طرح های نیروگاهی در جنوب
به گزارش تاسیسات نیوز، وزیر نیرو گفت: بهمنظور ترسیم تصویر واقعی از مشکلات خوزستان در حوزه آب و دیگر منابع زیستمحیطی یک گروه کاری تشکیل خواهد شد. پس از تدوین این تصویر واقعی، هم این مشکلات شناسایی و هم ریشهیابی میشوند.
رضا اردکانیان اظهار امیدواری کرد: این مسیر با کمک نمایندگان و دستگاههای اجرایی استان و با بهرهگیری از ظرفیت خوب موجود در خوزستان طراحی و پیگیری شود.
وی درباره انتقال آب از سرشاخههای کارون تصریح کرد: بهطور کلی اگر صرفا فقط به انتقال آب بینحوضهای فکر کنیم و سایر مسائل نادیده گرفته شود، هیچ انتقال آبی مسائل حوضه مقصد را حل نمیکند. همچنین هیچ عدم انتقالی نیز به تنهایی مسائل مناطق بالادست حوضه را حل نمیکند.
وزیر نیرو ادامه داد: در موضوع انتقال آب باید همه مسائل را با هم در نظر گرفت. اکنون در کشور در بحث مصرف آب مشکلات زیادی داریم. باید تمام مسائل شامل عدم استفاده از پسابها، کاهش تلفات، افزایش بهرهوری و راندمان با هم دیده شوند.
وزیر نیرو در در پاسخ به این پرسش که در طرحهای انتقال آب بینحوضهای از سرشاخههای رودخانههای خوزستان، منافع این استان چقدر حفظ میشود، گفت: در این زمینه هم ذینفعان را بهطور درست تعریف میکنیم و هم با توجه به شرایط دسترسی به منابع آب، تمام ملاحظات مربوط به مصوبه هیات دولت در سال ۸۳، تصمیمها و تعهدات دولت مستقر و مخصوصا وعدههای رئیسجمهوری را در این حوزه کاملا رعایت خواهیم کرد.
اردکانیان اظهار کرد: در خصوص دو بحث بالابودن هزینه قبوض برق مردم خوزستان و تامین آب فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری و هم برای مسائل دیگر، مقرر شد با بررسیهای کارشناسی که در وزارت نیرو انجام خواهیم داد به سوالات مجمع نمایندگان خوزستان پاسخ دهیم.
وی درباره امکان کاهش قبوض برق مردم خوزستان اظهار کرد: این مساله در حال بررسی است و امیدواریم نتیجه آن به گونهای باشد که انتظارات مردم برطرف شود.وزیر نیرو همچنین در زمینه برنامه این وزارتخانه برای تامین حقآبه تالابهای شادگان و بامدژ، تصریح کرد: مطابق ضوابطی که سازمان حفاظت محیط زیست دارد، در یک همکاری نزدیک به این مساله نیز رسیدگی میشود.
استانهای مرزی باید آبادترین مناطق باشند
وزیر نیرو با اشاره به ظرفیتهای خدادادی خوزستان در مسائل اقتصادی و طبیعی، گفت: استانهای مرزی باید آبادترین مناطق کشور باشند.
اردکانیان افزود: توسعه زمانی اتفاق خواهد افتاد که با اتکا بر ظرفیت فکری انسانها و نخبگان و با صمیمیت و همدلی و همفکری نقاط ضعف را برطرف کرده و با استفاده از منابع زیست محیطی در مسیر توسعه گام برداریم که در این صورت دستگاههای ستادی دولت هم به پشتیبانی مردم خواهند آمد.
وی با اشاره به اینکه توسعه انسانی و مدیریتی در یک مسیر قرار دارند، افزود: اکنون با افتتاح طرح انتقال آب از بستان به چزابه در یک بازه زمانی کوتاه همدلی برای توسعه منطقه تبلور پیدا کرده و باعث دلگرمی همه ما شده است چرا که ظرفیتهای نهفته استان خود را به این شکل نشان داده است.
وی با بیان اینکه این طرح نماد توانمندی استانها است اظهار کرد: باید با همین روش و با نگاهی امیدوارانه و ایجاد نشاط در مردم برای معیشت و آسایش آنها گام برداشت و با ایجاد اشتغال مناسب و دلگرم کردن جوانان و پرهیز از تکرار نقاط ضعف آیندهای روشن را برای مناطق کشورمان رقم بزنیم.
وی گفت: تلاش خواهم کرد مشکلات در مسیر تولید و تامین برق، تامین آب شرب، جمعآوری و تصفیه فاضلاب و توسعه بخش کشاورزی خوزستان در سریعترین زمان ممکن برطرف شود.
وزیر نیرو همچنین با تاکید بر ضرورت بهینه کردن مصرف آب در سراسر کشور افزود: همانطور که موضوع حق آب شرب را حق طبیعی مردم این استان میدانیم بر مصرف این ماده حیاتی نیز حساس هستیم.وی گفت: با توجه به وضعیت محدود منابع آبی لازم است تا از آب بهرهوری مناسب داشته باشیم و نسبت به باز چرخانی و استفاده سالم از پسابها و کاهش تلفات آب در شبکههای مختلف حساسیت نشان دهیم.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه آب اگر درست مصرف شود به اندازه کافی وجود خواهد داشت، توضیح داد: مدیریت آب را باید به درستی تعریف کنیم و هر سازمانی که در زمینه تامین و عرضه آب تاثیرگذار باشد بخشی از مدیریت آب محسوب میشود.اردکانیان گفت: اگر صدها میلیون مترمکعب آب کارون را آلوده نمیکردیم اکنون مجبور نبودیم برای استفاده آسان و بدون تصفیه آب برای مناطق حاشیه، هزاران میلیارد برای ایجاد تصفیهخانه آب سرمایهگذاری کنیم.
آغاز عملیات اجرایی پنج طرح نیروگاهی
وزیر نیرو گفت: امسال عملیات اجرایی ۳۶۰۰مگاوات برق در قالب پنج طرح نیروگاهی در استان خوزستان آغاز میشود.رضا اردکانیان اظهار کرد: ظرفیت نصب شده نیروگاهی در خوزستان ۱۳ هزار و ۲۰۰ مگاوات است و امسال ۲ واحد ۱۶۰ مگاواتی شامل بخش بخار نیروگاه بهبهان و بخش گاز غرب کارون به این ظرفیت اضافه میشود.
وی افزود: در تلاش هستیم سال آینده نیز عملیات اجرایی تولید ۴۵۰۰ مگاوات برق در خوزستان آغاز شود و زمانی که مجموعه طرحها به ثمر برسد بیش از ۶۰ درصد ظرفیت نصب شده نیروگاهی استان افزایش یافته است.اردکانیان ادامه داد: این اقدامات زیربنای موثری برای توسعه استان است و یکی از اصلیترین ضرورتها و زیرساختها برای توسعه و رشد اشتغال خواهد بود.
انتهای خبر