نسخه آبی برای کشاورزی جنوب

به گزارش تاسیسات نیوز، استاندار خوزستان گفت: با احداث دو سد سلولی در پایین‌دست رودخانه بهمنشیر تا پنج سال آینده چالش بی‌آبی در زمین‌های کشاورزی منطقه برطرف خواهد شد.غلامرضا شریعتی افزود: با تامین اعتبارات مورد نیاز از سوی جهاد نصر، مشکل برق سیستم‌های پمپاژ آب در منطقه جنوب خوزستان برطرف خواهد شد تا برق‌رسانی پایدار شود.





وی با اشاره به مشکل کم‌آبی در نخیلات منطقه جنوب خوزستان اظهار کرد: سازمان آب و برق استان موظف است آب پایین‌دست و نخیلات این منطقه را که از معضلات جدی به حساب می‌آید تامین کند تا محصول کشاورزان از بین نرود.استاندار خوزستان گفت: البته با احداث دو سد سلولی در پایین‌دست رودخانه بهمنشیر تا پنج سال آینده چالش بی‌آبی در زمین‌های کشاورزی منطقه برطرف خواهد شد.





شریعتی افزود: در خوزستان عده‌ای مجوزهای آب و برق را با مجوز کشاورزی، دامپروری و آبزیان دریافت می‌کنند اما به جای کار از رانت مجوزها استفاده می‌کنند که اگر تا یک ماه آینده برنامه‌ای برای ایجاد اشتغال نداشته باشند، بیشتر مجوزها لغو و به متقاضیان جدید داده خواهد شد.





استاندار خوزستان گفت: با توجه به اینکه سال تولید و اشتغال است، وظیفه دولت آماده‌سازی بستر مناسب برای سرمایه‌گذاران حقیقی است.وی تصریح کرد: نخیلات کشاورزان منطقه جنوب خوزستان در جنگ تحمیلی آسیب جدی دیده‌اند و با توجه به اینکه وجود آنها امنیت پایدار را برای کشور رقم می‌زند از طریق پمپاژ آبرسانی و تعمیر لوله‌ها به آنها کمک می‌شود.





شریعتی افزود: جهاد نصر تا پایان سال جاری تا سقف 8900 هکتار برای زمین‌های کشاورزی و احیای آنها اقدامات لازم را انجام دهد.وی اظهار کرد: بیمه محصولات کشاورزی، خسارات مربوط به ریزگردها و گرمای هوا را به کشاورزان پرداخت نمی‌کند که به این منظور رایزنی‌هایی با بیمه انجام شده و به‌زودی برای اصلاح طرح بیمه اقدام لازم انجام می‌شود.





استاندار خوزستان با اشاره به تردد قایق‌های 75 اسب بخار گفت: طبق مصوبات شورای امنیت کشور استفاده از این قایق‌ها ممنوع اعلام شده ولی با اختیاراتی که استانداری دارد در شورای تامین استان مصوب کردیم صیادانی که مجوزهای قانونی را اخذ کرده‌اند می‌توانند برای شناورهایشان از این موتورها استفاده کنند.





جلیل مختار، نماینده آبادان در مجلس نیز گفت: به‌رغم دستورات مکرر روسای جمهوری از سال 93 تاکنون مبنی بر تامین آب در 447هکتار از مزارع پرورش ماهی و 58 تعاونی در آبادان، این دستورها اجرایی نشده است.وی افزود: وزیر جهاد کشاورزی دستور احداث 100 کیلومتر لوله‌کشی برای آبرسانی از اروندرود به زمین‌های کشاورزی و تخصیص اعتبار برای خرید 500 دستگاه موتور پمپ از منابع مالی استان را صادر کرد، ولی جهاد نصر و جهاد کشاورزی هنوز در این زمینه اقدامی نداشته‌اند.





وی تصریح کرد: کشاورزانی که با تکیه بر توان و داشته‌های شخصی اقدام به خوداجرایی در آباد کردن زمین‌های خشک و بی‌استفاده کردند، نیازمند استفاده از بسته‌های تشویقی و حمایتی هستند که امیدواریم استانداری و وزارت جهاد کشاورزی این مهم را در نظر بگیرند.





نماینده آبادان در مجلس گفت: در هر ثانیه، 45 متر مکعب از آب اروندرود و بهمنشیر بدون استفاده به دریا روانه می‌شود در صورتی که می‌توان برای توسعه کشاورزی در منطقه حداقل پنج متر مکعب آن را استفاده کرد.






مختار افزود: طبق مصوبه‌ای که وزارت نیرو داشت، 120 مترمکعب آب باید به پایین‌دست بهمنشیر روانه شود که اکنون تنها 50 مترمکعب به زمین‌های پایین‌دست بهمنشیر سرازیر می‌شود و جا دارد سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان نیز در این زمینه تدابیری اتخاذ کنند.





نماینده آبادان در مجلس افزایش نرخ بیمه نخیلات را ناعادلانه دانست و گفت: امسال بیمه نخیلات به 28 هزار ریال رسید که نسبت به سال گذشته 2 برابر افزایش داشت و پرداخت این هزینه برای هر نخل از سوی کشاورزان سخت است و سبب شده بسیاری از نخلداران محصولشان را بیمه نکنند.





معاون استاندار خوزستان و فرماندار ویژه آبادان نیز گفت: آبادان با ظرفیتی که در اراضی کشاورزی قبل از جنگ تحمیلی داشت از سابقه درخشانی در تولید و صادرات خرما برخوردار بود.عزیزالله شهبازی اظهار کرد: آبادان با هشت میلیون اصله نخل با 190 هزار تن برداشت سالانه موقعیت مناسبی در کشاورزی کشور داشت که متاسفانه بخش اعظمی از آن از بین رفته است.





وی با بیان اینکه استان در منطقه نیمه خشک کشور قرار دارد، گفت: این منطقه به عنوان منطقه‌ای در منتهی‌الیه خلیج‌فارس به شمار می‌رود که آب‌های شیرین سرازیر شده به این خلیج در مراحل پایانی و با کیفیت نامطلوب به ما می‌رسد که منجر به تغییر اکوسیستم در منطقه شده است.





شهبازی گفت: عملیاتی شدن احداث سدهای پایین‌دست در رودخانه بهمنشیر و نهرهای اروند رود، موجب ترغیب و تشویق مردم و کشاورزی در جهت بالا بردن کیفیت دریافت آب شده است.شهبازی با اشاره به تک محصولی بودن کشاورزی آبادان اظهار کرد: الگوی کشت شلتوک در مساحت 40هکتار در منطقه در حال انجام است.

 

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;