شرطی برای واقعی شدن قیمت برق
به گزارش تاسیسات نیوز، متاسفانه قیمت برق در ایران واقعی نیست و تا زمانی که این اتفاق نیفتد، شاهد صرفهجویی در مصرف این انرژی پرهزینه نخواهیم بود.
محسن احمدزاده مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نیروگاهی ایران (سنا) در گفتوگو با دنیای اقتصاد گفت: نوسازی و استفاده از تجهیزات کم مصرف در بخش توزیع و مصارف خانگی و صنعتی، کمک چشمگیری به کاهش مصرف برق میکند.
در حوزه صنعت، نوسازی تجهیزات کمی سخت و هزینه بر است؛ اما در بحث مصارف خانگی، میتوان با هزینههای بسیار کمتر، از اتلاف انرژی برق جلوگیری کرد.
وی با اشاره به حوزه فعالیت مجموعه سنا، افزود: سنا از نخستین سالهایی که وزارت نیرو تصمیم به خصوصیسازی تولید برق گرفت، بهصورت سهامی عام و به منظور مشارکت با وزارت نیرو در تاسیس نیروگاهها و تولید برق تشکیل شد.
احمدزاده گفت: درحال حاضر شرکت سنا هیچ سهامدار دولتی ندارد.
چند سال پس از تاسیس این شرکت، با تغییر دولت، مشکلاتی برای مجموعه سنا بهوجود آمد و باعث شد آن اهدافی که ما در برنامهریزیها پیشبینی کرده بودیم، تحقق پیدا نکند. مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نیروگاهی ایران با اشاره به فعالیت شرکتهای زیرمجموعه این هلدینگ، گفت: در همان سالهای ابتدایی، شرکت در چند پروژه ورود کرده و برای انجام هریک از این پروژهها، یک شرکت جدید تاسیس شده است.
یکی از این شرکتها «مولد نیروی خرمآباد» است که پروژه نیروگاهی خرمآباد را بر عهده گرفت. این پروژه بهدلیل مشکلات موجود در بحث اعتبارات اسنادی (LC) تاکنون تنها ۳۰ درصد پیشرفت داشته، اخیرا اعتبار اسنادی مربوطه گشایش یافته که امیدواریم با حل این مشکل و پیگیریهای صورت گرفته، در آینده نزدیک این پروژه به اتمام رسیده و شاهد بهرهبرداری از نیروگاه باشیم. انجام این پروژه و بهرهبرداری آن در آینده میتواند تاثیر قابل توجهی بر اقتصاد منطقه و کاهش بیکاری در استان لرستان داشته باشد.
احمدزاده تصریح کرد: «تولید نیروی آذرخش» مجری نیروگاه علیآباد گلستان که در سال ۱۳۸۹ به بهرهبرداری رسید، دیگر شرکت زیرمجموعه سنا است. این نیروگاه با ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات شامل ۶ واحد گازی است که تبدیل آن به سیکل ترکیبی و ایجاد ظرفیت ۴۸۰ مگاوات برق از تلفات انرژی نیروگاه گازی موجود و بدون مصرف سوخت از برنامهها و دغدغههای مهم شرکت سنا در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نیروگاهی ایران درباره شرکت «تولید نیروی زاگرس» نیز گفت: شرکت تولید نیروی زاگرس، با مشارکت سنا و توانیر به منظور ایجاد چهار نیروگاه ارومیه، پرند، قائم و اردبیل تشکیل شد. اما متاسفانه با تغییر دولت در سال ۱۳۸۴، با وجود سرمایهگذاری قابل توجه مجموعه سنا روی این پروژه، وزارت نیرو همکاریهای خود را با مجموعه سنا قطع و تاکنون تکلیف پرونده مربوطه بهصورت قطعی مشخص نشده است.
احمدزاده افزود: چهارمین شرکت زیرمجموعه سنا، شرکت «بهرهبرداری و تعمیرات سنا» است که با هدف بهرهبرداری از نیروگاه علیآباد تاسیس شد. تمامی نیروگاههای تولید برق در ایران، بابت تعمیر، نگهداری و بهرهبرداری، اقدام به برگزاری مناقصه میکنند.
شرکت بهرهبرداری و تعمیرات سنا، تاکنون به غیر از ارائه خدمات به نیروگاه علیآباد (که برای خود مجموعه است)، در هیچ حوزه دیگری ورود نکرده؛ اما امیدواریم در آینده، محدوده فعالیت این شرکت را گسترش دهیم.
انتهای خبر