زباله های طلایی
به گزارش تاسیسات نیوز، هاجر باقری طولابی عضو هیئت علمی دانشگاه در گفتوگویی، اظهار کرد: سوئدیها با طرحهایی مانند جادههای برقی و برنامه تامین 100درصدی انرژی بدون سوختهای فسیلی تا سال 2050، از پیشگامان محیط زیست در جهان به شمار میروند.
وی خاطرنشان کرد: آنان دستاوردهای مهم دیگری هم دارند که میتوان به بازیافت 99 درصد زبالههای کشورشان اشاره کرد، سوئدیها تنها یک درصد زبالههایشان را به مراکز دفن زباله میفرستند. برنامه موسوم به(زباله به انرژی) سطلهای زباله را به منبعی پایدار برای برق این کشور تبدیل کرده است.
باقری طولابی بیان کرد: از 4.4 میلیون تن زبالهای که خانوارهای سوئدی در سال تولید میکنند 2.2 میلیون تن آن با این طرح انرژِی تبدیل میشود، آنان چنان در این کار پیشرفت کردهاند که سالانه 800 هزار تن زباله نیز از کشورهای همسایه وارد کرده و آنها را در 32 کارخانه wet خود به انرژی تبدیل میکنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد خرمآباد تصریح کرد: این سیستم به طور اساسی به مسئولیت پذیری شهروندان این کشور در جدا سازی زبالههایشان بستگی دارد، آنان خودشان زبالهها را تفکیک میکنند و این به کارخانههای تبدیل زباله به انرژی این امکان را داده است که بتوانند به عدد 99درصدی بازیافت زباله برسند. اگر برنامه این کشور به همین ترتیب پیش برود تا سال 2020 به عنوان کشور بدون زباله معروف خواهند شد.
وی گفت: پس در کشورمان ابتدا به ساکن با راه اندازی کارخانههای بازیافت زباله که در برنامه توسعه پایدار کشور پیش بینی شده است میتوانیم ایجاد شغل برای جوانان بیکار و تحصیل کرده در رشتههای مهندسی، محیط زیست و… کنیم و از انباشت زباله که معضل بسیار جدی برای کشور شده با این نیروگاههای زباله سوز که از آن در دنیا به نام زبالههای طلایی نام میبرند؛ جلوگیری شود.
باقری طولابی ادامه داد: از همه مهمتر تولید برق به روشی بسیار ارزان و بدون سوختهای فسیلی که در دنیای مدرن امروز در بسیاری از کشورهای پیشرفته دیگر معضلی بنام زباله وجود ندارد و آن را نیز وارد میکنند.
این پژوهشگر اظهار کرد: مسئولین باید بحث تفکیک زباله را بسیار جدیتر دنبال کنند تا در میان عموم جامعه این فرهنگ نهادینه شود که چه کارهایی میتوانیم با همین زبالهها انجام دهیم، پس شهرداریها با کمک محیط زیست و منابع طبیعی بحث تفکیک زباله را به صورت جدی در دستور کار خود قرار داده و با تشکیل کمیته ویژه این امر مهم برای صدها سال آینده طبیعت و همچنین تامین انرژی پاک را برای نسلهای آینده حفظ کنند.
منبع: ایسنا
انتهای خبر