فراخوان صادرات برق تجدیدپذیر برای نخستین بار در ایران

معاون وزیر نیرو از اعلام فراخوان شرکت‌ها برای صادرات برق تجدیدپذیر ایران برای نخستین بار در هفته آینده خبر داد و گفت: موضوع صادرات برق توسط وزارت نیرو و ظرفیت‌های صادراتی، ابلاغ و هم اینک چهار خط صادرات برق به کشور‌های عراق، پاکستان، افغانستان و ترکیه ایجاد شده است.
به گزارش تاسیسات نیوز، محمود کمانی، رییس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهروری انرژی برق (ساتبا) در کنفرانسی که به همت بخش خصوصی، انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر و اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، با گرامیداشت یاد شهید جمهور، آیت الله سید ابراهیم رییسی و شهدای خدمت اظهار کرد: تصویب هدف گذاری برای ساخت ۳۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر به دستور شهید رییسی در شورای عالی انرژی شکل گرفت و مصوبات و مجوز‌های شکل گرفته در سه سال اخیر نشان دهنده جدیت و عزم دولت سیزدهم برای رفع موانع و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران بوده است.
وی در تشریح اهمیت و ضرورت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران خاطرنشان کرد: سالانه ارزشی نزدیک به ۱۵ میلیارد دلار سوخت نیروگاهی در کشور مصرف می‌شود که معادل هزینه احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر است.
کمانی با بیان اینکه هم اکنون ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در حال ساخت است، اظهار کرد: برای رسیدن به هدف ساخت ۳۰ هزار مگاوات در یک برنامه پنج ساله، برنامه‌ریزی شده است.
وی با بیان اینکه برای ساخت نیروگاه‌های برنامه‌ریزی شده، مدل‌های سرمایه‌گذاری متنوعی به عنوان زیرساخت در طی سه سال اخیر تدوین شده است، اضافه کرد: مناقصه ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر با هدف رفع ناترازی در پیک برق امسال به عنوان مصوبه شورای اقتصاد، برگزار و ساخت آن توسط ۵ شرکت سرمایه گذار در ۹۰ ساختگاه کشور توسط شهید جمهور و با تاکید وی بر لزوم سرعت در اجرا، آغاز شد.
کمانی با تاکید بر تلاش حاکمیت و بخش خصوصی برای تسهیل و تسریع در ساخت طرح ویژه ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در جهت رفع ناترازی انرژی ادامه داد: تلاش برای تامین منابع مالی این طرح از محل دریافت تسهیلات صندوق توسعه ملی و حل مسایل مرتبط با آن طی برگزاری جلسات مختلف با عوامل صندوق و بانک مرکزی، حل مسایل دریافت شناسه یکتا از طریق برگزاری جلسات با سازمان برنامه و تسهیل در واگذاری زمین ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر از اقدامات ساتبا برای تسریع در ساخت این نیروگاه‌ها بوده است و امید می‌رود مسایل مالی شرکت‌ها از طریق صندوق توسعه ملی حل شود و شرکت‌ها باقی کار‌ها را به صورت جدی انجام دهند.
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه فرایند برگزاری مناقصه ساخت حدود ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه بادی در حال انجام است، عنوان کرد: نرخ پیشنهادی برای ساخت نیروگاه‌های بادی در مقایسه با بسیاری از کشور‌های خارجی جذاب‌تر است و بزودی پاکت‌های مناقصه آن برای معرفی سرمایه گذاران برنده باز می‌شود.
وی با اشاره به مصوبه وزارت نیرو برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر به منظور تامین برق پایدار چاه‌های کشاورزی و استقبال بسیار کشاورزان از این طرح تصریح کرد: با مدل طراحی شده، کشاورزان می‌توانند به میزان ۸۰ درصد ظرفیت مورد نیاز، نیروگاه خورشیدی احداث کنند تا از شمول محدودیت بار در چهار ماه سال معاف شوند و طی هشت ماه سال برق خود را بفروشند. درهمین زمینه با شرکت‌های توزیع برق استان‌های کرمان و خراسان برای توسعه این مدل نیروگاه‌های تجدیدپذیر گفتگو شده است.
کمانی از بهره‌برداری نخستین نیروگاه بخش صنعت در گل گهر و سیمان ممتازان در استان کرمان خبر داد و تصریح کرد: با تکلیفی که وزارت نیرو برای ساخت ۱۰ هزار مگاوات بر عهده صنایع گذاشته است، تاکنون برای ۳۲۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر توسط صنایع پروانه احداث دریافت شده و به عنوان نمونه نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه در حال ساخت است.
آرش نجفی، رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران نیز در کنفراس ملی انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران از ضرورت تاسیس نهاد ریگلاتوری صنعت برق، نفت، پتروشیمی و بازیافت در ایران گفت و تصریح کرد: از سه سال آینده، قابلیت صدور کالا بدون داشتن گواهی صرفه‌جویی کربن امکان پذیر نخواهد بود و این فرصت است، چرا که بهره‌گیری از تجدیدپذیر و کاهش کربن در ایران ارزان و منطقی است، بنابراین باید سعی شود شرکای خارجی در ایران جذب شوند تا در کاهش کربن سرمایه گذاری کنند.
وی با تاکید بر اینکه راه حل ایران برای رفع ناترازی انرژی، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و صرفه جویی انرژی است، اضافه کرد: اقتصاد کشور باید به سمت تجدیدپذیر برود، چرا که اگر در زمینه رفع ناترازی انرژی به موقع اقدام نشود در آینده نمی‌توانیم این مساله را حل کنیم.
بنا بر این گزارش در حاشیه هشتمین کنفرانس ملی انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران، محمود کمانی، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا از نمایشگاه جانبی انرژی‌های تجدیدپذیر بازدید و از نزدیک در جریان مسایل و نوآوری‌های شرکت‌های فعال در صنعت تجدیدپذیر قرار گرفت.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;