مهمترین چالشهای آبفای پایتخت
به گزارش تاسیسات نیوز، مدیرعامل آبفای استان تهران مهمترین مشکلات و دغدغههای آبفای شهر تهران را تشریح کرد. بهگفته محمد پرورش «منابع آب و طرح جامع آب شهرهای استان تهران»، «اقتصاد آب و قیمت تمامشده»، «بازسازی تاسیسات آب، فاضلاب و برق» و «طلبهای این سازمان» از مهمترین چالشهای پیشروی آبفای پایتخت بهشمار میروند.
پرورش در جلسه مشترک هماهنگی مدیران صنعت آب و برق استانهای تهران و البرز گفت: سرانه منابع آب تجدیدپذیر استانهای تهران و البرز ۳۰۰ مترمکعب در سال کمتر از میانگین است و با توجه به اینکه نصف این منابع را از بخش های دیگر وارد حوضه تهران میشود میتوان گفت کمتر از ۲۰۰ مترمکعب در سال منابع تجدیدپذیر داریم که اگر برنامهریزی کلانی برای این دو استان نشود در آینده در موضوع آب و برق با چالشهای زیادی روبهرو خواهیم شد.
مدیرعامل آبفای تهران با اشاره به مشکلات آبفای استان تهران گفت: یکی از مباحث اصلی، بحث منابع آب و طرح جامع آب شهرهای استان تهران است که متولیان امر به دنبال حل این مساله هستند. وی افزود: در شرکتهای آبفای جنوبغرب استان تهران و آبفای شهرها و شهرکهای غرب تهران با توجه به کاهش شدید منابع آبی هنوز چشماندازی برای تامین بلندمدت وجود ندارد که این مورد جزو دستورات کار جلسات انسجامبخشی آب و آبفاست و جلسات منظمی تشکیل میشود که مشکلات کلان آب که حدود یکمیلیارد و ۳۵۰ میلیون مترمکعب برای آب شرب شهری است و ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون مترمکعب برای آب شرب روستایی است، چارهاندیشی شود.
پرورش ادامه داد: یکی دیگر از مسائل آبفای استان تهران بحث اقتصاد آب و قیمت تمامشده است؛ اگر بخواهیم سرمایهگذاریها، پروژههای انجامشده و استهلاک را حساب کنیم شاید هزینهها به بیش از ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ تومان در هر مترمکعب آب برسد، در حالیکه ما بهطور متوسط ۴۴۰ تومان به ازای هر مترمکعب آب از مشترک دریافت میکنیم.
وی تاکید کرد: بحث بازسازی تاسیسات آب چه در حوزه آب و فاضلاب و چه در حوزه برق از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد و با کمک شواری شهر و نمایندگان مجلس از صندوق ذخیره، منابعی کسب شود تا بسیاری از زیرساختهایی که بیش از ۴۰ یا ۵۰ سال سن دارند بازسازی شوند؛ چون بازسازی نه ردیف اعتباری دارد و نه منابع مالی. مدیرعامل آبفای استان تهران طلبهای این سازمان را از دیگر مشکلات این شرکت دانست و گفت: تنها بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان از یکی از سازمانها طبلکاریم و به همان میزان ما هم به شرکت آب منطقهای بدهکاریم که این وضعیت نشان میدهد نیاز به تصمیمگیریهای بالادستی برای اصلاح این وضعیت است.
پرورش با بیان اینکه در سال ۱۴۱۰ حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب پساب از فاضلاب تهران و شهرهای استان تهران خواهیم داشت، افزود: برای این کار بیش از ۱۴ هزار میلیارد تومان منابع نیاز داریم که در پروژههای فاضلاب تاکنون بیش از ۱۰هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری به قیمت روز شده است و اتفاق خوب در این زمینه این است که از بانک زیرساخت آسیایی حدود ۶۰۰ میلیون دلار وام میگیریم که طرح فاضلاب شهرهای استان تهران را که کمتر از متوسط کشوری است به سطح مناسبی برسانیم.
انتهای خبر