مکانهای سرمایه گذاری ایران معرفی شدند

به گزارش تاسیسات نیوز، بعد از لغو تحریم های نفتی و تمایل سرمایه گذاران خارجی در حوزه های مختلف انرژی علی الخصوص نفت، ایران 12 مخزن نفتی و گازی خود را اعلام نموده است.



٣ مخزن نفتی شامل بنگستان اهواز، بنگستان منصوری و بنگستان آب تیمور و ٩مخزن گازی شرکت ملی مناطق نفت‏خیز جنوب با هدف جذب سرمایه‌گذاری در یک پنل تخصصی به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی معرفی و ارائه شد.




حمید دریس، مدیر فنی شرکت ملی مناطق نفت‏خیز جنوب در خصوص مخازن نفتی معرفی شده به کربناته بودن و انبساط سنگ و سیال به عنوان مکانیزم تولیدی این مخازن اشاره و اظهار کرد: مخازنی با چنین خصوصیاتی در همه دنیا دارای ضریب بازیافت کمی هستند و ضریب بازیافت این سه مخزن نیز حدود ١٠ درصد است.




وی در ادامه به معرفی ٩ مخزن توسعه نیافته در این شرکت پرداخت و تصریح کرد: این مخازن شامل مخزن بنگستان میدان کارون، بی‌بی حکیمه خامی، کرنج خامی، کوه آسماری ژوراسیک، قلعه نار بنگستان، اهواز خامی، پازنان خامی، بینک خامی و مخزن سورمه است.




دریس مجموع ذخایر گاز درجای این مخازن را به جز مخزن بنگستان کارون، بیش از ١٣ تریلیون فوت مکعب گاز اعلام کرد و گفت: از این ٨ مخزن امکان تولید ٧١٠ میلیون فوت مکعب گاز و ٧٤ هزار بشکه میعانات گازی در روز وجود دارد.


 

وی در خصوص مخزن بنگستان میدان کارون نیز با بیان اینکه لرزه‌نگاری دوبعدی در آن انجام شده و تاکنون ٣ چاه اکتشافی در آن حفاری شده است، تصریح کرد: برنامه این مخزن، تولید ١٢٠ میلیون فوت مکعب گاز و ١٠ هزار بشکه میعانات گازی در روز است؛ همچنین احداث واحد ان جی ال ١٧٠٠ نیز در این طرح پیش‌بینی شده است.





وی درباره مخزن بنگستان میدان اهواز نیز توضیح داد: قرار گرفتن این مخزن در زیر شهر اهواز مشکلاتی در خصوص محل‏های حفاری ایجاد کرده است و شرکت‌های مایل به سرمایه‌گذاری در این مخزن باید این مشکلات را در نظر بگیرند و حرکت به سمت حفاری افقی را در برنامه خود قرار دهند.





به گفته دریس، نفت درجای این مخزن ٣٧میلیارد بشکه است که تاکنون 2/ 1 میلیارد بشکه آن تولید شده است و در مجموع ذخایر قابل استحصال این مخزن حدود ٤ میلیارد بشکه است. دریس ادامه داد: سه واحد بهره‏برداری با ظرفیت اسمی روزانه ٢٧٥ هزار بشکه، سه واحد نمکزدایی با ظرفیت اسمی ٢٢٠ هزار بشکه در روز و ٣ واحد تقویت فشار گاز با ظرفیت اسمی ١٧٧ میلیون فوت مکعب در روز در این منطقه فعالیت می‏کنند و شرکت‌های پیشنهاد دهنده برای حضور در این مخزن باید افزایش ضریب بازیافت را در دستور کار قرار دهند.





مدیر فنی شرکت ملی مناطق نفت‏خیز جنوب به معرفی مخزن بنگستان میدان منصوری به عنوان دومین مخزن نفتی این شرکت در کنفرانس تهران اشاره و خاطرنشان کرد: این مخزن نیز دارای یک واحد بهره‌برداری با ظرفیت اسمی ٧٥ هزار بشکه در روز، یک واحد نمکزدایی با ظرفیت اسمی ٣٥ هزار بشکه در روز و یک واحد تقویت فشار گاز با ظرفیت اسمی ٣٠ میلیون فوت مکعب در روز است. دریس افزود: نفت درجای این مخزن ١٥ میلیارد بشکه است و روزانه ٦٠ هزار بشکه نفت از این مخزن تولید می‏شود.

 

منبع: دنیای اقتصاد

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;