توجه به استانداردهای دقیق‌تر مقررات ساخت‌وساز کشور ضروری است

مطالعات یک عضو هیأت علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله بر روی خرابی‌های زلزله شهرستان دشتی بوشهر نشان می‌دهد که مقررات ساخت‌وسازها به جزئیات و استانداردهای دقیق‌تری نیاز دارد.

 

 

 

 

به گزارش تاسیسات نیوز، دکتر مرتضی بسطامی در نشست ارائه گزارش بازدید و بررسی‌های زلزله شنبه شهرستان دشتی بوشهر در محل پژوهشگاه، گفت: با اینکه به دلیل زلزله 10 سال قبل این منطقه، اکثر سازه‌ها شناژدار ساخته شده‌اند، اما با وقوع زلزله آسیب‌هایی دیده‌اند.

 

طبق مشاهدات وی پرشدگی قاب‌های ساختمان‌های شناژدار در این منطقه در اکثر موارد آسیب دیده است و خرابی‌هایی نیز در محل برخورد شناژهای عمودی و افقی و نیز محل اتصال شناژها با دیوارها دیده می‌شود که همگی اینها نشان از این دارد که آیین‌نامه مهندسی دچار نواقصی است که با وجود رعایت موارد ایمنی باز هم چنین خرابی‌هایی رخ داده است.

 

وی ادامه داد: از 9 مدرسه در ناحیه نیز بازدید شد که یک مدرسه به طور کامل تخریب شده بود و یک مدرسه در حال ساخت نیز که مقررات ساخت را رعایت کرده بود در ناحیه دیوارهای مهاربندی شده با آرماتور و در پرشدگی قاب خرابی‌هایی داشت که باز هم دلیل دیگری بر نقص قوانین است.

 

بسطامی با اشاره به اینکه ساختمان‌های قدیمی منطقه بیشتر از سنگ‌وگچ ساخته شده‌اند، اظهار کرد: مشکل اصلی این ساختمان‌ها این بود که در سقف خانه‌ها نیز از سنگ استفاده شده بود و کسانی که دچار جراحت شده و یا کشته شده بودند از این مسأله آسیب دیدند.

 

به گفته عضو هیأت علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، روستای درویشی در نزدیکی شُنبه آسیب‌های جدی از زلزله دیده است چرا که در ساختمان‌های سنتی آن از گچ ضخیم استفاده شده و حتی برخی ساختمان‌های سنتی به صورت دو طبقه نیز ساخته شده بودند.

 

وی ادامه داد: در زمینه تأسیسات زیربنایی و شریان‌های حیاتی نیز کنتورهای انشعابات، لوله‌های شبکه توزیع، مخزن آب آشامیدنی منطقه و پست‌های توزیع برق دچار آسیب‌های جدی شده‌اند. اکثر شکست‌های خطوط لوله آب که تعداد آنها نیز زیاد بود در محل‌های اتصال اتفاق افتاده بود و همچنین از لوله‌های آزبست استفاده شده بود که استفاده از آنها سال‌هاست ممنوع اعلام شده است.

 

بسطامی با اشاره به اینکه شبکه برق در این ناحیه 13 میلیارد تومان خسارت دیده است، تصریح کرد: 16 پست توزیع برق نیز در منطقه سقوط کرده‌اند که خسارت سنگینی است. پس از زلزله پست 230 خورموج شات‌داون شد و برق را کاملاً قطع کرد اما کارشناسان توانستند9:30 شب برق مخابرات، بهداری و نیروی انتظامی را وصل کنند که این نشان می‌دهد که از تجربه های پیشین استفاده شده است.

 پایان پیام/.

 

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;