پایان دوران طلایی پالایشگران نفتی نزدیک است

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از رویترز، بر پایه برآوردهای آژانس بین المللی انرژی، دوران کوتاهی که پالایشگران نفت در جهان از سود سرشاری بهره مند شدند، رو به پایان است. قیمت پایین نفت خام و قیمت بالای بنزین، گازوئیل و خوراک پتروشیمی ها در ۶ ماه گذشته سبب شده است پالایشگران نفت خام سود زیادی به جیب بزنند.

در این مدت شرکتهای نفتی نیز خود را عادت داده بودند تا با سود کمتر در بخش بالادستی به فعالیتهای خود ادامه دهند.

بنابر محاسبات رویترز، سود کلی برای شرکتهای بی پی انگلیس، شرکت انگلیسی-هلندی شل، اکسون مبیل آمریکا، توتال فرانسه و انی ایتالیا از تولید و تجارت فرآورده های نفتی در سه ماه نخست امسال ۶٠ درصد از مجموع درآمدهای آنها را شامل شد، در حالی که پارسال این مقدار تنها ١٨ درصد بود.قیمت هر بشکه نفت خام از رقم ١١۵ دلار برای هر بشکه در در سال ٢٠١۴ به نزدیک ۴۵ دلار در ژانویه امسال رسید، اما قیمتها امسال تا حدودی بهبود یافت و هم اکنون به سطوح نزدیک به ۶٠ دلار رسیده است.

قیمت نفت خام شاخص دابلیو تی آی آمریکا در پایان معاملات روز جمعه (١٩ تیرماه) با چهار سنت کاهش به ۵٢ دلار و ٧۴ سنت برای هر بشکه رسید، همچنین قیمت نفت خام برنت دریای شمال با ١٢ سنت افزایش (٠,٢ رشد)، ۵٨ دلار و ۵٧ سنت برای هر بشکه داد و ستد شد.آژانس بین المللی انرژی مستقر در پاریس که به ٢۶ کشور صنعتی در زمینه انرژی مشاوره می دهد، اعلام کرده است که دوران طلایی برای پالایشگران رو به پایان است.پالایشگاههای جدید امسال و سال آینده وارد مدار تولید می شوند، در حالی که واحدهای مجهزتری نسبت به پالایشگاههای کنونی در اختیار خواهند داشت که سبب می شود رقابت میان پالایشگران افزایش یابد.

بنابر برآوردهای گزارش ماهانه آژانس بین الملی انرژی، در بازه زمانی سالهای ٢٠١۵ تا ٢٠١۶، ظرفیتهای جدید تولید پالایشگران بیش از حد نیاز خواهد بود که این موضوع سبب کاهش نرخ بهره گیری از ظرفیت پالایش و سبب می شود حاشیه سود کنونی پالایشگاهها کاهش یابد.

همچنین قرار است ظرفیتهای جدید پالایشی در ایالات متحده آمریکا فعال شود که شرکتهای پالایشی در آنها از تجهیزات تازه ای برای پالایش نفت خام تولیدی از ذخایر شیل بهره خواهند گرفت، همچنین شاهد افزایش ظرفیت پالایشی در چین خواهیم بود.در منطقه خاورمیانه، پالایشگاه راویس شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک) در ابوظبی نیز قرار است به دو پالایشگاه با ظرفیت پالایش روزانه ۴٠٠ هزار بشکه که در سال ٢٠١۴ به طور رسمی آغاز به کار کردند، اضافه شود.

براساس برآوردهای آژانس بین المللی انرژی، ظرفیت پالایش نفت خام جهان در هر یک از سالهای ٢٠١۵ و ٢٠١۶ روزانه یک میلیون و ١٠٠ هزار بشکه افزایش می یابد و مجموع آن به ٩٧ میلیون بشکه در روز می رسد که این نشان از رشد ٢ درصدی دارد.

این در حالی است که برخی پالایشگاهها قرار است در اروپا و آسیا تعطیل شود، اما این موضوع کمک خاصی به رشد افسار گسیخته ظرفیت پالایش در جهان نخواهد کرد.بنابر گزارش آژانس بین المللی انرژی،ظرفیت پالایش بیش از حد تقاضا پیش می رود حال آن که بخشی از تقاضا از طریق گاز طبیعی و سوختهای زیستی تأمین می شود.این نهاد بین المللی همچنین پیش بینی کرد که انتظار می رود تقاضا برای فرآورده های نفتی از سال ٢٠١٧ به بعد کاهش یابد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

انتهای پیام 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;