سرمایهگذاری ۱۰۹ میلیارد دلاری عربستان در انرژی خورشیدی
در سال ۲۰۱۲، عربستان سعودی تصمیم خود را برای سرمایهگذاری ۱۰۹ میلیارد دلاری در انرژی خورشیدی اعلام کرد. هدف این بود یکسوم انرژی برق این کشور ازطریق انرژی خورشیدی تأمین شود.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، در آن زمان، هر بشکه نفت بهطور متوسط با قیمتی بیش از ۹۰ دلار معامله میشد و این روند تا سال ۲۰۱۴ همچنان ادامه یافت. یکی از اهداف این پروژه، کاهش وابستگی به سوزاندن نفت برای تأمین نیاز داخلی کشور عنوان شد.
علاوهبر آن، عربستان قصد داشت با بزرگترین سرمایهگذاری جهان در نیروگاههای خورشیدی، از این فرصت برای صادرات برق به اروپا نیز استفاده کند.
با وجود این سیاستگذاریها، عملا هیچ پیشرفتی در این زمینه حاصل نشد. با تأسیس دفتر توسعهی پروژههای انرژی تجدیدپذیر (REPDO) و بازشدن درهای این کشور به روی سرمایهگذاریهای خارجی در این پروژهها، مسیر جدیدی پیش روی این پروژه قرار گرفت.
حال، این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۳۰، ظرفیت نیروگاههای خورشیدی خود را به ۴۰ گیگاوات افزایش دهد. سیاست فعلی REPDO آن است که ۳۰ درصد از این ظرفیت را ازطریق مناقصه انجام دهد و برنامههای بعدی خود را نیز متعاقبا اعلام کند.
این هفته نیز قرار است مرحلهی دوم این پروژه با مناقصهای با ظرفیت ۱.۵ گیگاوات آغاز شود. بااینحال، چندوچون برنامهریزی این کشور برای اجرای ۷۰ درصد باقیمانده از این پروژهی بزرگ ابهامات فراوانی ایجاد کرده است.
تصویر برج پادشاهی که شرکت هلدینگ پادشاهی آن را اداره میکند در امتداد بزرگراه ملکفهد در ریاض، پایتخت عربستان سعودی. این کشور امیدوار است بتواند با توسعهی انرژیهای تجدیدپذیر، بهویژه انرژی خورشیدی، ضمن کاهش مصرف داخلی نفت، تنوعی در سازوکار اقتصادی کشور ایجاد کند.