جهتگیری منفی بازار فلزات پایه جهانی
به گزارش تاسیسات نیوز، ریزش مجدد قیمت فلزات پایه روز دوشنبه در بازارهای جهانی موجب افزایش ركود بیشتر مبادلات در بازار آزاد داخلی این محصولات شد، بهطوری كه این روند نزولی تاثیر زیادی بر حاشیه سود مصرفكنندگان و میزان تقاضای معاملهگران داشت. با وجود آنکه افت مجدد نرخ فلزات رنگی در بازارهای جهانی شوک زیادی به بازار داخلی وارد كرده، اما تغییر زیادی در خرید و فروش و حجم معاملات طی روز گذشته حاصل نشد.از طرفی نیز انتظار میرفت بازار كلیه فلزات پایه به دلیل فصل تقاضا و ریزش قیمت این محصولات، شاهد سرازیر شدن سیل سرمایهگذاریهای نقدی باشد، اما نه تنها تقاضا افزایش نیافت، بلكه معاملهگران به امید ریزش بیشتر قیمتها دست از خریدهای كوچک نیز كشیدند.
بر این اساس به گفته فعالان، بازار داخلی فلزات رنگی در یک بلاتكلیفی مانده و اكنون كه قیمتها با روند نزولی مواجه شدهاند، این بیرونقی شدت بیشتری گرفته است. معاملهگران و مشتریان مردد هستند و نمیتوانند با قاطعیت روند آتی بازار را پیشبینی كنند و در حال حاضر همه دست نگه داشتهاند. به این ترتیب در بازاری كه هر روز یک عامل جدید در تغییر روند آن دخالت دارد و بر منفعت و سود بیشتر معاملهگران اثر میگذارد، عجیب نیست كه معاملهگران به ثبات امیدوار نباشند و برای پیشبینی روزهای آینده با اما و اگرهای مختلفی مواجه شوند.همچنین در بازارهای جهانی نیز بر اساس گزارشهای منتشر شده از سوی بلومبرگ تولید برخی فلزات رنگی همچون مس در نیویورک کاهش یافته اما به باور تحلیلگران این کاهش تغییری در دیدگاه مثبت سرمایهگذاران پدید نیاورده است. در گزارش بانک مرکزی آمریکا نیز آمده بود تولید کارخانهای در ماه جولای یک درصد افزایش یافته است.در ماه ژوئن هم این شاخص 3/0 درصد رشد کرده بود. میزان تولید خودرو 1/10 درصد افزایش یافته است. در تولید ماشینآلات، رایانه و محصولات الکترونیکی نیز افزایش مشاهده شده است. کارشناسان میگویند برای حفظ روند رشد تولید این محصولات، سرمایهگذاری شرکتها باید افزایش پیدا کند.کارشناسان بازار فلزات اساسی معتقدند اگر خبرهای مثبت دیگری از اقتصاد آمریکا منتشر نشود قیمت مس حمایت نخواهد شد، زیرا شرایط در بازار کار و نیز میزان مصرف شهروندان هنوز به اندازه کافی مطلوب نیست. در تازهترین گزارش وزارت کار آمریکا آمده بود که تعداد متقاضیان جدید بیمه بیکاری هفته پیش افزایش یافته است.
از سویی کارشناسان بازار فلزات داخلی پیشبینی کردهاند که روند نزولی قیمتها تا پایان هفته جاری ادامه داشته باشد، از طرفی نیز بعيد به نظر میرسد که با توجه به نوسان نرخ ارز به همین زودی با ثبات یا رشد قيمت فلزات پايه در داخل مواجه شويم که اگر این روند تا پایان شهریورماه اصلاح نشود تولیدکنندگان نیز به دلیل بیاعتمادی نسبت به وضعيت اقتصادی موجود، تمايل جدی به افزايش توليد مجدد نخواهند داشت، بر این اساس در فصل تولید با کمبود تولیدات در بازار داخلی و در نهایت افزایش غیرمنطقی قیمتها مواجه خواهیم بود، بهطوری که افزایش قیمتها نیز به اين بیاعتمادی بیش از گذشته دامن خواهد زد، البته با روندی که بازار در پيش گرفته بعيد نيست هزينههای سنگين و شرايط سخت اقتصادی، توليدکنندگان بزرگ را نيز از پا درآورد.
