همه چیز از کفپوش ها

به گزارش تاسیسات نیوز، کف‌پوش به رویه‌ها و لایه‌هایی که بر روی کف یک ساختمان یا هر مکان دیگر پوشانده شود کفپوش می‌گویند. کفپوش‌ها در شاخه‌ای از صنعت به نام کفسازی کاربرد دارند.

 

 

کفپوش‌ها بنا به جنس ماده بکار رفته می‌تواند در انواع زیر باشد:

 

 

در ساختمانهای مسکونی:

 

سنگ (مرمر، گرانیت و غیره)، لاستیک، پی وی سی، کاشی، چوب (پارکت)، مخمل، موکت، فرش و غیره.

 

در صنعت:

 

پشم‌شیشه، نایلون، چوب پنبه، پشم، ورقه (فلزی)، وینیفلکس و وینیل گرانیت، سیمان، بتن، رزین اپوکسی و کفپوش اپوکسی و گرانیت اپوکسی و غیره. کفپوش‌ها بنا به کاربردشان به گونه‌های زیر بخش می‌شوند:

 

 

کفپوش حفاظتی


کفپوش گرمایشی


کفپوش متحرک


کفپوش پُرزدار

 

 

کفپوش اپوکسی بشکل مایع هست که پس از خشک شدن بدون درز بوده و بهداشتی هستند، مقومت سایشی بالا و چسبندگی و … باعث شده تا در صنایع مختلف و بیمارستانها کاربرد زیادی دارد. کفپوشهای متحرک امکان کنترل دما و جریان هوای محیط را ممکن می‌سازد، همچنین کابلهای برق و داده‌ها توسط این کفپوشها محافظت و نگهداری می‌شوند.

 

 

 

مصالحی که به عنوان کفپوش مورد استفاده قرار میگیرد شامل آسفالت ، بتن (سنگفرش) ، سنگ طبیعی ، قلوه سنگ ،سنگ مصنوعی ، آجر ، کاشی و گاهی چوب می باشد. در معماری و طراحی فضاهای باز ، کفپوش به عنوان یک پوشش سفت و محکم در پیاده روها ، سطح جاده ها ، پاسیو ، حیاط و غیره استفاده میگردد.

 

 

 

استفاده از کفپوش تحت یک الگو (طراحی) خاص مثل موزاییک در عموما توسط رومیان استفاده میشد.

 

 

همواره بدون شک انتخاب کف خانه یکی از سخت ترین کارها بعد از تمام شدن ساخت خانه است. چون اولین چیزی که به محض ورود به خانه به چشم می آید ودر زیبایی خانه اثر زیادی دارد کف خانه است.

 

 

 

انتخاب کفپوش برای کف آشپزخانه است هم باید با همه خانه هماهنگ باشد وهم قابلیت هایی مثل ضد لک بودن یا مقاومت در برابر شوینده ها را هم داشته باشد.در خانه های ایرانی به خاطر آشپزخانه ی همیشه فعال و بریز و بپاش،کف آشپزخانه بیشتر از دیگر قسمت ها نیاز به شست و شو دارد.

 

 

 

در گذشته کاشی و سرامیک فقط برای دستشویی و آشپزخانه استفاده می شد و قسمت های دیگر خانه موکت و فرش بود. اما این روزها هم برای تمیزی بیشتر و هم با وجود سیستم های گرمایشی پیشرفته تردر بیشتر خانه ها از سرامیک استفاده می کنند. اگر در کل خانه از کفپوش سرامیک استفاده کرده اید برای آشپزخانه هم کاشی و سرامیک انتخاب خوبی است.





حتی اگر دوست دارید هنوز از موکت برای کف خانه استفاده کنید برای آشپز خانه بهتر است سرامیک را امتحان کنید. سرامیک و کاشی هم راحت شسته می شوند و مواد شوینده اثری روی آن ها ندارند هم با مدل های زیادی که این روزها در بازار می بینیم جلوه زیبایی به دکوراسیون منزل خود خواهید داد.

 

 

 

سرامیک ها در بازار دو نوع دارند. لعاب دار و بدون لعاب و همچنین با لعاب براق و لعاب مات. بهتر است از سرامیک هایی با لعاب براق برای آشپزخانه استفاده نکنیم چون لک را بیشتر نشان می دهند. این روزها حتی کاشی و سرامیک ها با طرح چوب هم در بازار وجود دارد که بسیار مناسب برای دکوراسیون آشپزخانه است هم گرمی خاصی به فضا می دهد و هم لک ها را نشان نمی دهد.

