مشتریان بدقول
به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از نفت ما ،بعد از توافق هسته ای و به پایان رسیدن تحریم ها، برخی کشورها از گاز ایران روی برگرداندند و مسیر کج کرده اند.
گاز ایران بعد از توافق هستهای، شرکای جدید را انتظار میکشید. به نظر میرسید که در فعالیتهای گازی نیز، پویایی پساتحریم حاکم شود. با این حال برخلاف تصورات قبلی، این حوزه با بیمیلی برخی شرکای پیشین ایران روبرو شده است.
آنطور که خبرها نشان میدهد، یک شرکت سوئیسی که پیشتر قراردادی ۲۵ ساله را برای خرید گاز از ایران با شرکت ملی گاز ایران بسته بود اعلام کرد دیگر نیازی به ایران برای تأمین گاز ندارد و از این پس تمام گاز خود را از آذربایجان تأمین خواهد کرد.
این مسئله در شرایطی صورت میگیرد که پیش از این نیز پاکستان در قرارداد خط لوله صلح به سراغ کشورهایی از جمله قطر رفته بود تا از این طریق بتواند بخشی از ناتوانی خود در همکاری با ایران را جبران کند. هرچند که کمی بعد مشخص شد که پاکستان به دنبال تامین گاز خود از طریق قطر است.
حالا به نظر میرسد که همین داستان در مورد سوئیس روی داده است، به گونهای که این کشور قصد دارد گاز خود را به جای ایران، از آذربایجان تامین کند.
بر اساس گزارشها، درسال 2008 شرکت EGL سوئیس، قراردادی را برای دریافت سالانه 5.5 میلیارد متر مکعب گاز به مدت 25 سال با شرکت ملی گاز ایران به امضا رساند اما با تشدید تحریمها این شرکت در زمینه دسترسی به منابع گاز ایران با محدودیتهایی مواجه شد و در سال 2012 سهام آن به طور کامل از سوی شرکت آکسپو این کشور خریداری شد.
این مسئله در شرایطی صورت میگیرد که اروپا نیز مدتیست به گاز ایران پشت کرده است. با وجود تمایل برخی مقامات ایرانی، اروپاییها معتقدند که جایی برای گاز ایران در اروپا نیست. هرچند که کمی بعد، مقامات نفتی ایران اعلام کردند که به دلیل هزینهبر بودن صادرات گاز به اروپا، به فکر صادرات گاز به کشورهای همسایه هستند.
انتهای خبر