متفاوتترین دما در جهان ۲۰۱۷
به گزارش تاسیسات نیوز، «سازمان ملل متحد» در جدیدترین گزارش خود پیشبینی کرده است که امسال یکی از سه سال داغ تاریخ بشر خواهد بود. به گزارش این نهاد، در سال ۲۰۱۷ میانگین دمای جهان تنها اندکی از رکورد تاریخی سال ۲۰۱۶ کمتر و در سطح میانگین دمای سال ۲۰۱۵ – دو سالی که داغترین سالهای تاریخ بودهاند – خواهد بود. البته گرمای بیسابقه سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ تحت تاثیر پدیده النینو بوده است، درحالی که در سال ۲۰۱۷ این پدیده مشاهده نشده است.
بنابراین سال ۲۰۱۷ را میتوان بهعنوان «داغترین» سال تاریخ جهان بدون پدیده النینو دانست. پتری تالاس، دبیر کل «سازمان هواشناسی جهانی ملل متحد» در بیانیهای که درخصوص گزارش ۲۰۱۷ این سازمان منتشر کرده میگوید: «در سال ۲۰۱۷ شاهد آبوهوای غیرعادی بودیم. توفانهای شدید حوزه اقیانوس اطلس و دریای کارائیب، دمای بالای ۵۰ درجه سلسیوس در ایران، پاکستان و عمان، سیلابهای موسمی در آسیا و خشکی در شرق آفریقا برخی از عجیبترین اتفاقات آبوهوای سال ۲۰۱۷ بودهاند. بر اساس مطالعات علمی صورت گرفته بسیاری از این حوادث بیانگر تغییرات آبوهوایی ناشی از افزایش تراکم گازهای گلخانهای هستند.»
به گزارش «سازمان هواشناسی جهانی ملل متحد»، سیلابهای موسمی در سال ۲۰۱۷ بیش از ۱۲۰۰ کشته در کشورهای هند، بنگلادش و نپال برجای گذاشتهاند. از طرفی گرما و خشکسالی ۶۴ نفر را در پرتغال، حداقل ۴۱ نفر را در کالیفرنیا و ۱۱ نفر را در شیلی به کام مرگ کشاندهاند.
البته در کنار گرمای بیسابقه کرهزمین در سال ۲۰۱۷، برخی مناطق نیز رکورد سردترین دمای تاریخ شهرها را به ثبت رساندهاند. دمای ۴/ ۲۵- سانتیگراد ماه ژوئیه شهر باریلوش آرژانتین یکی از این نمونهها است.
انتهای خبر