جریمه شدید در انتظار پرمصرفهای برق
به گزارش تاسیسات نیوز، محمدحسن متولی زاده امروز در حاشیه بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی برق در جمع خبرنگاران با بیان اینکه الگوی مصرف برق در تهران ۳۰۰ کیلووات ساعت است، اظهار کرد: اکثر قریب به اتفاق مسئولان صنعت برق در حد الگو مصرف برق دارند.
به گفته وی از اول فروردین تا ۳۱ شهریور ماه ۸۵ درصد مشترکان خانگی در حد الگو مصرف داشتند. به عبارت دیگر ۲۵ میلیون مشترک ماهانه زیر ۳۰ هزار تومان قبض برق پرداخت کرده اند.
وی با بیان اینکه ۱۳ درصد مشترکان تا دو برابر الگو مصرف برق داشته اند، گفت: تعداد محدودی از مشترکان که حدود دو درصد هستند، بیش از دو برابر الگو مصرف می کنند که معادل ۸۵۰ هزار مشترک است و اعتقاد داریم که این گروه به راحتی می توانند مصرف خود را کاهش دهند. ادامه داد: اگر تنها این ۱۵ درصد مانند بقیه مردم مصرف می کردند، امسال هیچ خاموشی در کشور اتفاق نمی افتاد و باید گفت که انرژی مصرفی این دسته از مشترکان معادل کل انرژی ۸۵ درصد مشترکانی است که در حد الگو مصرف می کنند.
متولی زاده با اشاره به برنامههای دولت در راستای تشویق و تنبیه مشترکان پر مصرف گفت: ابزارهایی را در نظر گرفتهایم که به محض تصویب دولت آنها را اعلام خواهیم کرد و بر اساس آن برای مشترکان پر مصرف، جرایم سنگینی را لحاظ می کنیم که تا تابستان امسال به شرط تصویب دولت اجرایی می شود.
او با بیان اینکه در حوزه مقابله با پرمصرفها باید به بحث فرهنگسازی توجه کنیم، گفت: باید شرایطی ایجاد شود تا سیاستهای مقابله ای در دستور کار قرار گیرد و برای این کار نیازمند حمایت عموم مردم هستیم. البته راههای تشویقی را نیز برای کسانی که مصرف خود را کاهش می دهند نیز لحاظ کرده ایم.
وی با بیان اینکه ارزش انرژی مصرفی در ایران بیش از ۵۰ میلیارد دلار است که می تواند تبدیل به رفاه و آرامش و یا تبدیل به حرارت و آلودگی شود، گفت: تا این لحظه سیاست هایی که دنبال می شود، به دلیل اینکه نرخ انرژی پایین بوده هیچ اثر خاصی را نداشته است و اگر شاهد کاهش مصرف بودهایم به دلیل مدیریت مصرف خود مشترکان بوده است. اما اکنون دولت به این نتیجه رسیده که می تواند از این فرصت استفاده کند.
وی ادامه داد: طرحهایی در این راستا مطرح شده اما هنوز به نتیجه قطعی نرسیده است و ما به عنوان وزارت نیرو و بخش برق به دنبال این مسئله هستیم.
مدیر عامل توانیر گفت: قطعا کسانی که در حد الگوی تعیین شده مصرف می کنند، مورد حمایت ما هستند و هدف دولت این است که این افراد از یارانه انرژی استفاده کنند و یارانه کسانی که پر مصرف تلقی می شوند کاهش یابد و در شرایط لزوم این یارانه حذف شود. البته باید گفت که مشترکان خانگی به راحتی می توانند میزان مصرف خود را کاهش دهند و ما نیز به دنبال ایجاد ابزارهای تشویقی برای کاهش مصرف برق مشترکان هستیم.
متولی زاده با اشاره به اقدامات صورت گرفته در صنعت برق برای مقابله با اتفاقی که در حوزه بنزین اخیرا اتفاق افتاد، گفت: یکی از نقاط قوت صنعت برق وجود نیروهای متخصص است که آمادگی ویژهای را در بخش های مختلف صنعت برق برای مقابله با حوادث طبیعی و یا حوادث تحمیلی ایجاد کردهاند. همچنین باید گفت با توجه به پراکندگی نیروگاهها و تجهیزات صنعت برق ایمنی لازم در این صنعت وجود دارد.
وی با اشاره به وضعیت تامین سوخت نیروگاهها در زمستان، گفت: میزان مصرف گاز در بخش خانگی در فصل زمستان افزایش می یابد، بطوریکه از ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز توزیعی در کشور ۶۳۰ میلیون مترمکعب مربوط به بخش خانگی است و همین مسئله موجب ایجاد محدودیت برای تامین گاز نیروگاهها می شود.
به گفته مدیرعامل توانیر، هماهنگی بسیار خوبی در وزارت نفت و نیرو برای تامین گاز نیروگاهها به وجود آمده اما رفتار مردم در این بخش بسیار تعیین کننده است. اگر مصرف مدیریت شود می توانیم زمستان را بدون مشکل پشت سر بگذاریم.
به گفته متولیزاده، ۴۰۰ میلیون متر مکعب گاز تنها در بخاریهای دودکش دار مصرف می شود که اگر اینها تبدیل به بخاری های استاندارد شوند، میزان مصرف گاز تا ۵۰ درصد کاهش می یابد. یعنی ۲۰۰ میلیون متر مکعب صرفه جویی در گاز صورت می گیرد که این میزان تمام کمبود گاز کشور را جبران می کند.
وی در خصوص احتمال وقوع خاموشیها در زمستان و تابستان پیش رو گفت: وزارتخانه های نیرو و نفت تمام تلاش خود را برای جلوگیری از این مسئله می کنند و امیدواریم که خاموشی در هیچ مقطعی اتفاق نیفتد اما موضوعی که تعیین کننده بوده مصرف مردم است.
مدیرعامل توانیر با اشاره به طرح توانیر برای تعویض کولرهای فرسوده با نو و تغییر لامپ های پر مصرف گفت: در مورد روشنایی طرحی را در شرق تهران آغاز کرده ایم که بر اساس آن لامپهای پرمصرف را با LED تغییر دهیم که این طرح ۸۰ تا ۹۰ درصد موجب کاهش مصرف در روشنایی معابر می شود.
به گفته متولیزاده در مورد کولرها نیز با مشکلی مواجه بودیم و آن این بود که تجهیزات ساخت داخل برای اجرای این کار وجود نداشت و بر اساس مصوبه باید حتما از تجهیزات ساخت داخل استفاده می کردیم. به تازگی مناقصهای در این راستا برگزار شده که امیدواریم این طرح به سرانجام برسد.
وی با بیان اینکه تمام این اقدامات به سوخت صرفه جویی شده منجر می شود، گفت: این فرآیند که سوخت صرفه جویی را به طرحهای بهینه سازی اختصاص بدهیم، چندان در وزارت نفت مورد توجه نبود اما اکنون شاهد استقبال وزارت نفت از این طرح هستیم که امیدواریم این طرح ها شتاب بگیرد.
منبع
ایسنا