فوری / تحولی جدی در جایگاه مهندسی
به گزارش تاسیسات نیوز، مهندس بهمن مومنی مقدم در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، مشارکت بالای جامعه مهندسی کشور در رویکردهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی را در ارتقای جایگاه و شان و منزلت مهندسان، تاثیرگذار دانست و گفت: این مشارکت بالا ضمن رفع دغدغه مشترک جامعه مهندسی، بسترساز اتفاقات خوب برای مهندسان کشور خواهد بود.
وی، وجود قوانین و بخشنامههای متعارض و موازی از سوی دستگاههای مختلف مرتبط با جامعه مهندسی را از جمله موضوعات کلیدی و مهمی عنوان کرد که در دوره جدید باید در دستور کار قرار گیرند تا فورا نسبت به حذف آنها اقدام کرد.
به گفته عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، اعتلای جایگاه جامعه مهندسی و ارتقای کیفیت ساخت و ساز شهری برعهده شورای مرکزی، وزارت راه و شهرسازی، نظامات مهندسی استانها، بنیاد مسکن، وزارت کشور، شهرداریهاست.
وی با انتقاد از اینکه متاسفانه هم اکنون هماهنگیهای لازم میان دستگاههای متولی دیده نمیشود، خاطرنشان کرد: گاهاً قوانین متناقض و موازی دستگاهها، کار را برای جامعه مهندسی سخت میکند. برهمین اساس، نیاز است تا در این حوزه، تکلیف برای جامعه مهندسی، دستگاههای متولی و ناظران عالی، شفاف و مشخص شود.
مومنی مقدم با تاکید بر اینکه جامعه مهندسی باید در دغدغههای مشترک، انسجام و همدلی لازم را داشته باشد، اظهارداشت: در دوره جدید باید منتظر ساماندهی و بازنگری قوانین این حوزه باشیم. البته در این خصوص میتوان نسبت به اصلاح مغایرتهای موجود با همکاری مجلس و وزارت راه و شهرسازی اقدام کرد.
مدیر اجرایی سازمان نظام مهندسی ساختمان، اصلاح ساختارها و فرآیندهای داخلی را از دیگر مباحث مهمی برشمرد که در دوره جدید باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه با توجه به افزایش مشارکت اعضای سازمان نظام مهندسی در انتخابات دوره نهم، هیات مدیره مسئولیت سنگینتری برعهده خواهد داشت، تاکید کرد: اصلاح ساختارهای درون سازمانی به عنوان یک دغدغه مهم، باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان در عین حال خواستار توجه به معیشت مهندسان، رضایت جامعه از خدمات مهندسی و جلب اعتماد اجتماعی در راستای ایجاد یک مرجعیت برای جامعه مهندسی شد.
مومنی مقدم در ادامه، عدم تناسب میان اعضای فعال و فارغ التحصیلان رشتههای مختلف مهندسی در کشور و بازار کار موجود را یک واقعیت انکارناپذیر دانست و گفت: ورود غیرکارشناسی و بدون ارزیابی دانشجو در رشتههای مختلف مهندسی و افزایش فارغ التحصیلانی که بازار کار و اشتغال برای آنان فراهم نیست، مسئله مهمی هستند که وزارت علوم و متولیان این حوزه باید با دقت نظر بیشتری در این خصوص عمل کنند.
به گفته عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، متاسفانه در حال حاضر ظرفیتهای جامعه مهندسی در کشور مغفول مانده، ضمن اینکه به صدور خدمات مهندسی به خوبی پرداخته نشده است.
وی، معیشت مهندسان، واقعی سازی تعرفهها، ایجاد زمینههای بهره گیری از توان و تجربه مجریان ذیصلاح در ساخت و ساز و همچنین استفاده از ظرفیتهای قانونی و کامل در رشتههای هفت گانه مهندسی را از موضوعات کلیدی و مهمی عنوان کرد که در دوره جدید باید به آنها پرداخت تا ضمن جلب رضایتمندی مردم و ارتقای کیفیت ساخت و ساز، جایگاه مهندسی نیز به خوبی در کشور شناخته شود.
مومنی مقدم با بیان اینکه دولت به تنهایی نمیتواند و ساختار آن را هم ندارد در موضوع ساخت و ساز و نظارت در این حوزه ورود کند، این پیشنهاد را ارایه کرد که نظام مهندسی در کنار تشکلها و بخش خصوصی، صنعت ساختمان و ساخت و ساز را ارتقا بخشد.
وی، رقابت در بخشهای مختلف نظام ساخت و ساز را یک رویکرد مهم در ارتقای کیفیت ساختار نظام مهندسی و ساخت و ساز در کشور عنوان و تاکید کرد: در حالی در دنیا شاهد رقابت بنگاهها در بازارهای مختلف هستیم که متاسفانه در ایران به دلایل فرهنگی و اجتماعی، به خوبی به این موضوع پرداخته نشده است.
مدیر اجرایی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در پایان ضمن تشکر و قدردانی از توفیقات و دستاوردهای ادوار قبلی، ابراز امیدواری کرد باوجود تمامی چالشها و فراز و نشیبها، در دوره جدید به دلیل مشارکت بالای مهندسان در انتخابات نهمین دوره هیات مدیرههای سازمانهای نظام مهندسی ساختمان استانها، با همیّت و تعریف دغدغههای مشترک، ضمن رعایت اخلاق حرفهای از سوی تمام اعضا، شاهد اتفاقات خوبی برای جامعه مهندسی باشیم.