 

 

 

اگر قصد بازسازی سطحی خانه خود را دارید باز هم سرامیک انتخاب بهتری برای آشپزخانه است چون نصب آن دردسری ندارد و می توان آن را روی همان کاشی های قبلی چسباند.

 

 

 

فرق کاشی با سرامیک در لعاب آنها است لعاب سرامیک قوی تر از کاشی است و همچنین درجه پخت سرامیک بیشتر است و نسبت به کاشی مقاوم تر است. اما هر دو از آیتم های مناسب کف آشپزخانه هستند.

 

 

 

قیمت های کاشی و سرامیک در بازار از متری ۲۰ هزار تومان شروع می شود و بسته به کیفیت و نوع طرح به ۳۰۰ هزار تومان هم می رسد. کیفیت کاشی ها و سرامیک ها بستگی به درجه پخت و لعاب آن ها دارد. شرکت های کویر،سامان ،پاسارگاد و عقیق از مارک های خوب ایرانی برای کاشی و سرامیک هستند که می توانید با خیال راحت خرید کنید و از کیفیت و طرح ها اطمینان داشته باشید. قیمت کاشی های ایرانی از متری ۲۰ هزار تومان شروع می شود.




هرچه کیفیت کاشی بالاتر باشد قیمت آن هم بالاتر است. هرچه سرامیک با کیفیت بالاتر انتخاب کنید احتمال کدر شدن، شکستگی و ترک خوردن آن کمتر خواهد بود.



لمینیت و پی وی سی برای کف آشپزخانه

 

همه دوست دارند آشپزخانه ای چوبی و گرم داشته باشند اما این گرما به مراقبت خیلی بیشتر از کف آشپزخانه نیاز دارد. اگر از لمینیت و پی وی سی برای کف آشپزخانه استفاده کنید راه آب آشپزخانه بسته می شود و نمی توانید کف آشپزخانه آب بریزید و باید با دستمال و تی کف را تمیز کنید و جنبه خیلی خوب آن این است که در مصرف آب صرفه جویی کنید.




استفاده از کفپوش های چوبی هم انتخاب درستی برای آشپزخانه نیست. رطوبت و چوب رابطه خوبی با هم ندارند و چوب بسیار قابل اشتعال است.




عده ای که زیبایی و هماهنگی کف برایشان مهم تر است، لمینیت یا کفپوش را برای کل خانه انتخاب می کنند برای آشپزخانه نیز لمینیت استفاده می کنند و سعی می کنند که کف آشپزخانه آب نریزند و یا مواد شوینده استفاده نکنند. قیمت این لمینیت ها در بازار از ۳۸ هزار تومان که نمونه کشور ترکیه است شروع می شود تا ۱۳۰ هزار تومان که کار کشور بلژیک هست هم می رسد.




می توانید از سرامیک طرح چوب برای آشپز خانه استفاده کنید تا هم با قسمت های دیگر خانه هماهنگ باشد و هم کف پوش مناسبی برای کف آشپزخانه باشد.




سنگ گرانیت برای کف آشپزخانه

 

 

این روزها سنگ را برای نمای ساختمان زیاد می بینیم اما برای داخل ساختمان و کف کمتر استفاده می شود مثل سنگ های مرمر. تا همین چند سال پیش هم کفپوش مرمر نشان ثروت در خانه ها بود.




اما در حال حاضر قیمت متوسطی دارد و طرفدار چندانی هم برای دکوراسیون منزل ندارد. سنگ هرچه ابعاد بزرگتری داشته باشد قیمت بالاتری دارد. مشکلات استفاده از سنگ در آشپزخانه یکی ایجاد سرو صدا در برخورد با وسایل چوبی است و همچنین پاک کردن لکه چربی از سنگ کار راحتی نیست. می توان از سنگ هایی مانند گرانیت برای کف استفاده کرد که نسبت به کاشی و سرامیک قیمت بالاتری دارد و همچنین برای آشپزخانه مناسب تر است چون نفوذ پذیری آب در آن ها کمتر است.





همچنین سنگ های گرانیت لعاب بهتری دارند و دیرتر کدر می شوند. اگر هم می خواهید فقط کف آشپزخانه را عوض کنید می توانید گرانیت را با چسب پرسلین روی کفپوش قبلی بچسبانید. کف پوش های گرانیتی بهترین انتخاب برای کف آشپزخانه های پر رفت و آمد است و همچنین با هر نوع دکوراسیونی هماهنگ می شود.





قیمت سنگ های ایرانی در بازار از متری ۲۰ هزار تومان شروع می شود و خارجی آن که از هند و چین وارد می شوند متری ۸۰ تا ۹۰ هزار تومان است.






انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;