مکانهای سرمایه گذاری ایران معرفی شدند
به گزارش تاسیسات نیوز، بعد از لغو تحریم های نفتی و تمایل سرمایه گذاران خارجی در حوزه های مختلف انرژی علی الخصوص نفت، ایران 12 مخزن نفتی و گازی خود را اعلام نموده است.
٣ مخزن نفتی شامل بنگستان اهواز، بنگستان منصوری و بنگستان آب تیمور و ٩مخزن گازی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با هدف جذب سرمایهگذاری در یک پنل تخصصی به سرمایهگذاران داخلی و خارجی معرفی و ارائه شد.
حمید دریس، مدیر فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در خصوص مخازن نفتی معرفی شده به کربناته بودن و انبساط سنگ و سیال به عنوان مکانیزم تولیدی این مخازن اشاره و اظهار کرد: مخازنی با چنین خصوصیاتی در همه دنیا دارای ضریب بازیافت کمی هستند و ضریب بازیافت این سه مخزن نیز حدود ١٠ درصد است.
وی در ادامه به معرفی ٩ مخزن توسعه نیافته در این شرکت پرداخت و تصریح کرد: این مخازن شامل مخزن بنگستان میدان کارون، بیبی حکیمه خامی، کرنج خامی، کوه آسماری ژوراسیک، قلعه نار بنگستان، اهواز خامی، پازنان خامی، بینک خامی و مخزن سورمه است.
دریس مجموع ذخایر گاز درجای این مخازن را به جز مخزن بنگستان کارون، بیش از ١٣ تریلیون فوت مکعب گاز اعلام کرد و گفت: از این ٨ مخزن امکان تولید ٧١٠ میلیون فوت مکعب گاز و ٧٤ هزار بشکه میعانات گازی در روز وجود دارد.
وی در خصوص مخزن بنگستان میدان کارون نیز با بیان اینکه لرزهنگاری دوبعدی در آن انجام شده و تاکنون ٣ چاه اکتشافی در آن حفاری شده است، تصریح کرد: برنامه این مخزن، تولید ١٢٠ میلیون فوت مکعب گاز و ١٠ هزار بشکه میعانات گازی در روز است؛ همچنین احداث واحد ان جی ال ١٧٠٠ نیز در این طرح پیشبینی شده است.
وی درباره مخزن بنگستان میدان اهواز نیز توضیح داد: قرار گرفتن این مخزن در زیر شهر اهواز مشکلاتی در خصوص محلهای حفاری ایجاد کرده است و شرکتهای مایل به سرمایهگذاری در این مخزن باید این مشکلات را در نظر بگیرند و حرکت به سمت حفاری افقی را در برنامه خود قرار دهند.
به گفته دریس، نفت درجای این مخزن ٣٧میلیارد بشکه است که تاکنون 2/ 1 میلیارد بشکه آن تولید شده است و در مجموع ذخایر قابل استحصال این مخزن حدود ٤ میلیارد بشکه است. دریس ادامه داد: سه واحد بهرهبرداری با ظرفیت اسمی روزانه ٢٧٥ هزار بشکه، سه واحد نمکزدایی با ظرفیت اسمی ٢٢٠ هزار بشکه در روز و ٣ واحد تقویت فشار گاز با ظرفیت اسمی ١٧٧ میلیون فوت مکعب در روز در این منطقه فعالیت میکنند و شرکتهای پیشنهاد دهنده برای حضور در این مخزن باید افزایش ضریب بازیافت را در دستور کار قرار دهند.
مدیر فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به معرفی مخزن بنگستان میدان منصوری به عنوان دومین مخزن نفتی این شرکت در کنفرانس تهران اشاره و خاطرنشان کرد: این مخزن نیز دارای یک واحد بهرهبرداری با ظرفیت اسمی ٧٥ هزار بشکه در روز، یک واحد نمکزدایی با ظرفیت اسمی ٣٥ هزار بشکه در روز و یک واحد تقویت فشار گاز با ظرفیت اسمی ٣٠ میلیون فوت مکعب در روز است. دریس افزود: نفت درجای این مخزن ١٥ میلیارد بشکه است و روزانه ٦٠ هزار بشکه نفت از این مخزن تولید میشود.
منبع: دنیای اقتصاد
انتهای خبر