محدوده پایدار قیمتی در بازار نفت

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از دنیای اقتصاد، چندی است قیمت نفت در حال صعود است و به ارقامی رسیده که طی 4 ماه اخیر بی‌سابقه بوده است. نفت برنت روز گذشته 14/ 63 دلار و نفت خام آمریکا 35/ 56 دلار به ازای هر بشکه معامله شد. در این شرایط گمانه‌های زیادی درخصوص موقتی یا پایداری این روند زده می‌شود. برخی بر این باورند که بازار همچنان با مازاد عرضه روبه رو است و این مساله همچنان اثرگذار است و موجب کاهش دوباره قیمت‌ها خواهد شد. از سویی برخی دیگر از کارشناسان بر این باورند که کاهش قیمت نفت طی 9 ماه اخیر بر میزان تولیدات در حال اثر‌گذاری است و کاهش تولیدات در کنار شکل‌گیری موج جدیدی از تقاضا در بازار می‌تواند روند صعودی نفت را حفظ کند.

اما در این بین برخی از کارشناسان اعتقاد به رسیدن بازار نفت به ثبات دارند. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، جان کمپ، تحلیلگر سایت خبری رویترز یکی از این کارشناسان است و بر این باور است که محدوده قیمتی٦٠ تا 70 دلار برای هر بشکه نفت محدوده ثبات قیمتی بازار است. به اعتقاد وی شاخص نفت برنت در حال حاضر در این محدوده قرار دارد و نفت خام آمریکا نیز تا رسیدن به این محدوده افزایش قیمت خواهد داشت و بعد از آن نوسانات شدیدی در بازار نفت نخواهیم دید.

تحلیلگر رویترز در این راستا و برای اثبات این نظر به مستنداتی در بازار نفت اشاره می‌کند. بر این اساس در حال حاضر تعداد موقعیت‌هایی که انتظار افزایش قیمت نفت (موقعیت‌های بلند) را دارند و تعداد موقعیت‌های کاهشی، (موقعیت‌های کوتاه) تقریبا به یک سطح رسیده‌اند که این نشان از نزدیک شدن بازار نفت به تعادل دارد. این شرایط به خصوص در بازار نفت آمریکا بیشتر به چشم می‌خورد.

کسانی که در موقعیت گاوی یا همان موقعیت‌های بلند سرمایه‌گذاری می‌کنند، براین باورند که با توجه به کاهش تعداد دکل‌های حفاری آمریکا طی چند ماه اخیر، تولید نفت آمریکا در آینده نزدیک کاهش خواهد یافت. یان تیلور، مدیر عامل شرکت «ویتول گروپ» یعنی بزرگ‌ترین‌ شرکت مستقل تجاری نفت روز گذشته اعلام کرد که هزینه‌های استخراج و اکتشاف اجازه افت بیشتر قیمت نفت را نمی‌دهد. به اعتقاد وی، تولید نفت آمریکا در حال کاهش است و تقاضا در شرایط خوبی قرار داردکه احتمال افزایش قیمت نفت را بیشتر می‌کند. به اعتقاد این کارشناس نفتی، بازار در محدوده قیمتی 50 تا 70 دلار به تعادل رسیده است.

 تعداد دکل‌های حفاری آمریکا از اکتبر سال 2014 تا کنون بیش از 55 درصد افت داشته است که به اعتقاد این دسته از فعالان بازار طی 6 ماه آینده موجب کاهش تولید نفت آمریکا خواهد شد. این در شرایطی است که موج جدیدی از افزایش تقاضا به خصوص در بازار نفت آمریکا در حال شکل‌گیری است، به‌طوری‌که پالایشگاه‌های این کشور زودتر از روند هر سال خود از دوران نگهداری و تعمیر خارج شده‌اند تا با استفاده از فرصت نفت ارزان، بنزین تولید کرده و خود را برای شروع فصل گرما و آغاز مسافرت‌های تابستانی آماده کنند. در این شرایط یمن و تاثیر این وقایع بر بازار نفت برنت را نمی‌توان نادیده گرفت. در حال حاضر درگیری‌ها در یمن تشدید شده است. فعالان بازار معتقدند که عزیمت ناو جنگی آمریکا و ایران به آب‌های یمن و هشدار دولت عربستان در مورد حمله نظامی، به افزایش قیمت نفت بخصوص برنت کمک کرده است و یکی از عوامل افزایش اختلاف قیمت بین دو شاخص بین‌المللی نفت همین تحولات یمن است. این عامل می‌تواند تا افزایش تقاضا از افت شدید قیمت نفت برنت جلوگیری کند.

