روپیه به جای بهای نفتی
به گزارش تاسیسات نیوز، مقامات آگاه هندی اعلام کردند پالایشگاههای این کشور پس از آغاز تحریمهای آمریکا علیه ایران در تاریخ ۴ نوامبر (۱۳ آبان)، بهای نفت ایران را با استفاده از بانک «یوکو» و «آی دی بیآی» به روپیه پرداخت خواهند کرد.
کارشناسان میگویند بدون معافیتهای آمریکا، ادامه تجارت نفت با ایران خطر مسدود شدن دسترسی هند به سیستم مالی آمریکا را به دنبال دارد. پیش از آغاز تحریمها بسیاری از کشورها واردات نفت خود را از ایران کاهش دادهاند که این امر به کاهش تولید نفت تهران منجر شده است.
شرکتهای نفت هند، پتروشیمی منگلور و نارایا انرژی اسار از جمله بزرگترین مشتریان هندی نفت ایران هستند. نفت ایران در مقایسه با سایر کشورها ارزانتر است و مدت زمان بیشتری (۶۰ روز) برای پرداخت بهای این نفت وجود دارد.
به این علت پالایشگاههای هند قصد دارند در ماههای سپتامبر (شهریور) و اکتبر (مهر) از ایران نفت بیشتری خریداری کنند و باید بهای این نفت را پس از آغاز تحریمهای آمریکا پرداخت کنند. یک مقام هندی گفت: دولت قصد دارد از دو بانک یوکو و ایدیبیای استفاده کند، زیرا آنها با آمریکا رابطهای ندارند.
بانک یوکو همکار ترجیحی خواهد بود، زیرا در گذشته نیز از این بانک در ارتباط با ایران استفاده شده است. مانند دوره قبل تحریمهای ایران، تهران میتواند از این ارز برای واردات از هند استفاده کند.
روزنامه هندی افزود: مشخص نیست که آمریکا چه زمانی به هند در مورد ایران معافیت دهد. در مذاکرات کنونی دهلی نو و واشنگتن، هند پیشنهاد داده تا واردات نفت خود از ایران را برای دریافت معافیت از تحریمها به شکل قابل ملاحظهای کاهش دهد اما آمریکا هنوز به این پیشنهاد هند پاسخ نداده است.
روزنامه «تایمز اوایندیا» نیز در این ارتباط نوشت هند با اتحادیه اروپا در همین موضوع در ارتباط است. اتحادیه اروپا به هند گفته که در تلاش است مکانیزم جدیدی برای حفظ مناسبات مالی و اقتصادی با ایران پس از آغاز تحریمها بیابد. البته هنوز هیچ نتیجهای در این خصوص حاصل نشده و هیچ اعلامی هم در این باره به هند داده نشده است.
گزینههای ژاپن برای جایگزینی نفت ایران
خریداران ژاپنی نفت ایران نیز در واکنش به فشارهای واشنگتن و ابهام نسبت به موفقیت دولت ژاپن برای دریافت معافیت از تحریمها، نفت مورد نیاز خود را از منابع دیگر تامین میکنند.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، تاکاشی تسوکیوکا، رئیس انجمن نفت ژاپن و رئیس هیات مدیره پالایشگاه ایدمیتسو کوسان اظهار کرد تحریمهای آمریکا تاثیر چندانی روی پالایشگاههای ژاپنی نخواهد گذاشت. وی در جولای گفته بود پالایشگاههای ژاپنی احتمالا از اواسط سپتامبر بارگیری نفت ایران را متوقف خواهند کرد و آخرین محموله نفت ایران در نیمه اول اکتبر به ژاپن میرسد.
انتظار میرود پالایشگاههای ژاپنی به دلیل اینکه تحریمهای آمریکا از پنجم نوامبر به اجرا گذاشته میشود مبادلات نفت ایران را تا پایان دوم نوامبر تسویه کنند. بر اساس گزارش پلاتس، برخی پالایشگاههای ژاپنی واردات کمتر از ایران را با خرید بالاتر از قطر جبران کردهاند.
خریداران ژاپنی نفت ایران، نفت ابوظبی، بحرین و آمریکا را میان منابع جایگزین برای گریدهای متوسط و سنگین ایران میبینند. یک خریدار ژاپنی دیگر نفت ایران نیز اظهار کرد عربستان سعودی، کویت و عراق از جمله تامینکنندگان جایگزین برای نفت ایران هستند.
انتهای خبر