مخالفت تولیدکنندگان موتورخانه ها با نصب پکیج شوفاژ دیواری

مخالفت تولیدکنندگان موتورخانه ها با نصب پکیج شوفاژ دیواری

  اظهارنظرها و انتقادات غیرسازنده درباره پکیج شوفاژ دیواری از سوی برخی شرکت‌های تولید کننده موتورخانه مرکزی شوفاژ در رسانه‌ها افزایش یافته است.

 

 

 

 

به گزارش تاسیسات نیوز، تا قبل از آزادسازی نرخ حامل‌های انرژی اصلی‌ترین وسیله گرمایشی در بخش مصرف خانگی دیگ، مشعل، موتورخانه شوفاژ، بخاری و یا شومینه بود و بهای گاز مصرفی خانوارها آنچنان نازل بود که مصرف‌کنندگان انگیزه‌ای برای تحقیق و جایگزینی وسایل گازسوز کم مصرف‌تر و کم هزینه‌تر به جای لوازم گازسوز پرمصرف نداشتند اما پس از اعمال سیاست‌های قیمتی و افزایش قیمت حامل‌های انرژی، مصرف‌کنندگان لوازم گازسوز پر مصرف در تکاپوی کاهش مصرف از طریق شناسایی و جایگزینی لوازم گازسوز کم مصرف و با بازدهی بیشتر افتادند.

 

مشترکان شرکت ملی گاز ایران به تجربه و تحقیق دریافتند که آن دسته از مصرف‌کنندگانی که برای گرمایش منزل یا محل کار خود از پکیج شوفاژ دیواری استفاده می‌کنند، پول کمتری می‌پردازند، از این‌رو اشتیاق مصرف‌کنندگان پرمصرف برای حذف سیستم موتورخانه مرکزی شوفاژ به سرعت افزایش یافت. آنان دریافته بودند که راز کاهش هزینه گاز ماهانه‌شان استفاده از کالایی کم مصرف و پربازده است از این رو استفاده از پکیج شوفاژ دیواری توسط عموم مردم گسترش و تبعا فروش این کالای گرمایشی در بازار لوازم تاسیساتی رشد صعودی یافت.

 

اما به نظر می‌رسد این تغییر شیوه مصرف مردم به کام برخی تولیدکنندگان موتورخانه مرکزی شوفاژ که حیات خود را در تداوم تحمیل این کالای پرمصرف به مردم دیده و خود را در آستانه بازنشستگی مطلق می‌بینند خوش نیامده است. تولید‌کنندگان موتورخانه مرکزی شوفاژ که سالها در سایه قیمت ارزان گاز، با عرضه موتورخانه پرمصرف ضمن تحمیل هزینه به مردم، موجب اتلاف انرژی و هدر رفت ثروت خدادادی گاز می‌شدند به جای اینکه به فکر ارتقای تکنولوژی و عرضه محصولات کم‌مصرف بیافتند، چاره را در تاختن به محصول پرقدرت و کم مصرف دیدند.

 

آنان به جای اینکه واقعیت‌های اقتصادی را درک کنند و به قول سهراب چشمان خود را بشویند و جور دیگر ببینند، به جای اینکه به ارتقا تکنولوژی و عرضه محصول کم‌مصرف فکر کنند و به جای اینکه پاسخی برای نیاز جدید مصرف‌کنندگان پیدا کنند به محصول رقیب سنگ انداختند، غافل از اینکه مردم بهتر از هر کسی راست را از ناراست تشخیص می‌دهند. خانواده‌هایی که در پایان ماه مبلغ قبض گاز خود را مشاهده و با دوره‌های قبل مقایسه می‌کنند بهتر از هر کسی می‌دانند و می‌فهمند استفاده از کدام محصول به‌صرفه‌تر و کم‌هزینه‌تر است.

 

و اما در باب ایمنی و سلامت خانواده که اتفاقا پکیج‌ستیزان روی آن مانور می‌دهند یادآوری چند نکته خالی از لطف نیست. پکیج شوفاژ دیواری نیز مانند هر وسیله ساخت بشر باید در شرایط مناسب استفاده شود. استفاده نامناسب از هر وسیله‌ایی و نه فقط پکیج می‌تواند زیان‌آور باشد. هم‌اینک در کشور مدل‌های مختلفی از این محصول متناسب با شرایط جغرافیایی و محل مصرف، تولید و عرضه می‌شود. بدیهی است که استفاده از مدل‌های معمولی در آن دسته از واحدهای مسکونی که دودکش آن برای خروج گاز CO طراحی نشده، می‌تواند زیان‌بار و حتی مرگبار باشد. این خطر نه فقط نسبت به پکیج بلکه در خصوص هر وسیله گازسوز دیگری وجود دارد.

