نکات مهم در لوله کشی توکار گاز خانگی
تاسیسات نیوز: لوله کشی گاز ساختمان، یکی از مهمترین قسمت های یک ساختمان محسوب می شود. همانطور که می دانید گاز کشی ساختمان تنها مربوط به لوله کشی گاز خانگی نیست. بلکه مواردی لوله کشی گاز صنعتی را نیز شامل می شود. در هنگام خبر کردن لوله کش گاز، باید فرد لوله کش به قوانین گازکشی منازل و استاندارد لوله کشی گاز توکار یا روکار آشنایی داشته باشد.
رعایت فاصله در نصب لوله ها
به طور معمول کانال های افقی یا عمودی لوله های گاز از کانال های سایر تاسیسات جدا در نظر گرفته می شود. در صورتی که از کانال های مشترک برای لوله های آب، کابل برق و لوله های گاز استفاده می شود لازم است تا نکات ایمنی و عایق کاری ها انجام شود. طبق استانداردهای مصوب باید لوله های گاز به فاصله حداقل ۱۰ سانتیمتر از سایر لوله ها و تاسیسات فاصله داشته باشد. در صورت نصب لوله های گاز در کانال افقی مستقل، پس از عایق کاری لوله ها از ماسه خشک برای پر کردن کانال استفاده می شود.
لوله کشی گاز از کف پارکینگ
یکی از مهم ترین نکات در مورد لوله کشی گاز از کف ساختمان و به خصوص پارکینگ است. با توجه به اینکه حرکت اتوموبیل ها در پارکینگ به کف و کانال ها فشار زیادی وارد می کند لازم است تا نکات ایمنی رعایت شود. پس از حفر کانال لوله گاز تو کار و نصب لوله ها عملیات عایق بندی انجام شده و کانال با ماسه پر می شود. نصب غلاف فلزی جهت محافظت از لوله های گاز توکار و کانال الزامی است. در صورت استفاده از غلاف های فلزی دیگر فشار وارده به کف پارکینگ به لوله ها منتقل نخواهد شد.
لوله کشی گاز روکار
به طور کل بهترین مدل گازکشی ساختمان، به صورت روکار است. این روش موجب دسترسی آسانتر، به لولههای گاز میشود. به همین علت از لحاظ ایمنی مورد تایید است. زیرا در صورت بروز ایراد می توانید با سرعت بیشتری به رفع مشکلات گاز بپردازید.
لوله کشی گاز روکار گزینه بهتری است یا توکار؟
لولههای که به صورت توکاربه صورت لوله کشی از کف نصب می شوند، مقاومت بیشتری در برابر ضربه، خوردگی و خرابی خواهند داشت. در حین ساخت و ساز، بهتر است از نوع توکار استفاده شود. لازم است که بیان کنیم لولههای توکار به دلیل نوع اجرا نمی توان بررسی کرد. همچنین قیمت لوله کشی گاز ساختمان بیشتر از نوع روکار است. همچنین گرفتن انشعابات به راحتی انجام میشود و به صورت دورهای بازبینی می شود..
اصول و قوانین لوله کشی گاز منازل
-
نحوه محاسبه متراژ لوله کشی گاز باید به شکلی انجام شود که از کمترین میزان لوله در مسیر استفاده شود. همچنین پلان محل نصب لوله نباید در محیط های مرطوب باشد. بخش مشترک لوله کشی گاز کل ساختمان، نباید از داخل ملک خصوصی افراد دیگر گذر کند.
-
انتخاب قطر لوله باید بر اساس حداکثر میزان مصرف باشد. قطر لوله اگر متناسب با میزان مصرف خانوار انتخاب نشود. در این صورت ممکن است مشکلاتی از قبیل افت فشار در گازرسانی یا قطعی گاز رو به رو شوید.
-
عایق کاری لوله گاز باید با استفاده از پرایمر و نوار پرایمر انجام شود. در ابتدا باید لوله های توکار توسط متخصص، چربی زدایی و زنگ زدایی شوند. سپس بر روی سطح لوله، پرایمر زده شود.
-
عبور لوله گاز توکار از نقاط مرطوب و یا نقاطی که در تماس با آب هست، مجاز نمی باشد. در صورت اجبار و نبود راه دیگر، باید لوله کش گاز، نوار عایق بندی را ۲ لایه افزایش بدهد.
-
در اجرای لوله گاز توکار که در زیر مصالح ساختمانی مدفون می شوند ، باید از سایر لوله های تاسیساتی به ویژه کابل های برق ، حداقل ۱۰ سانتیمتر فاصله داشته باشند. در صورت عدم وجود فضا برای فاصله، باید لوله گاز را از سایر لوله ها بوسیله عایق حرارتی و یا غلاف پی وی سی جدا کرد.
-
هیچ گاه در هوای بسیار سرد زیر ۵ درجه سانتی گراد و یا بارانی و یا هوای بسیار آلوده اقدام به پرایمر زدن لوله نکنید زیرا کارایی لوله بسیار کاهش پیدا خواهد کرد.
-
همچنین در هنگام نصب کنتور گاز خانه نیز باید از نزدیک نبودن سیم برق به کنتور گاز اطمینان کسب کنید. فاصله استاندارد کنتور گاز حداقل ۱۰ سانتیمتر است.
قیمت لوله کشی گاز به چه مواردی بستگی دارد؟
قیمت لوله کشی گاز به موارد متعددی وابسته است. در ادامه مهم ترین عواملی که بر قیمت متری لوله کشی گاز تاثیر دارد را معرفی خواهیم نمود.
تعرفه لوله کشی گاز و پیچیدگی و حجم کار
لوله کش گاز پس از بررسی محل می تواند به طور دقیق قیمت نهایی پروژه را اعلام کند. خیلی موارد روی براورد نهایی قیمت ها اثرگذار است ولی مهم ترین ویژگی مربوط به حجم کار است. تعداد واحدهای یک ساختمان، متراژ واحدها و زیربنای کلی ساختمان، تعداد طبقات، انشعابات متعدد و ….. همگی روی نرخ لوله کشی گاز تاثیر می گذارد. مجموع پیچیدگی کار از طرق زیر، قیمت ها را افزایش می دهد:
-
متراژ زیربنای ساختمان
-
تعداد و متراژ واحدها
-
تعداد اشنعابات در یک پروژه
-
زمان انجام کار