رونق اقتصاد با تغییر در تقویم

تاسیسات نیوز – صدیقه بهزادپور: سرانجام اظهارنظرهای مختلف در باره تعطیلی شنبه یا پنجشنبه پس از رفت و برگشت های فراوان این طرح بین بخش خصوصی و دولت، به تعیین روزهای کاری از یکشنبه تا پنجشنبه منتهی شد. بر اساس متن نهایی لایحه، تمامی دستگاه‌های اجرایی اعم از ستادی و استانی، به استثنای واحدهای نظامی، انتظامی و امنیتی و بخش عملیاتی واحدهای خدمت‌رسانی از قبیل بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی- درمانی، مراکز بهزیستی، بانک‌ها و اماکن ورزشی موظفند ساعات کار خود را در پنج روز هفته از روز یک‌شنبه تا پنج‌شنبه تنظیم کنند. رویکردی که به گفته فعالان بخش خصوصی می تواند معاملات اقتصادی کشور را در سطح بین المللی پویاتر از پیش کند و علاوه بر با باقی ماندن تعطیلی جمعه، ضرورت های پرداختن به مسائل فرهنگی، اجتماعی و… نیز باقی خواهد ماند.
افزایش تعاملات اقتصادی ایران و جهان
به گزارش «آرمان ملی»، صاحبنظران اقتصادی در تحلیلی درباره تعطیلی شنبه ها به جای جمعه ها در ایران و مزایای اقتصادی آن معتقدند؛ یکسان شدن تعطیلی در کشور متناسب با روزهای تعطیل اکثر کشورهای جهان امکان بازدهی و تمرکز بیشتر و بهبود کیفیت و کارآیی در حوزه های مختلف را ایجاد می کند. از سویی حفظ تعطیلی روز جمعه به عنوان روز تعطیل رسمی کشور که با آداب و هنجارهای مذهبی، اجتماعی و… درایران نیز همخوانی دارد منجر به تعادل بهتر بین کار و زندگی شود، زیرا افراد زمان بیشتری برای رسیدگی به مسائل شخصی، استراحت یا دنبال کردن سرگرمی ها خواهند داشت، ضمن اینکه با تعطیل شدن روز شنبه انجام مبادلات و رایزنی های اقتصادی – تجاری در بخش خصوصی یا دولتی بهتر انجام می شود و به این ترتیب فرصت بهره وری بهینه از ظرفیت های داخلی و افزایش فعالیت اقتصادی از هر نظر بیشتر فراهم می شود و زمینه های  رشد اقتصادی از حالت بالقوه به بالفعل نیز به شکل مطلوبتر ایجاد می شود.
۹۱ درصد موافق تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه
بنابراین گزارش؛ بر اساس نظرسنجی های صورت گرفته رسانه ای از مخاطبان خود پرسید که کدام روز را برای دومین روز تعطیل در آخر هفته انتخاب می‌کنند. نتایج این نظرسنجی که بیش از پنج هزار نفر در آن شرکت کردند، نشان می‌دهد بیش از ۹۱ درصد از شرکت‌کنندگان با تعطیل شدن شنبه موافق هستند و تنها ۹ درصد تعطیلی پنجشنبه را انتخاب می‌کنند. از این رو گویا نظر قاطبه جامعه نیز همین باشد. که البته پیش از تصویب آن اختلاف‌نظرهایی که در رابطه با تعیین روز دوم برای تعطیلات آخر هفته میان نمایندگان و فعالان بخش خصوصی وجود داشت که در نهایت با گزینش تعطیلی روز شنبه خاتمه یافت. کارشناسان نیز با صحه گذاشتن بر این امر بر این باور هستند؛ مسئله این است که اغلب کشورهای جهان روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل هستند و اگر در ایران پنجشنبه تعطیل شود، با احتساب تعطیلی روزهای جمعه، شمار روزهایی که تجار ایرانی از بازارهای جهانی دور می‌مانند به چهار روز می‌رسد که این برای تجار خبر خوبی نیست. اما اگر روزهای شنبه تعطیل شود و روزهای پنجشنبه مثل گذشته تعطیل رسمی نباشد، تجار ایرانی یک روز بیشتر می‌توانند با بازارهای جهانی در ارتباط باشند. صاحبنظران معتقدند؛  مخالفت با تعطیلی روز شنبه و تاکید بر فعالیت بر همان روال قبلی به معنای کاهش روزهای تعامل با تجارت جهان و همچنین پایین کشیدن کرکره تعاملات اقتصادی ایران است، آن هم در شرایطی که تحریم های زیادی نیز علیه کشور اِعمال می شود و ما باید از هر فرصتی به منظور رشد و توسعه اقتصادی و افزایش مبادلات تجاری و ارزآوری و… بهره جوییم. علاوه بر این قطعاً هر اقدامی در این زمینه حتماً باید با برنامه ریزی هایی برای حوزه مربوطه همراه باشد، چرا که افزایش بهره وری یکی از اهدافی به شمار می آید که باید برای افزایش روزهای تعطیل یا جابجایی یا عدم جابجایی روزهای تعطیل هم مدنظر قرار داد تا بتوانیم اصل بهره وری بهینه در همه امور را به مرحله عمل برسانیم.
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;