 

مصرف کنندگان لوازم گازسوز به خوبی می‌توانند موارد زیادی از گازگرفتگی و مرگ ناشی از استفاده نامناسب از انواع وسایل گازسوز از جمله بخاری، شومینه و موتورخانه مرکزی را به خاطر آورند. مگر همین آذرماه سال گذشته و درست در سالگرد حادثه ناگوار شین‌آباد، 36 دانش آموز یک مدرسه در مریوان بر اثر انتشار گاز ناشی از موتورخانه راهی بیمارستان نشدند؟ مگر مرحوم دکتر‌سلیمانی‌پور و همسرش در آذرماه سال 1388 به دلیل نشت گاز CO از دودکش جان خود را از دست ندادند؟ فقط کافیست صفحات حوادث روزنامه‌ها را ورق بزنیم تا ده‌ها حادثه دلخراش مشابه را فقط به دلیل استفاده غیرایمن از بخاری، شومینه یا موتورخانه که منجر به مسمومیت و حتی مرگ ساکنانش شد را مشاهده کنیم.

 

این سوال به ذهن خوانده جاری می‌شود که آیا تولیدکنندگان پکیج شوفاژ دیواری نیز فقط در پی افزایش سهم خود از بازار لوازم گرمایشی هستند یا قبل از فروش به متقاضیان خرید، مشاوره می‌دهند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که هم‌اکنون برخی از تولیدکنندگان پکیج با ارائه مشاوره قبل از خرید، مصرف‌کنندگان را در انتخاب مدل مناسب، کم مصرف و پربازده یاری می‌رسانند.

 

این تولیدکنندگان با بهره‌مندی از شبکه سرویس‌کاران مجاز، راهنمایی‌های لازم را به مصرف‌کنندگان برای انتخاب درست ارائه می‌دهند.

 

بیان این مطلب نیز خالی از لطف نیست که هم اینک در ایران و با دستان توانای کارگران عزیز کشورمان پکیج‌هایی با فناوری روم‌سیلد تولید می‌شود که نه تنها اکسیژن مورد نیاز برای احتراق را از خارج از محیط واحد مسکونی تامین می‌کند بلکه گاز حاصل از احتراق را به بیرون پرتاب می‌کنند. این محصولات ایمن‌ترین و با صرفه‌ترین وسیله تامین گرمایش و آب گرم هستند.

 

پکیج‌های شوفاژ دیواری مدل محفظه احتراق بسته یا همان روم‌سیلد با پکیج‌های شوفاژ دیواری معمولی تفاوت دارند. تفاوت محصولات تولیدی با این فناوری با مدل‌های معمولی پکیج شوفاژ دیواری در این است که محفظه احتراق در این فناوری کاملا بسته است و عمل تخلیه دود و مکش هوا از طریق یک دودکش دو جداره مخصوص انجام می‌شود. محصولات دارای این فناوری به یک فن تهویه داخلی نیز مجهزند تا به کمک دودکش دوجداره هوای لازم برای احتراق را از فضای آزاد خارج از واحد مسکونی به داخل دستگاه مکیده و گاز ناشی از احتراق دستگاه به فضای آزاد خارج از واحد مسکونی هدایت شود، به این ترتیب کیفیت هوای محل نصب پکیج نیز حفظ می‌شود.

 

و کلام آخر اینکه پکیج‌ستیزان حق ندارند برای دفاع از محصول خود مردم را بترسانند و با انتشار پیام نادرست، با منافع ملی بازی کنند. آنان حق ندارند در زمانی که مسئولان کمر همت به اصلاح الگوی مصرف بسته‌ و در جهت صیانت از ذخایر و منابع خدادادی گاز گام برداشته‌اند، خلاف منافع ملی گام بردارند. از یاد نبریم که ایران جزو کشورهایی است که متاسفانه بالاترین مصرف سرانه گاز جهان را به خود اختصاص داده است و این نعمت خدادادی بالاخره روزی به پایان می‌رسد.

پایان پیام/.

 

 

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;