اما کسانی که در موقعیت‌های کوتاه یا همان خرسی سرمایه‌گذاری کرده‌اند و انتظار افت قیمت نفت را دارند بر این باورند که نشانه‌های محکمی از کاهش تولید نفت آمریکا وجود ندارد، در عین حال عربستان تولید نفت خود را افزایش داده است و از سوی دیگر حجم ذخایر نفتی آمریکا طی یک سال گذشته حدود 100 میلیون بشکه افزایش یافته است و همه این عوامل بر قیمت نفت فشار می‌آورند. به‌طور مثال اسپنسر دیل، مدیر اقتصادی شرکت بی‌پی روز گذشته اعلام کرد که تا پایان سال جاری، عرضه و تقاضا به تعادل خواهند رسید، اما افزایش حجم ذخایر نفتی آمریکا طی چند ماه اخیر بر قیمت نفت حتی در سال‌های بعد نیز اثر‌گذار است، تا زمانی‌که حجم ذخایر نفتی کاهش یابد.

به گزارش «دنیای اقتصاد»، در حال حاضر آمریکا حدود 3/ 9 میلیون بشکه در روز نفت خام تولید می‌کند و از سویی اداره اطلاعات انرژی این کشور پیش‌بینی کرده که میانگین تولید در سه ماه دوم نیز افزایش یابد، اما در 6 ماه پایانی سال 2015 رشد تولید نفت خام آمریکا متوقف شده و حتی ممکن است مقداری کاهش یابد، اما به اعتقاد این سرمایه‌گذاران سرعت کاهش دکل‌ها متوقف شده و هنوز به‌طور دقیق مشخص نیست کاهش دکل‌ها تا چه میزان روی تولید نفت آمریکا اثرگذار است. از سویی عربستان نیز به تولید نفت خود افزوده است و در ماه پیش به رکورد تازه‌ای در تولید نفت دست یافت. این کشور در ماه مارس 3/ 10 میلیون بشکه در روز تولید داشته که به گفته علی‌النعیمی، وزیر نفت سعودی‌ها در ماه جاری میلادی نیز به همان شدت در حال تولید است. از سویی حجم ذخایر نفتی آمریکا مدام در حال رشد است هرچند که نرخ این رشد هفته گذشته به دلیل افزایش تقاضا کاهش یافت. آمریکا از سال پیش تا کنون حدود 100 میلیون بشکه بر ذخایر نفتی خود افزوده و پر شدن این ذخایر می‌تواند مازاد عرضه را به شکل چشمگیری افزایش داده و موجب سقوط دوباره قیمت‌ها شود.

به هر حال قیمت‌ها در این ماه حدود 14 دلار رشد داشته و به محدوده 56 دلار رسیده است. بر اساس گزارش رویترز در قیمت نفت در داکوتای شمالی نیز رشد قابل توجهی داشته و به میانگین 45 دلار رسیده است. در میان مدت صنعت نفت به قیمت‌های 60 تا 75 دلار نیاز دارد تا بتواند عملیات حفاری را ادامه داده و بر تولید بیفزاید، هرچند که برنت در این محدوده قرار دارد اما نفت خام آمریکا هنوز زیر این بازه است، بنابراین بعید به نظر می‌رسد رشد تولید نفت را داشته باشیم و با همین میزان تولید بازار نفت در ثبات به سر خواهد برد.





انتهای پیام 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;