ضرورت ساماندهی به حوادث آسانسور

به گزارش تاسیسات نیوز، یک فعال صنعت آسانسور و پله‌‌برقی گفت: استاندارد ادواری یکی از موضوعاتی است که در ساختمان‌‌های مسکونی چندان مورد توجه قرار نمی‌‌گیرد و یکی از راهکارها می‌‌تواند این باشد که خریدوفروش و یا اجاره واحدهای مسکونی منوط به داشتن استاندارد ادواری باشد تا از این طریق کیفیت آسانسورها افزایش یابد.
مصطفی شکوری با انتقاد از تبعیض موجود در حوزه صادرات، عنوان کرد: در حال حاضر واردات آسانسورهای پکیج ممنوع است، اما در عین حال شاهد هستیم که این محصول توسط برخی از شرکت‌‌ها وارد کشور می‌‌شود، اما اجازه ثبت سفارش این محصول به سایر شرکت‌‌ها داده نمی‌‌شود.

علل افزایش حوادث در بخش آسانسور
وی درباره علل افزایش حوادث در بخش آسانسور و همچنین راهکارهای کاهش این حوادث نیز توضیح داد: اولین موضوع مربوط به استاندارد ادواری است که متاسفانه چندان مورد توجه قرار نمی‌‌گیرد. علی‌‌رغم اینکه برخی از ساختمان‌‌های مهم مانند ساختمان پزشکان برای دریافت مجوز باید استاندارد ادواری داشته باشند، اما در عین حال برای ساختمان‌‌های مسکونی این مهم اتفاق نمی‌‌افتد که یکی از راهکارها می‌‌تواند  خریدوفروش و یا اجاره واحدهای مسکونی منوط به داشتن استاندارد ادواری باشد تا از این طریق کیفیت آسانسورها افزایش یابد.

بازرسی‌‌های ادواری در ساختمان‌‌ها اجباری شود
شکوری با بیان اینکه اجباری کردن بازرسی‌‌ها و استانداردهای ادواری به راحتی امکان‌‌پذیر است، تصریح کرد: این موضوع در تمام دنیا در حال اجرا است، اما در ایران متاسفانه این موضوعات پیگیری نمی‌‌شود، این در حالی است که به آسانی می‌توانند موضوع بازرسی‌‌ها و استانداردهای ادواری را اجباری کنند. این امر با یک قانون ساده قابلیت اجرایی دارد و پتانسیل انجام آن وجود دارد، چراکه تعداد شرکت‌‌های آسانسوری موجود در داخل کشور به نسبت تقاضای موجود بسیار بالا است و می‌‌توانند موضوع اجباری کردن استاندارد ادواری را عملی کنند.

تولیدکنندگان کالاهای باکیفیت در مضیقه هستند
وی در پاسخ به این سوال که قطعات بدون شناسنامه موجود در داخل بازار چقدر می‌‌تواند به این صنعت آسیب برساند؟ گفت: این موضوع مختص ایران نیست و به جرات می‌‌توان گفت در تمام دنیا قطعات بدون شناسنامه وجود دارند، اما مهم‌‌ترین موضوع در این زمینه رفتار مصرف‌‌کنندگان است، چراکه باید آگاهی بالایی در این حوزه داشته باشند و قطعات موردنیاز خود را از شرکت‌‌های معتبر تهیه کنند تا با مشکل برخورد نکنند.
مدیرعامل شرکت آسانسور و پله برقی الفارس ادامه داد: متاسفانه در ایران به واسطه وجود مشکلات اقتصادی موضوع قیمت قطعات در اولویت قرار گرفته است و این امر باعث شده است که شرکت‌‌های دارای نام و نشان که کالای باکیفیت تولید می‌‌کنند در مضیقه قرار بگیرند و در مقابل شرکت‌‌هایی که محصول بی‌‌نام و نشان و با کیفیت پایین که قیمت پایین‌‌تری نیز دارد، فروش بیشتری داشته باشند.
مهرفروشی در صنعت آسانسور
شکوری با اشاره به موضوع مهرفروشی در صنعت آسانسور، عنوان کرد: در سال‌‌های گذشته، شرکت‌‌ها برای اخذ مجوز باید از طریق ادارت صنعت و معدن اقدام می‌‌کردند که شرایط برای این موضوع سخت بود، اما در حال حاضر طبق قانون اتحادیه افراد حقیقی و حقوقی می‌‌توانند خیلی سریع مجوز خود را اخذ کنند و فعالیت خود را ادامه دهند.
وی ادامه داد: هرچند که در گذشته موضوع مهرفروشی برخی شرکت‌‌ها را شاهد بودیم، اما الان با شرایط به وجود آمده دیگر نیازی به خرید مهر نیست و شرکت‌‌ها می‌‌توانند برای دریافت مهر خود اقدام کنند. با این تفاسیر می‌‌توانیم بگوییم که صورت مسئله در این زمینه پاک شده است و علی‌‌رغم اینکه جلوی مهرفروشی گرفته شده است، اما شرکت‌‌هایی که محصول با کیفیت پایین تولید می‌‌کنند و امکانات لازم را نیز در اختیار ندارند، به آسانی می‌‌توانند پروانه بگیرند و به فعالیت خود ادامه دهند.
شکوری در پاسخ به این سوال که در کدام مرحله از ساخت‌‌وساز می‌‌توان جلوی مهرفروشی و سایر مسائلی که باعث کاهش کیفیت آسانسور و بروز حوادث در این بخش می‌‌شود را گرفت؟ توضیح داد: کارشناسان حوزه صنعت آسانسور در سال‌‌های اخیر بحث‌‌های زیادی در این زمینه مطرح کرده و راهکارهای مختلفی را نیز پیشنهاد داده‌‌اند.
وی ادامه داد: پیشنهاد ما به عنوان فعال صنعت آسانسور این است که در مرحله اخذ جواز، نام شرکتی که قرار است مسئولیت نصب و راه‌‌اندازی آسانسور را انجام دهد، ذکر شود و یا اینکه در پروسه نصب آسانسور یک ناظر آسانسور حضور داشته باشد تا بر کار شرکت نصب آسانسور نظارت عالیه داشته باشد. این موضوعات می‌‌تواند به ساماندهی وضعیت نابسامان این صنعت کمک کند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;