ضرورت ورود نظام مهندسی به مبحث تخریب ساختمان

دبیر نظام مهندسی ساختمان استان تهران گفت: برای جلوگیری از تخریب و ساخت وسازهای غیر اصولی باید مبحث ۱۲ مقررات ملی ساختمان ها بازنگری شود.
به گزارش تاسیسات نیوز، آقای امید رضا ریاحی گفت: حوزه تخریب به عنوان یک فعالیت پیش افتاده به آنها نگاه می شود، اما در اصل  اقدام بسیار اصولی است که نیاز به یک برنامه ریزی دقیق و مدیریت دارد.
به گفته عضو هئیت مدیره نظام مهندسی و دبیر نظام مهندسی،   ساختمان های  با ارتفاع بالاتر و با سیستم وروش اجرای متفاوتی دارد و   تخریب آن با روش های سنتی  امکان پذیر نیست؛ بنابراین اجرای این طرح و  فعالیت نیازمند نگاه و رویکرد جدید به ساختمان ها هست.
او می‌گوید: ضوابط و مقرراتی در حوزه تخریب تدوین شده به طوریکه  مبحث  ۱۲ مقررات ملی ساختمان به ایمنی تخریب پرداخته است  و سه سند رسمی داریم که جزو الزامات تخریب محسوب می شود.
ریاحی گفت: تخریب فرآیندی دارد و سه فاز را شامل می شود که  فاز اول شناسایی و برنامه ریزی و  اجرای عملیات تخریب و اقدامات پس از تخریب که هیچ کدام از آنها اجرا نمی شود.
او گفت: تخریب ساختمان در دو دسته است،  یک  سری مربوط به بافت فرسوده است که به صورت اصولی تخریب می کنیم. بخش دیگه که به عنوان قلع قمع است که دارای شرایط بحرانی  و اضطراری و اقدام به تخریب ساختمان های نا ایمن می کنند در شرایط اضطراری اگر مدیریت نشود به بحران و بحران تبدیل به فاجعه می شود.
دبیر نظام مهندسی ساختمان استان تهران گفت: تخریب نیاز به یک برنامه ریزی درست و تخریب اصولی دارد و براساس چه روشی ساختمان را تخریب کنیم، یک تخریب به صورت  روش کششی است که در این شرایط باید شعاع یک ونیم متر محدوده خالی باش
او افزود :منطقه بندی در تخریب در منطقه خلازیر رعایت نشده و آن حادثه ایجاد شد. در صورتی که اگر تخریب با استفاده از واقعیت مجازی شبیه سازی می کردیم این حادثه و تبعات آن رخ نمی داد .
ریاحی گفت: شبیه سازی ، مدل سازی اطلاعات ساخت  زمینه ساز اجرایی شدن یک تخریب ایمن می شد.
او تاکید کرد: برای فرآیند تخریب صلاحیت خاصی تعریف نشده است در حالی که تیم تخصصی ،پیمانکار تخصصی،  مشاور تخصصی برای این حوزه  لازم است ، نیازمند  آموزش های تخصصی به کارآموزی و تجربه اندوزی نیاز داریم و راه اندازی شرکت های تخصصی لازم دارم.
دبیر نظام مهندسی ساختمان استان تهران گفت: ماشین آلات تخصصی برای تخریب نیاز است که متاسفانه در کشور این ماشین آلات به صورت محدود وجود دارد و بسیاری از تخریب ها از طریق بیل و کلنگ انجام می شود.
او افزود: ساختمان های خلازیر پروانه نداشتند و از نظام مهندسی هیج پروانه ساختمانی و طراحی و اجرا نگرفته بودند  و به اصطلاح به  صورت شبانه ساخته شده بود.
این مقام مسئول افزود: باید به موقع و به لحظه از تخلفات این چنینی در ساختمان ها  جلوگیری می شد چراکه این ساختمان ها با جان مردم و با مال مردم بازی می کند.
او تاکید کرد: تمام ضوابط و مقررات هرچند سال یک بار باید بازنگری کند نگاه ها در ضوابط و مقررات باید عمومی باشد.
ریاحی گفت: تخریب ساختمان به جای زور و بازو نیاز به فکر و تفکر دارد.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;