زندگی به روش باتری

زندگی به روش باتری


به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از پایگاه خبری تحلیلی هدانا، یک مقام مسئول از زندگی با باتری های مولد خورشیدی در بین عشایر خبر داد.

مدیر امور عشایری سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: تاکنون ۲۰ خانوار عشایری از باتری‌های تولید برق خورشیدی در استان بهره مند شده اند.

سالاری گفت: برای برق رسانی خورشیدی به تمام خانوارهای عشایر استان یک میلیارد و ۴۰۰میلیون تومان اعتبار نیاز است .
وی افزود: در صورت تامین اعتبار تا پایان سال همه ۷۲۲خانوار عشایر استان از برق خورشیدی بهره مند می شوند.

برای راه اندازی برق رسانی به هر واحد دو تا دو نیم میلیون تومان اعتبار لازم است.

طرح استفاده از دستگاه‌های تولید برق خورشید برای تأمین روشنایی عشایر هرمزگان از سال ۱۳۹۱ آغاز شد. باتری‌های خورشیدی معمولاً از مواد نیمه‌رسانا، مخصوصاً سیلیسیم، تشکیل شده‌است. هر اتم سیلیسیم با چهار اتم دیگر پیوند تشکیل می‌دهد و بدین صورت، شکل کریستالی آن پدید می‌آید.

در باتری‌های خورشیدی به سیلیسیم مقداری جزئی ناخالصی اضافه می‌کنند. اگر اتم ناخالصی ۵ ظرفیتی باشد (اتم سیلیسیم ۴ ظرفیتی است)، آنگاه در ارتباط با چهار اتم سیلیسیم یک لایهٔ آن بدون پیوند باقی می‌ماند (یک تک الکترون). به همین دلیل چون بار نسبی منفی پیدا می‌کند به آن سیلیسیم نوع N) Negative) می‌گویند.

درصورتی که اتم ناخالصی دارای ظرفیت ۳ باشد، آنگاه یک حفرهٔ اضافی ایجاد می‌شود. حفره را به گونه‌ای می‌توان گفت که جای خالی الکترون است، با بار مثبت (به اندازهٔ الکترون) و جرمی برابر با جرم الکترون؛ که این امر هم باعث مثبت شدن نسبی ماده می‌شود و به آن سیلیسیم نوع P) Positive) می‌گویند.

هر باتری خورشیدی از ۶ لایه تشکیل شده که هر لایه را ماده‌ای خاص تشکیل می‌دهد.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;