ناظر عالیه سازمان نظاممهندسی ساختمان اردبیل گفت: اگر در یک حجم ۵ تا ۱۰ درصد را گاز خانگی اشعال کند، احتمال انفجار وجود دارد بنابراین مردم باید هرگونه نشتی و بوی گاز را جدی بگیرند.
به گزارش تاسیسات نیوز، امین فتحی، اظهار کرد: اگر در حادثه انفجار مهیب اردبیل استشمام بوی گاز جدی گرفته و با شرکت گاز تماس گرفته میشد، شاید شاهد این انفجار نبودیم.
وی ادامه داد: هموطنان باید قبل از هرگونه تغییراتی در لولهکشی گاز حتماً سازمان نظاممهندسی و شرکت گاز را در جریان بگذارند تا از نشتهای احتمالی، تغییر فشار و نظایر آن جلوگیری شود.
فتحی که از طرف سازمان نظاممهندسی ساختمان اردبیل جهت بازدید از فاجعه رخداده در محل حادثه حضور یافته بود، اضافه کرد: در بازدید از خانههای مجاور محل حادثه شاهد تخلفات بودیم که مالک بدون اطلاع به نظاممهندسی و شرکت گاز و خودسرانه انجام داده بود که برای مثال میتوان به کشیدن انشعاب غیرمجاز برای پارکینگ یا کلاهکهای بدون دودکش و لولهکشی با لوله سفید برای مغازه اشاره کرد که هرکدام از این موارد بهتنهایی میتواند منجر به فاجعهای بسیار گستردهتر از این اتفاق باشد.
ناظر عالیه سازمان نظاممهندسی ساختمان اردبیل افزود: ایجاد کمیته کنترل مضاعف گاز در سازمان نظاممهندسی ساختمان استان ضروری است، کمیتهای که متأسفانه در این دوره مدیریت سازمان نظاممهندسی ساختمان استان اردبیل مغفول مورد واقع شد.
به گفته فتحی، وجود این کمیته و نظارت بر حسن انجام کار بازرسان، ناظران گاز و حسن عملکرد پیمانکاران گاز در جلوگیری از حوادث میتواند نقش بسیار مطلوبی داشته باشد.
وی ادامه داد: این کمیته در کنار رتبهبندی شرکتهای گاز میتواند نقش مهمی در استفاده از مصالح استاندارد، نقشههای دقیق و ایمن و همچنین انجام لولهکشی توسط مجریان واجد صلاحیت داشته باشد.
ناظر عالیه سازمان نظاممهندسی ساختمان اردبیل تصریح کرد: مبحث ۲۲ بهعنوان یکی از مباحث مقررات ملی ساختمان از دیگر مواردی است که موردتوجه قرار نگرفته است که در این حادثه همین مبحث اهمیت خود را نشان داد زیرا بازرسی، تعمیر و نگهداری سازه و تأسیسات ساختمان علاوه بر افزایش عمر مفید ساختمان از بروز حوادث جلوگیری میکند و انتظار میرود عزم ملی برای تصویب اجباری شدن این مبحث ایجاد شود.