و میتوانیم به معنای واقعی اقتصاد مقاومتی را برای كشور رقم بزنیم. «علیآبادی» با بیان اینكه آب و برق جزو نخستین مولفههای انرژی هستند، تصریح كرد: فراهم كردن زیرساختهای لازم صنایع مستلزم تامین همزمان آب و برق و انتقال آن به مناطق صنعتی است. در این خصوص خوشبختانه از ذخایر نفت و گاز كافی و همچنین ذخایر مشترك با همسایگان برخوردار هستیم كه باید از این پتانسیلها بهره ببریم.وی افزود: صنایع بدون آب و برق قادر به فعالیت نخواهند بود و این نیاز در صورت راهاندازی و احداث صنایع پاییندستی مشهودتر خواهد بود. مدیر عامل گروه مپنا با بیان اینكه ایران جزو معدود كشورهای سازنده تجهیزات نیروگاهی در دنیا است، اظهار كرد: 100 درصد تجهیزات پروژه نیروگاهی سیرجان تولید داخل و با تكیه بر دانش و تخصص كارشناسان كشورمان خواهد بود.«علیآبادی» با بیان اینكه مپنا آمادگی تولید توربینهای بزرگمقیاس 300 مگاوات و بالاتر را دارد، تصریح كرد: «به دنبال اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در صنایع باید تولید همزمان برق و آب در كنار دریا و انتقال آن به مناطق مركزی مانند كرمان را به شكل جدی دنبال كنیم.» همچنین شهباز حسنپور، نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی این قرارداد را رویدادی تاثیرگذار برای مردم كرمان خواند و افزود: این پروژه با توان داخلی و به دست فرزندان این آب و خاك انجام میشود كه در نوع خود اقدام بزرگی است.وی با بیان اینكه در حال حاضر حدود 2هزار مگاوات قرارداد تولید برقی در منطقه سیرجان بسته میشود، تصریح كرد: این قرارداد نقش موثری در تامین برق منطقه خواهد داشت و از سوی دیگر نشانه رونق و برای جوانان مایه امیدواری و دلگرمی است.در ادامه رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به توجه ویژه دولت یازدهم به مقوله توسعه، اظهار كرد: طی یك سال اخیر در تمامی حوزهها اقدامات بزرگی صورت گرفته و دولت كوشیده است تا در تمامی حوزهها شفاف عمل كند. مهدی كرباسیان با اشاره به اهمیت مقوله انرژی، تصریح كرد: كشور ما از مزیت گاز برخوردار است كه نه تنها میتوانیم از این مزیت در توسعه صنایع بهره ببریم بلكه میتوانیم صادرات نیز داشته باشیم. وی با بیان اینكه آب و برق مبانی توسعه به شمار میروند، افزود: بزرگترین معضل صنایع معدنی تامین آب و برق مورد نیاز است و جزو گلوگاههای این بخش به حساب میآید. كرباسیان با اشاره به تلاش دولت یازدهم برای راهاندازی پروژههای راكد، خاطر نشان كرد: باید روند جهشی برای توسعه در پیش بگیریم تا بتوانیم به اهداف ترسیم شده برای افق 1404 و تبدیل شدن به قدرت نخست اقتصادی منطقه دست یابیم.
ظرفیت اسمی این پروژه 492 مگاوات و قابل توسعه تا 1000 مگاوات است كه شركت ملی صنایع مس ایران، شركت نیروگاهی كرمانیان و گروه مپنا به ترتیب كارفرما، سرمایهگذار و پیمانكار آن هستند.
انتهای پیام