شرکتهای نفتی مشتاق بازگشت به بازار انرژی ایران هستند

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از شانا، شرکت کنندگان درنشست پایانی کنگره شرکتهای ملی نفتی جهان با ابراز امیدواری نسبت به لغو تحریمها علیه ایران در آینده ای نزدیک، تصریح کردند: شرکتهای خارجی مشتاقانه برای از سرگیری مناسبات خود با ایران، در انتظار به سر می برند.

 فرزام کمال آبادی، تحلیلگر مسایل اقتصادی در اظهاراتی در این کنگره که روز چهارشنبه برگزار شد، با بیان این که ایران ذخایر نفتی فراوانی را در اختیار دارد که مورد توجه جهانیان است، افزود: با برداشته شدن تحریمها، غرب مشتاقانه مناسبات تجاری اش را با ایران از سر خواهد گرفت.

وی همچنین با مروری بر مناسبات تجاری تهران و پکن طی ٢٠ سال گذشته، گفت: چین در دو مقطع، مناسباتش را با غرب و آمریکا تقویت کرد که سبب شد فرصت همکاری گسترده را با ایران از دست بدهد.

کمال آبادی در این خصوص توضیح داد: اولین مقطع مربوط به دوره ریاست جمهوری ‘جیانگ زمین’ بود که برای ارتقاء روابط کشورش با آمریکا و پیوستن به سازمان تجارت جهانی، از سوی آمریکا خواسته شد تا همکاریهایش را با ایران به دلیل برنامه هسته ای این کشور، بر هم بزند.

وی با اشاره به دومین ناکامی چینی ها در حفظ مناسبات شان با ایران، افزود: آمریکا در زمان ریاست جمهوری جورج بوش پسر نیز از چین خواسته بود تا از اجرای تعهدات تجاری اش با ایران به بهانه های مختلف امتناع کند تا آمریکا اجازه دهد که پکن جایگاهش را در سازمان تجارت جهانی حفظ کند.

این تحلیلگر مسایل نفتی تصریح کرد: این خلاء اقتصادی به سرعت پس از لغو تحریم ها و با علاقه و اشتیاقی که از سوی غربی ها برای بازگشت به سرمایه گذاری در ایران وجود دارد، پر خواهد شد.

کمال آبادی گفت: همزمان ایران نیز می تواند با حفظ منافع ملی و ایجاد جذابیت بیشتر برای سرمایه گذاران خارجی، به تسهیل بازگشت شرکت های خارجی کمک کند.

وی در پایان سخنرانی اش ابراز امیدواری کرد که ضرب الاجل ٣٠ ژوئن برای رسیدن به توافق میان گروه پنج به علاوه یک و ایران، منجر به توافق نهایی شود تا به موجب آن مناسبات اقتصادی دنیا با ایران، به طور کامل از سر گرفته شود.

آمادگی شرکتهای غربی برای بازگشت به ایران

‘لورنت روسکاس’، از دست اندرکاران این کنگره در پایان این نشست، با اشاره به آمادگی شرکتهای نفتی غربی برای بازگشت به ایران گفت: این واضح است که اگر توافق هسته ای صورت گیرد و تحریم ها لغو شود، علاقه زیادی از سوی غرب برای بازگشت به بازار ایران وجود دارد.

وی همچنین افزود: در این کنفرانس مطرح شد که قیمت جدید نفت خام در بازار جهانی بین ٦٠ تا ٧٠ دلار برای هر بشکه خواهد بود که البته برای تولید کنندگان نفتی خبر خوشایندی نیست. اما فکر می کنم که ایران همانند سایر کشورهای بزرگ تولید کننده نفت اوپک، در قیاس با هزینه بالای استخراج شیل نفت آمریکا، نفت های فلات قاره و آبهای عمیق، هزینه کمتری برای تولید نفت خام دارد و این مساله سبب می شود که تولید نفت خام با این قیمت همچنان برایش مقرون به صرفه باشد.

روسکاس درخصوص نتیجه بخش بودن مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه ١+٥ گفت: من امیدوارم که توافق میان دو طرف حاصل شود. مذاکره کنندگان تاریخ بی اعتمادی میان کشورشان را پشت سر گذاشته اند و در صورت حصول توافق، این کشورها هستند که با یکدیگر ارتباط خواهند داشت.

به گزارش شانا، نهمین کنگره شرکتهای نفتی دولتی جهان که از سال ٢٠٠٧ میلادی پایه گذاری شده است، از روز دوشنبه با بررسی بازار نفت ایران گشایش یافت و در روزهای سه شنبه و چهارشنبه نیز با بررسی مسائل مرتبط با شرکتهای نفتی ملی در سطح جهان دنبال شد.

 

 

 

 

انتهای پیام 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;