ما و مالیات – 9
به گزارش تاسیسات نیوز، محاسبه ارزش یکمیلیون و ۴۰۰ هزار خانه خالی کشور ما را به رقم حدود ۶۹ هزار میلیارد تومان میرساند که لزوم ورود این خانهها به بازار اجاره را بیشازپیش ضروری میسازد.
دولت قصد دارد در سال آینده از طریق اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم، خانههای خالی را وارد بازار اجاره کند که در صورت تحقق این امر ۲۰ میلیارد دلار سرمایه راکد کشور میتواند از انجماد خارج شود.
احتکار خانههای خالی نهتنها به هدر رفت سرمایههای ملی میانجامد بلکه تعادل عرضه و تقاضا را به هم میزند با اینکه اخذ مالیات از خانههای نوساز در سال آینده موجبات ناراحتی انبوهسازان را فراهم کرد، اما کارشناسان معتقدند درصورتیکه دولت نتواند خانههای خالی را وارد بازار اجاره کند بخش مسکن همچنان در سیکل معیوب حباب، رکود و رونق به سر خواهد برد.
از یکسو در کشور با خیل افراد بدون خانه مواجهیم و از سوی دیگرکسانی هستند که خانههای خالی خود را احتکار کردهاند و مالیات چندانی هم نمیدهند.
در کشورهای غربی کسی حق ندارد خانهای را خالی بگذارد. چون این مسئله نوعی احتکار است. برابر تعریف احتکار که در دین مبین اسلام هم پسندیده نیست، بیان میشود درست است که شما مالک هستید ولی نمیتوانید نیازهای جامعه را در یکگوشه بدون کاربرد بگذارید. طبق قوانین ما نیز احتکار مسکن جرم است و برخورد با این جرم باید عملیاتی شود.
با اینکه خریدوفروش مسکن دچار رکود است اما در بخش اجاره وضعیت فرق میکند. همهی مردم نیاز به سرپناه دارند و وقتی این نیاز از طریق خرید تأمین نشود طبیعی است که افراد به سمت بازار اجاره میروند.
علیرغم اینکه خانههای خالی زیادی داریم ولی مالکان تمایلی به اجاره دادن آنها ندارند؛ چراکه نمیخواهند ملکشان مستهلک شود. دولتها هم طی دهههای گذشته هیچ برنامهای برای خانههای استیجاری نداشتند و این نوع صنعت در کشور ما وجود ندارد و معمولاً ساختمانهای بخش خصوصی وارد اجاره میشود که به محدودیت در بخش اجاره منجر شده است.
اخذ مالیات از خانههای خالی که قرار است بر اساس قانون مالیاتهای مستقیم وضع شود اقدام مثبتی است در حال حاضر ۱,۴ میلیون واحد مسکونی خالی در کشور داریم که سرمایههای ملی راکد مانده است. لذا طبیعی است که دولت تشویقهایی برای عرضهکنندگان و تنبیهاتی برای احتکارگران وضع کند.
انتهای خبر