شورکردن عمدی آب تهدیدی برای منابع آبی

به گزارش تاسیسات نیوز، بحران آب در کشور به‌طور کامل توجه مسئولان آب و محیط‌زیست کشور را به خود جلب کرده و توجه آنان را از بحران دیگری که عبارت از پدیده “شور کردن عمدی آب” است منحرف کرده تا آخرین منابع آب شیرین توسط صنایع و تاسیسات ساختمانی به‌سرعت تبدیل به آب‌شور شود.




به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، پدیده شور کردن عمدی منابع آبی به یک فن‌آوری قدیمی قرن نوزدهم مربوط است که متاسفانه همچنان در کشور رایج است. تشکیل لایه‌های رسوب آب در جدار لوله‌ها، شیرآلات و سایر تجهیزات حرارتی و صنعتی به‌اصطلاح شوری عمدی آب نام دارد.




تأسیسات گرمایش و سرمایش ساختمان‌ها و فعالیت هزاران دیگ بخار در صنایع کوچک و بزرگ کشور موجب بروز پدیده‌ای می‌شود که کارکرد این تجهیزات را مختل کرده و تا توقف کامل آن‌ها ادامه می‌یابد.این پدیده تشکیل لایه‌های رسوب آب در جدار لوله‌ها، شیرآلات و سایر تجهیزات حرارتی و صنعتی را شامل می‌شود.




داوود صفایی مدیرعامل شرکت فناور به رشد با اشاره به پیشینه این رویداد بیان کرد: در قرن نوزدهم برای کاهش نرخ رسوب‌گذاری در تاسیسات و صنایع از فن‌آوری تبادل یونی استفاده می‌شد تا با تزریق نمک در منبعی که رزین در آن ذخیره‌شده است میزان کلسیم آب کاهش‌یافته و نرخ رسوب‌گذاری(تشکیل کریستال‌های کلسیم) در تاسیسات کاهش یابد.در این فرآیند به‌طور مثال در یک ساختمان بزرگ سالانه هشت هزار کیلوگرم پودر نمک در 70 هزار لیتر آب حل‌شده و سپس آب‌شور پس از دو یا سه روز گردش در سیستم حرارتی به چاه فاضلاب سرازیر می‌شود.این فرآیند معمولاً هشت تا ده بار در هرماه تکرار می‌شود.




این فعال حوزه فناور بابیان این که این فن‌آوری در چندین دهه قبل در کشورهای توسعه یافته منسوخ شده گفت: متاسفانه در کشور ما شیک‌ترین و جدیدترین برج‌های تجاری و اداری و صنایع تازه تأسیس در تاسیسات خود همچنان از فن‌آوری قرن نوزدهمی استفاده می‌کنند و این فن‌آوری در تاسیسات تمامی ساختمان‌های وزارت نیرو،سازمان حفاظت محیط‌زیست، صنایع، بهداشت، دانشگاه‌ها و… کشور در حال کار است و سالانه میلیون‌ها کیلوگرم نمک از معادن کویر با کامیون به ساختمان‌ها و شهرهای بزرگ حمل می‌شود و پس از شور کردن آب‌های شیرین و استفاده در تاسیسات به چاه‌ها و منابع آبی شهری سرازیر می‌شود.




مدیرعامل شرکت فناور به رشد با اشاره به طراحی و بومی‌سازی فن‌آوری رسوب‌زدایی با شیوه الکترونیکی گفت: این سیستم طراحی‌شده علاوه بر کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی می‌تواند جایگزین “شور کردن عمدی آب” شود.





صفایی با اشاره به نحوه عملکرد این سیستم طراحی‌شده گفت: این روش با ایجاد میدان انرژی نوسانی با استفاده از امواج رادیویی کم‌بسامد و با شکل امواج مربعی که فرکانس آن بین 1500 تا 120،000 بار در ثانیه مولکول‌های آب را به ارتعاش درمی‌آورد، ساختار بلوری و منظم کلسیم و منیزیم دچار تغییرات شده و ” کلسیت ” به “آراگونیت” تبدیل می‌شود. آراگونیت گونه‌ای از کربنات کلسیم است که در محلول به حالت معلق باقی می‌ماند و به سطح لوله‌ها و مخازن نمی‌چسبد.




بسامد و میدان‌های انرژی ازلحاظ شکل و مقدار باید دقیق و حساب‌شده باشند تا دستگاه باکار آیی مطلوب کار کند.







انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;