توسعه همکاری در بخش انرژی با فنلاند
گردهمایی «معرفی فرصتهای همکاری معدنی ایران و فنلاند» با هدف معرفی ظرفیتهای همکاری شرکتهای بزرگ معدنی و صنایع معدنی دو کشور و ارائه پتانسیلهای سرمایهگذاری بخش معدن ایران، با حضور دو تن از مقامات عالی فنلاند و رئیس هیات عامل ایمیدرو برگزار شد.
به گزارش سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در این همایش که پتری پِلتونن (Petri Peltonen) ) قائممقام وزیر اقتصاد و کار و همچنین میکا نوکانن (Mika Nykänen) رئیس سازمان زمین شناسی فنلاند حضور داشتند، شرکتهای بزرگ فنلاندی زمینههای تقویت همکاری در بخشهای اکتشاف، استخراج، فرآوری، بهینهسازی تولید، کاهش مصارف انرژی، معدنکاری سبز، معدنکاری دیجیتال، حوزه تحقیقات، عناصر نادر خاکی و ماشینآلات را با شرکتهای ایرانی بررسی کردند.
قائممقام وزیر اقتصاد و کار فنلاند نیز در این همایش خواستار ارتباط شفاف و عملگرایانه با توجه به وجود ذخایر معدنی غنی، انرژی فراوان و فرصتهای توسعه سرمایهگذاری در این حوزه شد. پِلتونن با اشاره به اینکه فنلاند علاقهمند به همکاری در بخشهای انرژی و معدن با ایران است، گفت: قصد داریم تا در بخش زمینشناسی همکاری بیشتری با ایران داشته باشیم.
رئیس سازمان زمینشناسی فنلاند نیز در این گردهمایی با اشاره به همکاری این سازمان با بخش زمینشناسی و معدن ایران، گفت: باید انگیزه بیشتری برای سرمایهگذاران خارجی در ایران فراهم شود.نوکانن افزود: سازمان زمینشناسی فنلاند در ایران بسیار فعال است و میتوانیم اطلاعات خوبی را به طرف ایرانی ارائه کنیم تا وارد فعالیتهای حفاری شوند.
رئیس هیاتعامل ایمیدور نیز در این همایش اظهار کرد: طبق قانون حمایت و تشویق سرمایهگذاری خارجی (فیپا)، از سرمایهگذاران خارجی حمایت میکنیم و سرمایهگذاران خارجی برای حضور در ایران نباید نگرانی داشته باشند. در قانوناساسی تکلیف شده سازمانهای دولتی مشارکت بخشخصوصی را در طرحها در نظر بگیرند تا شرکتهای ایرانی با مشارکت طرفهای خارجی فعالیت کنند.
مهدی کرباسیان ایران را کشوری معدنی با برخورداری از 68 نوع ماده معدنی معرفی کرد و ادامه داد: شرکتهای فنلاندی مانند ایرانیها علاقهمند به گسترش همکاریها هستند، این در حالی است که حوزه معدن و صنایع معدنی ایران به 50 میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز دارد.
او ادامه داد: ایران از نظر جایگاه در منطقه منحصر به فردی است و به بازار 450 میلیون نفری منطقه خاورمیانه دسترسی دارد. از سوی دیگر امکان صادرات از طریق خلیج فارس و دریای عمان وجود دارد.
کرباسیان با اشاره به اعلام آمادگی برای همکاری با شرکتهای فنلاندی گفت: تاکنون پروژههای مختلفی حتی در زمان تحریمها با شرکت فنلاندی اتوتک در حوزه مس و سنگآهن انجام شده است، از جمله این پروژهها، طرح تازه به تولید رسیده گندلهسازی سیرجان است.
او ادامه داد: اکنون پروژههای زیادی در حوزه سنگآهن، مس و… وجود دارد که سرمایهگذاران فنلاندی میتوانند در این طرحها فعال شوند. امسال مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران تفاهمنامهای در بخش پژوهش با سازمان زمینشناسی فنلاند منعقد کرد و زمینه همکاری فراهم شد.
انتهای خبر