رفت و آمد استفاده میشود. به طوری که این روزها این اتاقک بالابر به یکی از متداولترین وسایل نقلیه عمومی تبدیل گشته است. به همین علت، بهتر است برای کنترل اتفاقات و خسارات هر ساختمان بیمه آسانسور داشته باشد.
انواع آسانسور
آسانسور انواع گوناگونی دارد که به شرح زیر است:
-
آسانسور هیدرولیک: این نوع آسانسور بیشتر برای ساختمانهایی با طبقات ۵ تا ۶ استفاده میشود.
-
آسانسور پنوماتیک: این مدل از آسانسور در مقایسه با نمونههای سنتی کاربرد راحتتری دارد. مزیتهای اصلی استفاده از این آسانسورها شامل طراحی خوب، سرعت و انعطاف پذیری بالا، کم مصرف بودن انرژی و ایمنی بالاست.
-
آسانسور ساختمانی: از این نوع آسانسور برای ساختمانها، مجتمعها، ادارات و مراکز شلوغ استفاده میشود.
-
آسانسور حمل کالا: همانطور که از اسم این مدل مشخص است، برای حمل بار و در مراکز باربری استفاده خواهد شد.
تعداد طبقه از عوامل موثر بر قیمت بیمه است.
پوششهای بیمه آسانسور چیست؟
با توجه به نوع کاربری، انواع آسانسور، مشخصات و تعداد ظرفیت آسانسور، پوششهای مختلفی ارائه میشود که بیمهگزار درخواستهای مختلف خود را در قرارداد اعلام میکند و با توافق شرکت بیمه، قرارداد خرید بیمه آسانسور منعقد خواهد شد. به طور مثال: در هر آسانسور نفر بر، تعداد افراد مجاز به صورت ظرفیت آسانسور در مشخصات فنی آسانسور ذکر شده است و بیمه نامه به طور دقیق بر اساس این مشخصات از سوی شرکت بیمه صادر میشود، اما توجه داشته باشید که در بیمههای آسانسور حمل بار بیمهگزار میتواند علاوه بر پوشش جانی انتخاب شده، پوشش مالی را هم برای بیمه نامه خود خریداری کند.
پوششهای جانی و مالی بیمه مسئولیت آسانسور عبارتند از:
-
پوشش فوت
-
پوشش نقص عضو
-
پوشش هزینههای پزشکی
-
پوشش خسارت مالی برای آسانسورهای باربر
نکته: برای استفاده از بیمه آسانسور، باید تمام سرویسهای قبل از حادثه انجام شده باشد و تعمیر کار باید به صورت شرکتی تمام فاکتورها را ارائه کرده باشد. در صورتی که تعمیرکار از شرکت معتبر نبوده و تعمیرات بدون فاکتور رسمی انجام شده باشد، نمیتوان از بیمه خسارت دریافت کرد.
استثنائات بیمه آسانسور
بیمه نامه یک قرارداد دو طرفه بین بیمهگر و بیمهگزار است. شرکت بیمه با دریافت حق بیمه از سوی بیمهگزار، موظف به پرداخت خسارت و پوششهای تعهد کرده میباشد. البته که برخی از پوششها در این بیمه نامه جزو استثنائات بوده و از سوی بیمهگر تحت پوشش قرار نخواهد گرفت. این موارد عبارتند از:
-
خسارت ناشی از جنگ، اغتشاش و بلوا
-
خسارت ناشی از حوادث هستهای و امواج رادیواکتیو
-
خساراتی که به صورت عمدی ایجاد شده
-
خسارات ناشی از نقص فنی قبلی (سرویس آسانسور به موقع انجام نشده باشد یا تعمیرکار مجاز و شرکتی نباشد)
در صورت ایجاد مشکل بر اثر وزن اضافهتر از حد مجاز، تنها بخشی از هزینهها و خسارتها در خرید بیمه آسانسور پرداخت خواهد شد.
عوامل تاثیر گزار بر قیمت بیمه آسانسور
استعلام هزینه بیمه آسانسور بر اساس چند فاکتور زیر محاسبه میشود:
-
نوع کاربری آسانسور
-
ظرفیت آسانسور بیمه شده
-
میزان تعهدات مورد درخواست بیمه گذار
-
تعداد طبقات توقف
-
سن آسانسور
در برخی از شرکتهای بیمه موارد زیر به حق بیمه آسانسور اضافه می شود:
-
در صورتی که کابین آسانسوری که بیمه شده درب نداشته باشد به نرخ قیمت بیمه آسانسور پنج درصد اضافه میشود.
-
اگر بیمه آسانسور برای ساختمانهای تجاری و اداری خریداری شود، نرخ حق بیمه آن ده درصد افزایش مییابد.
-
اگر این بیمه برای ساختمانهای بالای ۱۰ طبقه استفاده شود، حق بیمه آن ده درصد افزایش مییابد.
-
در صورتی که مسئولیت نصاب نگهدارنده و سرویس کار نیز تحت پوشش قرار بگیرد باید در زمان پرداخت حق بیمه بیست درصد بیشتر آن را بپردازید.
کاربری آسانسور بر قیمت حق بیمه آسانسور تاثیر گذار است
نکته: برای محاسبه کردن بیمه آسانسور میبایست تعهدات پزشکی مورد درخواست و ظرفیت آسانسور را درنظر بگیرید.
برای خرید بیمه آسانسور و بهره بردن از پوششهای آن به لینک زیر مراجعه نمایید:
https://bimeh.com/elevator
مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت بیمه آسانسور
اگر حادثهای در هنگام استفاده از آسانسور رخ دهد، باید تا ۵ روز کاری و به صورت کتبی این اتفاق را به شرکت بیمه اطلاع داد. همچنین نیاز به یکسری مدارک است که برای خسارتهای بیمارستانی مدارک عبارتند از:
-
صورت حساب بیمارستان
-
قبوض پرداخت شده
-
شرح عمل جراحی
-
خلاصه پرونده بیمارستان
-
تصویر شناسنامه و کارت ملی مصدوم
مدارک در صورت فوت عبارتند از:
-
کپی برابر اصل گواهی فوت
-
کپی برابر اصل شناسنامه باطل شده
-
تصویر برابر اصل گزارش نیروی انتظامی
-
کپی برابر اصل گزارش پزشکی قانونی
-
کپی برابر اصل گواهی حصر وراثت
-
رای دادگاه